MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: 3+1 rapor hizmet yılından sayılır mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
3+1 li 1 yılını doldurmadan bir aylık rapor hakkını kullanırsa hizmet yılından sayılır mı yoksa ? Eş durumu yapacağız ama rapor hakkımızi  kullanırsak hizmet yılından sayilmazsa eş durumu tayini suresi geçmiş olacak  bilenler yazabilir mi
(01-10-2020, Saat: 10:42)B.t2517 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]3+1 li 1 yılını doldurmadan bir aylık rapor hakkını kullanırsa hizmet yılından sayılır mı yoksa ? Eş durumu yapacağız ama rapor hakkımızi  kullanırsak hizmet yılından sayilmazsa eş durumu tayini suresi geçmiş olacak  bilenler yazabilir mi


Hizmet süresinin hesabında; fiilen bir yıl çalışma esas alınacak, hizmet sözleşmesinin 8 inci maddesindeki izin süreleri ile hafta sonu ve resmi tatil günleri fiili çalışma sayılacaktır.


Hizmet sözleşmesinin 8. maddesi;


Madde 8- Personelin izin hakları;

a) Yıllık İzin : 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 inci maddesinde sayılan kurumlarda ve sosyal güvenlik kurumlarına prim ödemek sureti ile geçen hizmet süresi 1 yıldan 10 yıla kadar olanlara 20 gün, 10 yıldan fazla olanlara 30 gün ücretli izin verilir. Yıllık izinler sözleşme yılı içerisinde kullandırılır.

b) Hastalık İzni : Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için, yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli izin verilebilir. Hastalık sebebi ile sosyal sigortalar kurumunca ödenen geçici iş göremezlik tazminatı personelin ücretinden düşülür.

c) Mazeret İzni : Personele isteği üzerine, eşinin doğum yapması halinde iki gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli mazeret izni verilir.

d) Doğum İzni : Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğum öncesi sekiz haftalık izin süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde, sağlık durumunun uygun olduğunu doktor raporu ile belgeleyen sözleşmeli kadın personel, isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, sözleşmeli kadın personelin isteği halinde doğum öncesi çalıştığı süreler, doğum sonrası izin süresine eklenir.

e) Süt İzni :Sözleşmeli personele, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.


Sonuç

Sayılır hocam
Merhaba lütfen konu açarken sormak istediğiniz soruyu veya konuyu başlıkta kısa ama açık bir şekilde belirtiniz. Konuyu düzenledim iyi forumlar