MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Ayaklarınızın sağlığı için; Sabo terlik
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: sabo_terlik.jpg]

Ayak Sağlığını Hafife Almayın!

Modern dünya zorlu çalışma koşulları ve yoğun bir tempoyu beraberinde getiriyor. Özellikle sağlık çalışanları açısından bu yoğunluk, aşırı yüklenmeye bağlı olarak ayak sağlığının yitirilmesi ile sonuçlanabiliyor. Çeşitli sağlık problemleri ile ilişki olarak da ortaya çıkabilen batık, kalınlaşmış ya da deforme olmuş tırnaklar, terleyen ya da topukları sertleşip çatlamış ayaklar ya da nasır gibi rahatsız edici sağlık sorunları yanlış ayakkabı ve terlik seçiminden de kaynaklanabiliyor. 

Çalışma saatleri oldukça uzun olan ve hareketli geçen doktor ve hemşirelerin sabo terlik kullanarak ayaklarını daha konforlu ve sağlıklı tutmaları mümkün olabiliyor. Ayak sağlığını koruyacak malzemeden üretilen ve doğru basış için tasarlanan bu özel terlikler sayesinde ayaklar doğal pozisyonunda ve konforlu tutulabiliyor. Terlik üzerinde bulunan havalandırma delikleri de terlemeyi önleyerek kötü koku gibi istenmeyen sonuçları engelliyor. Yürüme esnasında topukların daha az baskı görmesini sağlayan bu terlikler yalnızca sağlık çalışanları değil ayaklarında sorun olan kişiler tarafından da kullanılıyor.


Daha Az Yorgunluk Gerginliğin Azalması Demek

Uzun süre ayakta çalışmak zorunda olan kişiler için ayaklar yorgunluğun en fazla hissedildiği bölge olarak dikkat çekiyor. Anatomik yapıda önemli bir yeri olan ayak ve topuk bölgesinde yer alan sinir ağının rahatlatılması yorgunluk hissinin minimize edilmesine yardımcı oluyor. Bu amaçla üretilen sabo terlik çeşitleri özellikle yorgunluğa bağlı ağrıların ortaya çıkmasını engelleyerek çalışma veriminin artmasına katkıda bulunuyor. Ortopedik yapısı ile kullanıcısının daha rahat bir şekilde hareket etmesine imkan veren bu terlikler ayak yapısındaki zayıf noktaları destekleyecek şekilde tasarlanıyor.


Ayaklar İçin Konfor, Hız ve Güvenlik

Modern dünya çalışanlarından genel anlamda hız ve verimlilik bekliyor. Bununla birlikte sağlık çalışanları için hız ve verimlilik diğer alanlara kıyasla çok daha fazla önem arz ediyor. Bu noktada doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının imdadına konforlu yapısı ile sabo terlik yetişiyor. Topuk yüksekliği, parmakların hareket serbestisi ve basınç etkisi gibi hususlar göz önünde bulundurularak tasarlanan bu ürünlerde kaymaz taban kullanılması sayesinde, sağlık kuruluşunun her noktasında güvenli ve hızlı bir şekilde hareket etmek mümkün olabiliyor.


Mediforum üyelerine özel indirimli alışveriş linki.