MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Hemşirelik iyi bir kariyer midir? Neden?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Neden iyi bir kariyer?

Sosyal statü. Böyle bir işi yaptığınız için alacağınız takdir ödüllendirici olacaktır, sadece üniforma giymeniz yeterli olacaktır.

İşin gerçek doğası, kariyer basamaklarını kolayca ve hızlı bir şekilde tırmanmanıza olanak tanır; yani, belirli bir hemşirelik bölümünde çalıştıkça kazandığınız deneyim doğal yollarla size aktarıldıkça buna şaşıracaksınız.

İş rolü zorlaştığında anlayacak, yardımcı olacak ve sizin için orada olacak benzer düşünen insanlarla arkadaş olacaksınız.

Hemşirelere olan talep ülke çapında yüksek, bu nedenle yaşamak istediğiniz yerde er yada geç mu mesleği yaparak yaşayabileceksiniz, büyük olasılıkla hemşirelik için iş her yerde olacak.

Öğretmenler gibi, bu asla 'ölmeyecek' bir kariyer seçimidir ve her zaman hemşirelere ve öğretmene ihtiyaç olacaktır.

'Çalışma arkadaşları' ÇOK EĞLENCELİ olacak. Her zaman en iyisi orada olması gereken bir grup insanla çalışmak, ekip işi derler ya . 




Neden kötü bir kariyer seçimi?

Annem benim ana örneğim, O ÇOK stresli, mutsuz, 22 yıldır işini yapıyor ve her zaman savunmada olmasına neden oluyor (en sabırlı olana bile bu oluyor). Bu, bir hata ile mahkemeye gidebileceğiniz bir iştir. Bu iş rolündeki insanlar başlarına gelmesinden korktukları bir çok şey le yaşarlar.

Bu bir yaşam tarzı seçimidir, saatler, zaman çizelgeleri ve zamanla yapmanız istenecek süreler can sıkıcı hale gelecektir, hemşireler çoğu zaman vardiyalı çalışır ve bu sizi bir yaşam tarzı seçimi yapmaya zorlar. Sorun değil, bazı insanlar bunu annem gibi istiyorlar. Uzun saatler, çalışıp sonra evde kalmak ama o uzun saatler çok yıpratıcı.


Hemşire ailem (sadece benim ailem olabilir) SÜREKLİ olarak kiminle birlikte çalıştıkları, orada nasıl düzgün bir iş yapmadıkları konusunda tartışıyor. Sadece dinlemek bile o kadar yorucu oluyor ki, uygun bir tutkuyu hissediyorlar ve başkalarının aptallığına birlikte gülüyorlar.

Bence işinizin doğası gereği görece düşük maaş alacaksınız.

Bütün gün diğer insanlara bakarken kendinize ve diğer aile üyelerine bakmanın gittikçe zorlaşacağını göreceksiniz ve sonunda birisinin size bakmasını istiyorsunuz, bu olmuyor ve çok acı ve sinirli hissetmeye başlayabilirsiniz, Annemin yaşam boyu seçtiği kariyer olduğu için kalıcı olarak böyle olduğunu varsayıyorum. Ancak anneme, teyzeme ve anneanneme bakıyorum, 3 farklı kuşak hemşireler ve tek gördüğüm sefalet, acı ve sinirlilik.


Bunun bir yaşam tarzı seçimi olduğunu söylediğimi hatırlıyor musun? Hemşireler, örnek oluşturmazlarsa ve sağlıklı yaşam tarzları yaşamazlarsa en fazla zararı alacaklardır (hemşirelikte bunu yapmak çok zor olsa da bağlılık gerektirir) yargılanacak ve alay edileceklerdir. Fazla kilolularsa, sigara içiyorlarsa, sağlıksız yiyorlarsa, yemiyorlarsa, derileri bozuksa. vb. Bu konuda çok fazla yargıya tabi olabilirsiniz.


Çocukken büyüdüğüne şahit olduğum düşüncemin bu olduğuna lütfen dikkat edin. Diğer insanlar ve aileler farklı davranabilir ama bu sadece benim. 


Eğer her zaman yapmak istediğin bir şeyse, o zaman BAŞLA