MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: 3+1 45A Doğum izni ; ücretli ve ücretsiz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba gebeyim nasipse  8 aralik dogum yapicam. 29 ocak dogum iznim bitiyor. Yeni atandim mazaret izni olarak ne kullanabilirim. Nasıl bu izin suresini ucretli uzatabilirim
(19-10-2020, Saat: 12:28)Kafamdaki sorular Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba gebeyim nasipse  8 aralik dogum yapicam. 29 ocak dogum iznim bitiyor. Yeni atandim mazaret izni olarak ne kullanabilirim. Nasıl bu izin suresini ucretli uzatabilirim


Merhaba,

45A doğum izinleri;


Ücretli doğum izni


Doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta analık izni verilir.

Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesine iki hafta eklenir.

Sağlık durumunun uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen sözleşmeli kadın personel, isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir.

Doğumda veya doğum sonrasında doğum izni kullanırken annenin ölümü halinde, isteği üzerine sözleşmeli personel olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.


Ücretsiz doğum izni

Doğum nedeniyle hizmet sözleşmesini feshedenlerin, doğum izninin bitiminden itibaren en geç 2 yıl içinde yeniden istihdam edilmek üzere ayrıldığı kurumuna yazılı talepte bulunması, gerekmektedir.

Yani alabilirsiniz, sözleşme feshederek. Ama geri dönmek için iki yıl içinde başvuracaksınız. Bu iki yıl hizmet süresinden sayılmıyor bilginize. Ücretliler de sayılıyor.
Devam edeyim;

Mazeret izni;

Yıllık izin hakkı bulunmayan sözleşmeli personele mazeretleri nedeniyle bir sözleşme dönemi içinde toplamda on günü geçmemek üzere ücretli mazeret izni verilebilir.

Süt izni

Ücretli doğum izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde 3 saat, ikinci altı ayda günde 1,5 saat süt izni verilir.

*Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.