MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Artan Maske Fiyatları Karşısında Ne Yapılmalı ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Değerli MediForum ailesi,

[Resim: nUrDks.jpg]
  Bugün ki yazımızda gerek sosyal medyada gerekse günlük yaşamda konu alan artan maske fiyatları hakkında konuşmak istiyorum.Çünkü bu maske fiyatları olağanın aksine Corona Virüs bahanesi ile fahiş fiyatlara satışı yapılmaya başlandı.
  Şimdi basit bir analiz yapmak istiyorum.Elbette duymuşsunuzdur PİYASA ARZ-TALEP DENGESİ terimini..
  Eğer ürün talepin en yüksek olduğu anda ucuza satılırsa, anında kara borsaya düşer.E hal böyle olunca da fiyat artışının önüne geçilmez oldu.
  Peki biz bununla ilgili ne gibi önlemler aldık.Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan artan maske fiyatlarına yönelik yaptığı açıklamada ''Maskelerde fiyat artışı yönünde şikayetler var. Bugüne kadar Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan, Fethiye Devlet Hastanesinden ve internet üzerinden satışlarla ilgili şikayet aldık. Bize toplam 8 firmayla ilgili şikayet geldi. Vatandaşlarımız bu şikayetlerini bize Alo 175'e başvurarak ya da 'Haksız Fiyat Artışı (HFA)' mobil uygulamasından ulaştırabilir. Vatandaşlar şikayet başvuru bölümüne bastıklarında buraya ürün ya da firma hakkında bilgi ve fotoğraf da ekleyebiliyorlar. Bunu gönderdikleri anda hem Bakanlığımızın merkez sistemine hem de aynı anda o ilin ticaret il müdürüne gidiyor ve hemen gerekli tedbirler alınıyor. Bunun takibini yürütüyoruz, konuyla ilgili ne yapıldığına yönelik sistem üzerinden yeniden vatandaşa bildirimde bulunuyoruz. Vatandaşın şikayeti üzerine buralarda tespitler yapıyoruz ancak biz burada Ticaret Bakanlığı olarak hemen ceza kesmiyoruz. Bizim Reklam Kurulumuz var ve orada 19 üye bulunuyor. Bu üyelerin sadece başkanı ve bir üyesi Ticaret Bakanlığından, 17'si sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları ve iş dünyası temsilcilerinden oluşuyor. Tespitler sonucunda önce firmadan savunma istiyoruz. Sebeplerine bakıyoruz ve bunu değerlendirdikten sonra Reklam Kurulu tarafından ceza kesilebiliyor. Reklam Kurulu toplantısı 10 Mart'taydı, biz onu maske şikayetlerinden dolayı 3 Mart'a çektik. Savunmaların çoğu da geldi. Bu arada şikayet gelirse onları da değerlendirmeye alacağız. En fazla 104 bin liraya kadar cezası var."
 
[Resim: nUrvwc.png]
  Peki nereye şikayet edebiliriz derseniz App Store veya Google Play'de HFA ŞİKAYET yazdığınız vakit ticaret bakanlığına bağlı uygulama ile ekran görüntüsü atarak şilkayetinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  Sağlıklı Günler...