MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: 4/b Süresiz Sözleşmeli Sağlık Çalışanı 3+1 gibi kadro alır mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Muş’ta görev yapan 4/b süresiz sözleşmeli sağlık çalışanının kadro talebinin Sağlık Bakanlığı tarafından reddedilmesini yargıya taşıyan Sağlık-Sen’e Van 1. İdare Mahkemesinden de emsal karar çıktı.

Olay; Muş  İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 4/b süresiz sözleşmeli olarak çalışan sağlık memuru M.A.’nın, 3 yılını doldurduktan sonra 663 No’lu KHK’nın 45/A maddesi gereğince 3+1 sözleşmeli kadro statüsüne geçme talebinin Sağlık Bakanlığı tarafından reddedilmesi üzerine yaşandı.

İdarenin ret cevabı üzerine Sağlık-Sen üyesi adına Van 1. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Dava dilekçesinde, 4/b sözleşmeli olarak 3 yılını dolduran M.A.’nın 3+1 sözleşmeli kadro statüsüne geçme talebinin idare tarafından reddedilmesinin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu savunuldu.

Van 1. İdare Mahkemesi kararında, sağlık memuru M.A.’nın 4/b sözleşmeli statüde 3 yılını doldurduğu için yeni personel istihdam modeli olan 3+1 sözleşmeli statüye geçirilmesi gerektiğini ancak bu başvurusunun idare tarafından reddedildiğini, bu durumun hukuka, eşitlik ilkesine ve hakkaniyete uygun olmadığına hükmetti.

4/b süresiz sözleşmeli çalışanlar için emsal karara imza atan mahkeme heyeti,  dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle sağlık memurunun hak ettiği kadroya atanmasını hükmetti.