MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: 35 Yaşından Sonra Hamile Kalmak: Şansım Ne?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bir bebek yapmayı umuyorsunuz ve “ileri anne yaşı” (35 veya daha sonraki hamile kadınlar için tıbbi terim) şansınızı merak ediyorsunuz. Yaş, gebe kalma yeteneğinizi öngören temel faktörlerden biridir. Doğurganlığınız 30 yaşında azalmaya başlar ve siz menopoza girene kadar istikrarlı bir şekilde düşmeye devam eder.

Bununla birlikte, şu söz; 35 yaşından sonra sağlıklı bir bebek doğurmak mümkün değildir, oldukça yaygındır. İşte "yaşlı" annelerin karşılaştığı olasılıklara bir göz atın.

Rakamlarla

20'li yaşlarda doğurganlığın zirvesindesin. Gebe kalmaya çalışan o yaştaki sağlıklı kadınların, tek bir adet döngüsü sırasında hamile kalma şansı yaklaşık 4'te 1'dir. Yani her ay 100 kadından 25'i başarılı olacak.

40 yaşına geldiğinde, ortalama sağlıklı bir kadının döngü başına hamile kalma şansı yalnızca% 5'tir.

Aynı zamanda, yaşınızla birlikte düşük yapma olasılığı da yükseliyor. Tipik bir 40 yaşındaki bir çocuğun hamileliği kaybetme şansı yaklaşık% 40'tır. Bu, 20'li yaşlardaki biri için% 15'ten daha azına denk geliyor.

Amerikan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Koleji, 45 yaşını doldurduğunuzda doğal olarak hamile kalmanın "çoğu kadın için olası olmadığını" söylüyor.


Doğurganlığın Düşmesinin Nedenleri

Yaşlandıkça yumurtaların da yaşlanır. Siz de onlardan daha azına sahip olmaya başlarsınız. Hayatınızda sahip olacağınız tüm yumurtalarla, yaklaşık 1 milyonla doğarsınız. Ergenlik çağına geldiğinizde, yaklaşık 300.000'iniz kalmış olabilir. 37 yaşında, sadece 25.000'e veya başlangıç sayınızın% 2,5'ine düştünüz. Bu önemli çünkü yumurtalıklarınızda ne kadar az yumurta olursa, hamile kalma şansınız o kadar düşük olur.

Hamile kalsanız bile, eski yumurtalarınızın anormal kromozomlara sahip olma olasılığı daha yüksektir ve bu da bebeğinizi düşük yapma şansınızı artırabilir. Ayrıca, 35 yaşından sonra kadınların hamile kalmanızı zorlaştıran endometriozis ve rahim fibroidleri gibi sorunlara sahip olma olasılığı daha yüksektir.

Partnerinizin sperminin kalitesi de önemlidir. Erkekler yaşlandıkça, spermleri daha yavaş hıza ve şeklini kaybetmeye başlar. Ancak erkekler 60'lı yaşlarına girene kadar sperm kalitesi hızla düşmez.

Seçenekleriniz

Gebe kalmaya çalışan bazı yaşlı kadınların daha fazla zamana ve Tabiat Ana'nın yardımına ihtiyacı olabilir. Öyleyse, birkaç üreme ilacı türü hamileliği mümkün kılabilir.

35 yaşın altındaysanız, doktorunuz bir yıldan fazla hamile kalmayı başaramadıysanız, doğurganlık tedavileri önerebilir. 35 yaş ve üzerindeyseniz bu süre 6 aya kadar kısalır. Gebe kalma şansınızı azaltabilecek herhangi bir tıbbi sorununuz varsa, doktorunuz hemen doğurganlık yardımı almanızı tavsiye edebilir. 

Önerebilirler:

Yumurta üretimini teşvik eden ilaçlar
In vitro fertilizasyon (IVF)