MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Çok yüksek dozda insülin enjekte etmek sağlıklı bir insanı öldürebilir mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Alıntı:Ben bir tip 1 diyabet hastasıyım. Ziyarete geldiklerinde çoğunlukla yalnız ya da büyük çocuklarımla yaşadığım için, insülini buzdolabında ve neşter, alkollü pamuklu çubuklar, iğneli şırıngalar ve diğer eşyalarımı buzdolabının üstündeki bir kutuda tutuyorum.

Evimde küçük bir parti verdim ve biri bir şişe insülin ve birkaç şırınga aldı. Fark etmedim, çünkü insülin dolumlarımı tedarikime göre değil takvime göre takip ediyorum.

Hiçbir şey düşünmedim.

Daha sonra, hem insülin hakkında bilgi sahibi olan hem de Ağır Depresif Bozukluktan muzdarip olan bir misafirimden birinin eve gittiğini ve sonra kendisine yaklaşık 500 IU, kısa etkili / orta etkili bir insülin olan 70/30 Humulin enjekte ettiğini öğrendim. Hastaneye götürüldüğünde, Acil Servis personeli kan şekerinin düşük olduğunu belirledi ve tabii ki yeterince hızlı yapılırsa tedavisi kolay. Ancak, buna neden olan bazı temel durumlardan endişe duyuyorlardı.

İntihar girişimini araştıran polis, şişeyi buldu ve bana kadar takip etti (reçete etiketi kutunun üzerindeydi).

Yani cevabı evet. Ve bu öldürücü olur

Ancak bunu yapmak tam olarak kolay değildir ve sağlıklı bir insan, buna karşı koymak için kana çok fazla glikoz salan glukagon üretir. Öte yandan bir şeker hastası muhtemelen daha çabuk ölür.



Alıntı