MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Bir Hemşireye Verilen En Yüksek Uluslararası Ödül ''Florence Nightingale Madalyası''
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
    Florence Nightingale Madalyası bir hemşirenin uluslararası alanda alabileceği en büyük ve en gururlu nişan ve madalyadır.Ayrıca halk sağlığı veya hemşirelik eğitimi alanlarında örnek niteliğindeki hizmeti veya öncü bir ruhu tanır.Bu madalyayı kazanan kişiler, Ulusal Kızılhaç veya Kızılay Derneği tarafından aday gösterilir ve  Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ve Uluslararası Hemşireler Konseyi'nden oluşan bir komisyon tarafından seçilir.

[Resim: nA8VQe.jpg]

 PEKİ BU MADALYA NASIL ALINIR ?

  Bir hemşirenin elde edebileceği en yüksek uluslararası ödüldür.Yaralı, hasta,engelli bireylere çatışma veya doğal afetin kurbanlarına yardım ederek olağanüstü cesaret ve bağlılık örnek hizmetler yaparak,yaratıcı ve öncü olmak için hemşirelere veya hemşirelik yardımlarına verilir.

  BU MADALYAYI ERKEK HEMŞİRELER ALABİLİR Mİ ?

  Bu madalya 1991'de yapılan düzenleme ile kadın hemşirelerle sınırlı idi.Yeni düzenlemelere göre hem kadınlara hem de erkeklere açıktır ve her iki yılda bir dünya çapında en fazla elli alıcıya verilmektedir.

  BU MADALYAYA LAYIK GÖRÜLENLERİN ARASINDA TÜRK VAR MI ?
 
  Evet tabi ki var.İlk Türk Hemşiremiz olan Safiye Hüseyin Elbi'de aşağıda fotoğrafta görceğiniz üzere bu madalyaya layık görülmüştür.

 [Resim: nA8Yry.jpg]