MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Eczane Teknikeri kimdir? Ne iş yapar?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Eczacı Teknisyeni Kimdir?

Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır. Eczacı teknisyenleri; eczanelerde eczacıya yardımcı olmak üzere çalışırlar.


Eczacı Teknisyeni Nasıl Olunur? Eczacı Teknisyeni Eğitimi Nedir?

Eczacı teknisyeni olmak için okunması gereken bölüm, üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarında bulunan Eczacı Hizmetleri Bölümüdür. Türkiye'de Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi bu eğitimi vermektedir.

Üniversite dışında eczane teknisyenliği için açılan kurslara katılınabilinir. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Eczacıları Birliği ve T.C. Sağlık Bakanlığı ile birlikte imzalanan eğitim protokolüne göre eğitimler düzenlenir. Bu eğitimler 1,5-3 ay sürer. Eğitimler sonrası edinilen diploma ve sertifika ile mesleki görev yapılabilir.



Ne iş yapar?

Sağlık Meslek Mensupları İle Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş Ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik

Kurum: Sağlık Bakanlığı
Kabul Tarihi: 22.05.2014


Eczacının gözetimi, sorumluluğu ve denetiminde;

a) Eczanede sunulan reçeteli ve reçetesiz ilaç, tıbbi ürün, ***** müstahzar, tıbbi malzeme ve sağlıkla ilgili diğer ürünlerin temininde, saklanmasında ve sunulmasında görev alır.

b) Bu ürünlerin son kullanma tarihlerini ve stok kontrollerini yapar; eksikleri tespit eder ve uygun bir şekilde depolanmaları ile kayıtlarının tutulması konusunda görev alır.

c) Eczanede bulunan cihazların ve eczane laboratuvarının bakımını yapar ve işlerliğini sağlar.

ç) Eczanenin idari ve mali süreçleriyle ilgili eczacı tarafından verilen görevleri yerine getirir.