MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Bakan Koca'dan hemşire ve ebeler yılı uzatılsın açıklaması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Hk9baM.png]


Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, videokonferans yöntemiyle katıldığı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 70. Avrupa Bölge Komitesi Genel Kurulu’na hitap ettiği konuşmasında, "Hemşire ve Ebeler Yılının 2021’e uzatılması görüşünüzü destekliyorum hatta daha da genişleterek 2021’in Sağlık Çalışanları Yılı olarak seçilmesini öneriyorum” diye konuştu.




Bakan Koca, yaptığı konuşmada, Türkiye’de sıklıkla kullanılan “Sağlık her şeyin başıdır” sözüne atıfta bulunarak, pandeminin bu sözün ne kadar doğru ve önemli olduğunu tüm dünyaya en acı şekilde gösterdiğini söyledi.

Alıntı:“Bu süreçte en büyük tesellimiz yaşlılarımız da dahil olmak üzere mortalite oranlarımızın düşük seyretmesi olmuştur. Hastalığa karşı en kırılgan durumda olan yaşlılarımızı, komorbid hastalarımızı ve sağlık çalışanlarımızı en iyi şekilde koruduk ve korumaya devam edeceğiz”


Alıntı:“Bu süreçte hem aşının güvenilirliği hem de adil dağıtımı konusunda DSÖ’ye çok önemli görevler düşmektedir. Biz, dünyanın güçlü bir DSÖ'’e ihtiyaç duyduğunu ve bunun savunucusu olduğumuzu her platformda vurguladık. Bu süreçte Bölge Ofisinin Avrupa Bölgesi’nin ihtiyaçlarına en uygun çözümler geliştirmede proaktif olduğunu görmek bizleri ayrıca memnun edecektir”


Bakan Koca, Kluge’nin Hemşire ve Ebeler Yılının 2021’e uzatılması görüşünü de desteklediğini ifade ederek, “İçinde bulunduğumuz durumda cesur sağlık çalışanlarımızın emeklerini göz önünde bulundurarak, Hemşire ve Ebeler Yılının 2021’e uzatılması görüşünüzü destekliyorum hatta daha da genişleterek 2021’in Sağlık Çalışanları Yılı olarak seçilmesini öneriyorum” diye konuştu



Bakan beyin bu yılın dünya ebe hemşire yılı olduğunu hatırlaması

Bizi şaşırttı doğrusu, madem bu yılın önemi var ve uzatılmasını istiyorsunuz. Ebe ve hemşire yılına özel ne yaptınız, dünyaya ne gibi bir örnek gösterebildiniz diye sormak isterdim kendisine.

Sahi bu yıl dünya ebe ve hemşireler yılı mı?.........