MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Ayın film önerileri (Ocak 2020)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu ayki bölüm; fantastik ve bilim kurgu tarzında filmler. Ayrıca lütfen ama lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin.


I'm Mother (Ben anneyim)

[Resim: 3613535.jpg]

Netflix imzalı film Bir robot tarafından büyütülen genç kızın yaşadıklarını konu alıyor. İnsan neslinin tükendiği bu dünyada çocuk yetiştirmek anne robotumuza kalıyor. Daha önceden hazırlanmış yüzlerce embriyodan meydana gelen bir çocuk büyütmeye başlayan robot annemiz; çok büyük ve güzel bir özenle kızımıza annelik yapıyor.

Fakat tabii ki işler hep tıkırında gitmiyor. Öncelik bu film beklentin düşük olmasına rağmen beklentimin çok üzerine çıktı, vakit geçsin diye bir şeyler izleyeyim derken bayağı bayağı bu filmin içinde buldum kendimi O nasıl oldu, şimdi ne olacak şeklinde düşündüren sorular sorduran, beyin yakan ve bilim kurgusu ile beni etkileyen, senaryosu ile beklentimin üzerinde bir iş çıkaran bu filme bence bir bakın.


İkinci filmimiz Escape room; 

[Resim: escape-1.jpg]

İzlediğim bu filmi rastgele seçilen 6 kişinin bulmacaları çözerek içinde bulundukları odalardan kurtulmaya çalışmalarını konu alıyor. Bana sürekli acaba ne olacak? Nasıl oldu? dedirtmeyi başardı. İyi bir gerilim filminde sürekli gerilmekten çok ileriye dönük tahminlerde bulunmayı yani sorgulamayı daha çok sevenlerdenim. O yüzden bu film beni germekle birlikte bir sürü de soru sordurdu ve sonuna kadar sürüklemeyi başardı. Biraz akıl dolu bulmacalar, biraz gerilim hatta hayatta kalma tarzında olan bu filme bakmanızı öneririm. Hatta izledikten sonra da bir yorumunuzu isterim.

Sıradaki filmimiz ise ; kral olacak çocuk, ben oturayım ailem ile birikte fantastik bir film izleyeyim diyenler için birebir diyebilirim. Ne çocuk filmi, ne yetişkin filmi olan bu filmimiz dediğim gibi aileniz ile birlikte izleyebileceğiniz fantastik aksiyon dolu bir film. Filmimizin konusu ise Alex adında 12 yaşında bir çocuğun hep bildiğimiz gibi yabancı okullarda, okulun kabadayıları ile uğraşmasını izlerken bu sıradan hayatından çok büyük gördüğü günlük sorunları muhteşem bir keşif yapması ile birlikte filme heyecan katmaya başlıyor.

Alex şans eseri tarihteki en büyülü objelerden biri olan efsanevi Kılıç Exkaliburu buluyor. Artık tarihteki en güçlü savaş aleti İngiltere'nin en güçten yoksun çocuğunun elleri arasındadır. Bundan sonrası ise sürükleyici bir film olarak devam ediyor.


Sıradaki filmimiz ise Alita;

[Resim: Alita-Battle-Angel.jpg]
Savaş meleği; bir gece uyurken kardeşimin açıp izlemeye başlaması üzerine izlemeye başladım. Görsel şöleni yüksek bir o kadar da sürükleyici olan filmimizin konusu teknolojik düşüş nedeniyle yok olan dünyada hatıraları kaybolmuş şekilde uyanan Alitanın kendisini arayışını anlatıyor. Alita yeni yaşamını keşfetmeye devam ederken başına gelen bazı kötü olaylar sayesinde eski anılarını hatırladıktan sonra kendisini büyük bir savaşın içinde bulmasını anlatıyor.

Beşinci filmimiz Brightburn; Superman filmi gibi yabancı bir gezegenden dünyaya gelen ve dünyalı bir çift tarafından evlat edinilmesi ile insanların iyiliği için çalışan ve bir kahraman olarak yetiştirilmeye çalışılan bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Ancak diğer süper kahramanların aksine bu çocuk içinde büyüyen kötülük ile güçlerini kötü şeyler için kullanmayı tercih ediyor. Bence de bu tarz filmleri seviyorsanız bakın derim.

Sıradaki filmimiz ise joker; bu film hakkında bir şey söylememe gerek yok bence, zaten bayağı konuşuldu, yazıldı, çizildi ama biliyorsunuz ki Joker karakteri hep sevildi. Batman in gölgesinde kalan Joker karakteri artık başlı başına bir karakter oldu. Hala izlemeyen varsa kesinlikle izleyin derim.


Sıradaki filmimiz ve son filmimiz; ikizler projesi;

[Resim: 5220922.jpg]

Eski bir kiralık katilin peşine düşen klonundan kurtulmak için verdiği mücadeleyi konu ediyor. İşinde uzman bir kiralık katil var, fakat artık bu işlerden kurtulup düzgün bir yaşama sahip olmak için uğraşırken kendisini büyük bir girdabın içinde buluyor. Kiralık katilin peşine onu öldürmek için bir ajan gönderiliyor ama bu ajan kendisinin tıpatıp aynısı. Hareketlerini önceden tahmin edilebilen bu klonu ile baya bir zorlu savaş onu bekliyor diyebilirim.