MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Yuksek lisans yaptım normal hemşirelik yapmak istemiyorum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar ben 8 yıllık hemsireyim. Halk sağlığı hemşireliğin de tezli yuksek lisans yaptım, ayrıca eğitim hemşireliği, emzirme hemşireliği ve pedegojik formasyon sertifikam var. Bunlara rağmen sıradan hemşirelik yapmaktayım, çalıştığım kurumda su an 5 aydır çalışıyorum il dışı atamayla geldim, geldiğimde eğitim birimlerinde çalışmak istediğimi söyledim hic onemsenmedi, sizce ne yapmalıyım, yazılı dilekçe yazsam torpil olmadan bir ise yarar mi ?
Merhaba halk sağlığı hemşireliğinde yüksek lisans yapmış olduğunuzdan. Dilekçe ile çözülecek iş değil bahsettikleriniz.

Toplum sağlığı birimlerinde çalışıyor olsanız o birimler halk sağlığı alanı olduğundan birşeyler talep etmeniz daha kolay olacaktır.

Bunun yanında elinizdeki sertifikalar evet çok güzel ancak sertifika ile eğitim hemşiresi olunmuyor malesef. Eğer onlar eğitim hemşiresi olarak birini alacaklar ise alıp sertifika olayını halledebiliyorlar. Dolayısı ile öncelik sizi seçmeleri bu durumda.

Bunun yanında sertifika alma olayında her zaman prosedür önce birime yerleşmek sonrasında sertifikalanmak daha doğru.

Aslında doğru değil ama ülkemiz şartları bunu gösteriyor.

Öneri olarak şimdilik bekleyin çalışın başhemşireliğe cv bırakın.

Sertifikalarınızı ve yüksek lisansınızı daha önce çalıştığınız birimleri yazarak ; evli bekar bunları da ekleyerek. İlerleyen dönemlerde değerlendirmenizi rica ederim diyerek masum bir dilekçe ile cv bırakın başhemşireliğe. Faydası olacaktır.