MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Tek seferde damar yolu nasıl açılır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 00.jpeg]

Oldukça fazla soru geliyor, özellikle stajyer ve yeni başlayan sağlık çalışanlarından.

Elbette her sağlık çalışanı için bir tekrar niteliğinde olması için 50 den fazla madde ile damar yolu nasıl açılır yazdık.

Aşağıdakiler, bu temel hemşirelik becerisine hakim olmak isteyen hemşireler için en iyi  intravenöz veya damar yolu açma ipuçları ve püf noktalarıdır . İntravenöz (IV) yerleştirme , bir hemşirenin öğreneceği temel becerilerden biri olabilir, ancak uygulama ve bunu yapma konusunda güven duymamanız durumunda ustalaşmak en zor olanlardan biri olabilir. İyi damar yolu açanların çoğu, sürekli pratik ve bu alanda bol miktarda deneyimle yeteneklerini kazanmıştır.

İntravenöz kateter yerleştirme şeklinizi birçok faktör etkileyebilir, ancak bunları kontrol etmeniz ve rahatınız için geliştirmeniz gerekir. Hâlâ sahip olmadığınız hemşirelik becerilerine asla acele etmeyin veya sadece hedeflerinize ulaşmak için bir kısayol kullanmayın. Bu intravenöz tedavi ipuçları ile birlikte , hemşirelik uygulamaları doğru, kesin olmalı ve sadece beyin tarafından değil, özellikle de kalp tarafından öğrenilmelidir .



Yeni Başlayanlar için Damar yolu İpuçları

Hazırlık ipuçları ve püf noktaları:

1. Sakin olun ve hazırlıklı olun. Damar yolunu bir denemede bulmak hemşirenin hazırlığına ve yeteneğine bağlı olacaktır. Sizin veya hastanızın sinirlendiği veya acele edilmiş bir prosedür muhtemelen başarısızlıkla sonuçlanacaktır. İşlemi hastaya açıklayarak kaygıyı hafifletin ve IV tedavisi ile hastanın geçmiş korkularını belirleyin. Vazokonstriksiyonu önlemek için hastanın rahat ve yeterince sıcak olduğundan emin olun.... okumaya devam et