MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: İlk koronavirüsün Gizli Tarihi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Mediforum çeviri ekibi mükemmel bir çeviri yaptı, işte koronavirüsün gizli tarihi....


[Resim: 1920x0.jpg?fit=scale]



1965 yılında araştırmacılar, 229E adı verilen bir sinir bozucu solunum yolu enfeksiyonu keşfetti. Bugün bunu soğuk algınlığı olarak biliyoruz.

2016, Atina, Yunanistan'da 45 yaşındaki bir öğretmen, Hygeia Hastanesi acil servisinde geldi. Sigara içmeyen ve önemli bir sağlık sorunu olmayan bu kişi, alışılmadık semptomlarla başvurdu - ateş, kuru öksürük ve şiddetli baş ağrısı. Acil doktoru onu incelediğinde, sol akciğerinin alt kısmının nefes aldığı sırada anormal sesler ve göğüs röntgeni bir anormallik olduğunu doğruladı.

Bunun bir bakteriyel pnömoni vakası olduğunu düşünen doktorlar, ona antibiyotik tedavisi yaptılar. Ancak önümüzdeki iki gün içinde kadının durumu kötüleşti ve pnömoni laboratuarı testi tekrarı olumsuz çıktı. Nefes almayı kaybetmeye başladığında, ona oksijen ve yeni bir ilaç verildi. Bu arada, çeşitli grip suşları, Lejyoner hastalığına neden olan bakteriler, boğmaca ve diğer ciddi solunum hastalıkları da dahil olmak üzere çok çeşitli olası suçlular için test edildi. SARS ve MERS testleri gibi hepsi negatif idi.

Aslında, sadece bir test pozitif çıktı, ancak doktorların tekrar çalıştırması şaşırtıcıydı. Sonuç aynıydı: hasta 229E olarak bilinen tanıdık ama anlaşılmaz bir enfeksiyondan muzdaripti - şimdiye kadar keşfedilen ilk insan koronavirüsü.


Devamını oku; https://hemsirelikyukseklisans.blogspot....arihi.html