MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: IM enjeksiyonu yanlışlıkla IV yaparsam ne olur?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Çoğu ilaç önemli bir fark yaratmaz. İlacın emilmesi daha uzun sürecek ama sonunda alacaktır. Yine de böyle bir tıbbi hatada dikkate alınması gereken birkaç şey var.

Öncelikle sorunuzun biraz belirsiz olduğunu açıklığa kavuşturmak için, yanlışlıkla bir IV ilacı verilip verilmediğini söylüyorum. Dozajın tam tersi ise, önemli bir endişe kaynağı olabilir, çünkü IM dozları genellikle IV dozlarından daha yüksektir, bu nedenle bir IV olarak bir IM dozu verirseniz, muhtemelen çok iyi bir tıbbi acil durum olabilecek aşırı doz almışsınızdır. Ancak bir IV dozu IM verilirse, normal dozdan daha düşüktür ve iyi olmalısınız.

O zaman endişelenmeniz gereken şeyler;

İlaç dokusu zarar veriyor mu? Bazı ilaçlar dokulara doğrudan zarar verebilir. Dilantin gibi.

İlacın emilmesi ne kadar sürer? Ve bu sonraki dozları etkileyecek mi? İlacın güvenli ve tedavi edici bir seviyede olması amaçlanıyorsa ve bu dengeyi dar bir aralıkta elde ettiyseniz, muhtemelen etkiler için izlenmeniz gerekecektir. IM'nin emilmesi daha uzun sürer ve sistemi temizlemesi çok daha uzun sürer. Dolayısıyla, bir sonraki doz için hala orada olacaksa, bu şekilde aşırı doz almanız mümkündür.