MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Sağlık çalışanları için 20 muhteşem cilt bakımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 230520172029507610386.jpg]

Hastanede uzun saatler, stresli koşullar ve sert temizlik maddeleri cildinizi etkiliyor mu? Sağlık çalışanları genellikle, sağlıklı ve ışıldayan cildi desteklemek adına çalışma ortamı karşısında ellerinden gelenin en iyisini yapmakta zorlanıyor. Muhteşem görünmek istiyorsanız kendinizi şımartmak için ekstra adımlar atmanız gerekiyor!

El Hijyeninizi Yeniden Değerlendirin

El yıkama ve eldiven kullanımı, sağlık bakımı ortamlarında enfeksiyondan korunmanın temel taşlarıdır. Ancak bu protokoller sağlıkçılarda kontakt dermatitin önde gelen nedenidir. Alerjik reaksiyon veya kimyasal duyarlılık yaşıyorsanız, maruz kaldığınız şeye yakından bakın.

Lateks olmayan eldivenler kullanın ya da cildinizi kurutan el temizleyicileri az kullanın.Sadece ihtiyaç duyulduğunda eldiven giyin ve ellerinizi her zaman nefes alıp vermelerine izin verin.

EVDE

Cildinizi kurutacak kimyasallara maruz kalmanızı daha da sınırlandırmak için evde kullandığınız deterjanları ve yüzey temizleyici maddeleri en aza indirin.

Nemlendirin, Sonra Tekrar Nemlendirin

Sürekli el yıkama ve alkol bazlı el dezenfektanlarının kullanımı, döküntü olmasa bile cildinizi kurutacaktır. Cildiniz kurur ve çatlarsa enfeksiyona yatkın olur. Hiçbir şey hastane enfeksiyonundan daha çirkin değildir!

Cildinizi yenilemek için ellerinizi her yıkadığınızda gün boyunca el nemlendirici kullanın .Bir SPF 15 nemlendirici kullanmayı düşünün, böylece güneşten koruyucuyu elinizde tutma alışkanlığınız olsun. Bu, dışarıya çıkarken güneşin hassas el cildine zarar vermesini önler. Unutmayın, yüzünüz ne kadar iyi görünürse görünsün, insanlar yaşınızı her zaman ellerinizle tahmin edebilir!

Geceleri Vazeline veya ağır nemlendirici uygulayın (petrol bazlı kremleri işte lateks eldivenlerle karıştırmayın). Düzensiz tırnak etlerine özellikle dikkat edin; onları düzeltmek yerine her gün yavaşça geri itin. Bu cildi yumuşatmak ve daha esnek hale getirmek için günde birkaç kez manikür yağı kullanın.

Bacaklarda varisli görünüm

Bazılarımız 40'lı yıaşlara merdiven dayadık; bacak derimizde zamanının izlerini görebiliriz. Örümcek damarları temelde ***** bir problemdir (yüzeyin altında varikoz damarları gösterebilse de). Örümcek damarlarının gelişimi ile ilgili ana faaliyetlerden biri uzun süre ayakta durmaktır. Eğer bir hemşireyseniz, saatlerce ayakta durmaktan kaçınmak zor olabilir. Ancak, örümcek damarlarının gelişimini aşağıdakilerle sınırlandırabilirsiniz:
  • Ayakta dururken ağırlığınızı bir ayaktan diğerine sıkça geçirme 
  • Oturmak için bir şansınız olduğunda ayaklarınızı yükseltmek
  • Öğün atlamamaya dikkat ederek vücudunuzun kilosunu kontrol altında tutun ve meyveler, sebzeler ve fındık gibi yüksek enerjili gıdalardaki öğünler arasında alın
  • Ailenizde ven problemleri varsa, kompresyon çorapları kullanın
Ayak bakımı

Hemşire terlikleri ve nefes alabilen çoraplar giyin .Deri ayakkabı giyerseniz iki çift alın ve her gün değiştirin. Bu, deriye her vardiyadan sonra tamamen kuruması için zaman kazandırır.Hastanenizin kıyafet kurallarına uyan spor ayakkabıları giymeyi düşünün, çünkü bunlar daha iyi hava girişine izin veren örgü panellere sahiptir.

Ayak tırnağındaki mantardan kaçınmak istiyorsanız ayak tırnaklarınıza oje ve cila sürmeye biraz ara verin. 

Yüzünüz

Tamam, vücudunu elden tırnağa hallettik, peki ya yüzün? Asgari çabayla en iyisini için üç güzellik sırrı:

Pul pul pul dökülmeli; Birçok peeling cildinizde mikro yırtılmalara neden olabilecek kumlu parçalar içerir. Bu, cildinizin uzun vadede daha pürüzsüz yerine pürüzlü görünmesini sağlar. Peeling veya ölü cildinizi ovalamak yerine nazikçe silmenize izin veren başka ürünler kullanmayı düşünün.

Göz altı torbalarını soğuk kompreslerle giderin. Bunların kullanımı kolaydır ve size hiçbir maliyeti yoktur. Sarkık göz altı bölgenizi gidermek için pahalı kremlere yatırım yapmadan önce bu çözümü deneyin.

Güneşi nadiren gören cilde güneşten bir parıltı vermek için bir fondoten kullanın. Doğal olarak en fazla güneş ışığına maruz kalan bölgelere (alın, elmacık kemikleri, burun, çene ve köprücük kemiği) hafifçe uygulayın. Doğal ten renginizden iki tondan daha koyu olmayan bir fondoten seçin.