MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Egzama Tedavi Önerileri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Egzama için ev ilaçları , çamaşır deterjanı veya yumuşatıcınızı değiştirmek kadar basit veya yeni bir iklime geçmek ya da iş değiştirmek kadar zor olabilir. Alerjik reaksiyona neden olanı çıkarmak en kolay ve etkili tedavidir.

Kuru cildi ılık (sıcak değil) duş veya banyo yapın 10-15 dakikadan uzun süre olmasın . Yumuşak bir sabun veya vücut temizleyici kullanın. Kendinizi çok dikkatli bir şekilde kurulayın (kuvvetlice ovalamak yok) ve vücudunuzun her yerine nemlendirici cilt losyonları uygulayın . Kokulu losyonlardan veya diğer tahriş edici maddelerden kaçının. Dar, pürüzlü veya çizik giysiler giymekten kaçının.

Kızarıklıklara zarar vermekten kaçının . Kendinizi kaşımaktan alıkoyamazsanız, alanı bir sargı bezi ile örtün. Cildin kaşınmasından kaynaklanan hasarı en aza indirmek için geceleri eldiven giyin.

Terleme rahatsız edebilir. Egzama sırasında yorucu egzersiz yapmaktan kaçının .

Eğer alerji yapan madde tespit edilemez ise, bir sonraki adım allerjik cevabın azaltılmasıdır.

Kaşıntı önleyici losyon ile birlikte reçetesiz bir steroid krem ( hidrokortizon ) uygulayın . Krem, kızarıklığın bitmesine kadar günleri atlamaksızın mümkün olduğunca sık uygulanmalıdır.

Kaşıntı halinde difenhidramin hap şeklinde alınabilir (doktor yazar ise) . 

Dikkat - bu ilaçlar uyku yapar; araba kullanmanız veya makine kullanmanız gerekiyorsa, uykunuzu getireceği için bu ilacı almamalısınız .

Bölgeyi her gün hipoalerjenik bir sabunla temizleyin. Yıkadıktan sonra krem veya losyon sürün.

Fiziksel ve zihinsel stresden kaçının. Doğru yemek, hafif aktivite ve yeterli uyku , sağlıklı kalmanıza yardımcı olur.

Hızlı bir cevap beklemeyin. Sabırlı olun.