MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Sağlık çalışanları için RUHSAD uygulaması devrede
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: oWcbGu.jpg]

[Resim: XjT5mE.jpg]



T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü



Sayı: 80166981-060.99/-E.30    08.04.2020
Konu: RUHSAD Uygulaması



DAĞITIM YERLERİNE

Bilindiği üzere ülkemiz ve tüm dünya için küresel bir sağlık sorunu haline gelen COVID-19 pandemisi, Sağlık Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmekte, oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda gerekli tüm tedbirler alınmakta ve ulusal bir mücadele verilmektedir.

Birçok alanda tedbirler alınmakla birlikte mücadelenin en önemli aktörleri sağlık kuruluşlarımız ve hizmet veren sağlık personelimizdir. Bu süreçte sağlık personelimizin ruh sağlığının korunması ve desteklenmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından, öncelikli olarak COVID-19 sebebiyle karantinada olan, test sonucu pozitif tespit edilen, yakını yoğunbakımda takip edilen, COVID-19 servis ve yoğun bakımlarında aktif görev alan, kaygı düzeyi yüksek ve ruh sağlığı desteğine ihtiyacı olduğunu düşünen personelin; kendisi ve çocukları için gönüllü erişkin ve çoçuk ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzman hekimleri ile güvenli ve resmi bir kanalla görüntülü görüşme imkânı tanıyan bir mobil uygulama geliştirilmiştir.

Söz konusu hizmetten yararlanmak isteyen personel, mobil uygulama marketlerinden "Ruh Sağlığı Destek Sistemi" şeklinde arama yaptıktan sonra Sağlık Bakanlığı RUHSAD uygulamasını mobil cihazlarına indirerek yönergeleri izlemeleri halinde hizmete ulaşabileceklerdir.

Bilgilerinizi ve iş bu yazının Bakanlığımıza bağlı hastaneler ile Devlet/Vakıf Üniversitesi hastaneleri ve tüm özel sağlık kuruluşlarına ve ilinizdeki psikososyal destek birimlerine duyurulmasını arz/rica ederim.



e-imzalıdır.

Prof. Dr. Ahmet TEKİN

Bakan a.
Genel Müdür

DAĞITIM:
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK)


[Resim: l69iZ7.jpg]