MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Hemşirelikte yüksek lisans
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Günümüzde toplumların hemşirelerden beklentileri değişmiştir ve hemşirelerden konu alanlarında uzmanlaşma, etkili, kapsamlı ve hasta merkezli bakım verme, bilgiye ulaşma ve bilgiyi yönetme, ileri teknolojiyi etkin biçimde kullanma, araştırma yapma ve kanıta dayalı araştırma bulgularını kullanma, maliyet etkin bakım uygulamaları yapma, gibi beklentiler öncelik kazanmıştır. Hemşirelik Bölümü, toplumun temel beklentilerini göz önüne alarak profesyonel niteliklerini geliştirmek ve nitelikli hemşire insan gücünün yetiştirilmesine katkı vermek amacıyla pek çok üniversitede yüksek lisans bölümleri açmaktadır.


Hemşirelik Yüksek Lisans programının amacı, hemşirelik ve hemşirelik eğitiminin temel felsefesini kavramış, profesyonel hemşirelik bilincine sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde birey, aile ve toplumun sağlık sorunlarına ve bakım gereksinimlerine duyarlı, bilimsel bilgiye erişebilme, yönetebilme ve bilimsel araştırma yapabilme yetisini geliştirmiş, hemşireliğin hizmet, eğitim ve araştırma alanlarına lider özellikleri ile katkı sağlayabilecek nitelikte Bilim Uzmanı hemşireler yetiştirmektir. Akademik niteliklere sahip uzman hemşirelerin ise hem hemşireliğin hizmet ve eğitim alanına, hem de toplumun sağlık düzeyinin geliştirilmesine dolayısıyla ülkemizin sağlık ve eğitim sistemine yapacağı katkılar son derece önemlidir.


Hemşirelikte yüksek lisans yapmak isteyen meslektaşlarım konu açarak soru sormaktan çekinmeyin, forum yönetimi olarak sizlere koçluk yapmaktan memnuniyet duyarız.
Merhabalar, ben psikiyatri hemşireliğinden yüksek lisans yapmak istiyorum. Fakat bir konuda çelişki yaşıyorum. Şöyle ki ben bu alanın teoriğini çok seviyorum, insan psikolojisi, davranışları, insan beyni ve kişilikleri gibi konuları severek araştırıp okuyorum bundan dolayı da akademiye geçip araştırmalar yapmak istiyorum. Fakat sorun şu ki ben lisans eğitiminde stajda psikiyatrinin uygulama kısmını hiç sevmedim, hastalarla iletişim olsun kliniğin ortamı olsun hiç benlik bir alan olmadığını fark ettim. Sizce bu alanda akademisyenliğe yönelirsem sorun yaşar mıyım ? Kimisi ''akademisyenlik teorik bilgi üzerinden yürüyor sorun yaşamazsın'' dese de bazı hocalarım da ''uygulamasını sevmediğin bir bölümde akademisyen olamazsın sonuçta yaptığın tüm araştırmalar o hastalarla ilgili ve sen her halükarda hastayla muhatap olmak zorundasın'' diyor. Kafam çok karışık ve şu an yüksek lisans için tercih arifesindeyim. Sizce bu alana yönelmeli miyim? yardımcı olursanız çok sevinirim.
(24-08-2023, Saat: 14:12)busra21 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar, ben psikiyatri hemşireliğinden yüksek lisans yapmak istiyorum. Fakat bir konuda çelişki yaşıyorum. Şöyle ki ben bu alanın teoriğini çok seviyorum, insan psikolojisi, davranışları, insan beyni ve kişilikleri gibi konuları severek araştırıp okuyorum bundan dolayı da akademiye geçip araştırmalar yapmak istiyorum. Fakat sorun şu ki ben lisans eğitiminde stajda psikiyatrinin uygulama kısmını hiç sevmedim, hastalarla iletişim olsun kliniğin ortamı olsun hiç benlik bir alan olmadığını fark ettim. Sizce bu alanda akademisyenliğe yönelirsem sorun yaşar mıyım ? Kimisi ''akademisyenlik teorik bilgi üzerinden yürüyor sorun yaşamazsın'' dese de bazı hocalarım da ''uygulamasını sevmediğin bir bölümde akademisyen olamazsın sonuçta yaptığın tüm araştırmalar o hastalarla ilgili ve sen her halükarda hastayla muhatap olmak zorundasın'' diyor. Kafam çok karışık ve şu an yüksek lisans için tercih arifesindeyim. Sizce bu alana yönelmeli miyim? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba! Psikiyatri hemşireliğinden yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız, kararınızı değerlendirmeniz önemlidir. İşte bazı düşünce noktaları:

Hedeflerinizi Belirleyin: İlk olarak, akademik kariyerinizde ne tür bir alanda çalışmak istediğinizi belirlemelisiniz. Araştırma, eğitim, danışmanlık veya başka bir şey mi istiyorsunuz?

Akademik Araştırmayı Seviyorsanız: Eğer teorik bilgiye olan ilginiz yüksekse ve araştırma yapmaktan keyif alıyorsanız, akademik bir kariyer sizi tatmin edebilir. Üniversitelerde, araştırma yapma ve öğrencilere ders verme fırsatınız olur.

Pratik Uygulama Kısmını Sevmiyorsanız: Psikiyatri hemşireliği pratiği sizin için uygun gelmiyorsa, bu alanda uygulayıcı bir rolde çalışmak yerine araştırmacı veya eğitimci bir rolü düşünebilirsiniz.

Akademik Kariyerin Gereksinimleri: Akademik kariyerler genellikle lisans ve yüksek lisans derecelerine ek olarak, doktora derecesi ve araştırma deneyimi gerektirir. Bu, akademik bir pozisyon elde etmek için uzun ve titiz bir süreç olabilir.

Doktora İhtiyacı: Eğer akademik psikiyatri alanında ilerlemek istiyorsanız, bir doktora programına başvurmanız gerekebilir. Doktora programları daha fazla teorik bilgi kazanmanıza ve araştırma yapma fırsatları sunar.

Başka Alanları Keşfedin: Psikiyatri hemşireliğinin dışında, psikoloji, nörobilim, sosyal çalışma veya diğer ilgili alanlarda da akademik kariyer fırsatları olabilir. Bu alanlar, teorik ve araştırma odaklı bir yaklaşım sunabilir.

Sonuç olarak, akademik kariyer yolunuzda bir takım uygulama ile karşılaşabilirsiniz, ancak bu uygulamalar tamamen hastalarla ilgili olmak zorunda değil. Araştırma, eğitim veya danışmanlık gibi farklı alanlarda çalışabilirsiniz. Önemli olan, ilgi alanlarınıza uygun bir akademik yol çizmek ve gerektiğinde uygun eğitimi alarak kendinizi bu alanda geliştirmektir. Bu nedenle, hedeflerinizi ve ilgi alanlarınızı göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz. Ayrıca, kariyer planınızı geliştirmenize yardımcı olabilecek kariyer danışmanlarına ve fakülte üyelerine danışmayı unutmayın.
Hemşirelikte yüksek lisans
Ben hemşireyim ama toplum noktasında bunu gördüğümde çok üzülüyorum çünkü maalesef hiç değer verilmiyor
Hemşirelik alanında yüksek lisans yapmak istiyorum
Ama alan noktasında çok kararsız kaldım
Özellikle online dönemi mezun olmam ister istemez beni su nokta da çok tedirgin ediyor ALES den yüksek puan alabilirim ama giden bilgilerimi nasıl toplayacağım biraz karışık anlattım ama kafamın içi maalesef böyle
(06-09-2023, Saat: 20:08)HemşireEne Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hemşirelikte yüksek lisans
Ben hemşireyim ama toplum noktasında bunu gördüğümde çok üzülüyorum çünkü maalesef hiç değer verilmiyor
Hemşirelik alanında yüksek lisans yapmak istiyorum
Ama alan noktasında çok kararsız kaldım
Özellikle online dönemi mezun olmam ister istemez beni su nokta da çok tedirgin ediyor ALES den yüksek puan alabilirim ama giden bilgilerimi nasıl toplayacağım biraz karışık anlattım ama kafamın içi maalesef böyle


Elbette süreç zor, en kötü kısmı karşılığını bulamamak. 

Hayatının bir noktasında gereklı olur mu evet bır faydası ıllakı olur. 

Yap yani yapılıyor bir şekilde biter. 

En kötü ihtimal derece kademen hızlıca duser ve cok daha erkenden 1. Derece memur olup tavandan maaşını alır yesıl psaporta sahıp olursun