MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: İleri yaşta prostatın büyümesi nasıl önlenebilir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Erkekler ileri yaşlarda prostat hastalığına yatkındır. Prostat büyümesi meydana geldiğinde, doktorlar genellikle hastanın semptomlarına göre antibiyotik reçete eder. Yan etkiler yaratmak için uzun süre antibiyotik almaktan korkan ve semptomları ortadan kaldırmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek için Diüretik ve Antiinflamatuar Hap gibi geleneksel Çin tıbbı tedavisini tercih eden birçok hasta da bulunmaktadır.

İlaç tedavisinin yanı sıra günlük hemşirelikte iyi bir iş çıkarmak da gereklidir.

1. Alkol içmemek daha iyidir. Alkol içmek yaşlılarda prostat ve mesane tıkanıklığına yol açarak prostat büyümesine ve ağırlaşmasına neden olabilir.

2. Yeme alışkanlıklarını ayarlayın. Daha az baharatlı yiyecekler tüketin ve yiyeceğiniz en iyi şey yüksek kolesterollü beyaz yiyecekler değildir.

3. Zamanında idrara çıkın. Yaşlılar idrarı tolere etmemeli veya idrarı tutmamalıdır, böylece çok fazla idrar tutulmasına neden olmamak için mesanenize veya prostatınıza uzun süre zarar verir. *

4. Hareketsiz kalmayın. Hemoroide yatkın hareketsiz. Aynı zamanda insanların idrara çıkma sistemini de etkiler. Eğlence ve spor aktivitelerine düzenli katılım ve egzersiz semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

5. Ölçülü su için. Doğru miktarda su içmek, yaşlıların vücuttaki fazla idrarı atmasına yardımcı olabilir ve bu da idrar yollarını temizleyebilir. Çok az su içmek sadece dehidrasyona neden olmayacak, aynı zamanda idrara çıkmanın idrar yolundaki kızarma etkisine dezavantajlı olacak ve aynı zamanda kolayca idrar konsantrasyonuna ve çözünmeyen taş oluşumuna yol açacaktır. Bu nedenle uykudan sonra aşırı mesane dolmasını önlemek için geceleri uygun su için, gün içinde daha fazla su içilmelidir.