MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Bebekler için en iyi çamaşır deterjanları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Eğer bebeğiniz var ise veya olacak ise bu konuya az çok değinmişsinizdir. 

Çamaşır deterjanlarının doğal olmasını bebeğinize asla zarar vermemesini istersiniz. Hatta sırf bu yüzden çamaşırları elinizde sabunla dahi yıkamak istersiniz. 

Bu konuda size yardımı dokunabilecek biraz araştırma yapayım dedim...


Bizim amazon reklam anlaşmamız olmadığı için size daha tarafsız yazılar yazacağıma inanıyorumSmile


Öncelikle hiç duymadığınız markalar değil elbette bilindik markalardan başlayalım;





Bebek ve yenidoğan çamaşır deterjanları

1- Duru Doğal Granül Matik Sabun


Evyap 2006 da satın aldı duruyu. Çok eskilerden tanıdığımız bir marka.



[Resim: 507200-1_min.jpg?revision=1571319606]



Alıntı:Aileniz için doğal seçim! Çamaşırlarınız tertermiz ve mis gibi! Duru granül sabunlar Paraben, SLES, silikon, boya gibi detarjanın içerdiği katkı maddelerini içermez. Düşük sıcaklıklarda bile çözünür ve kalıntı bırakmaz. 1 kg Duru Granül Sabun ile tam 25 yıkama yapabilirsiniz. Duru sabunlar %100 bitkisel içeriğe sahiptir. Güçlü formulüyle cildinizi hem kirden arındırır hem de cilt dostu gliserinle korur. Tam 90 yıllık geçmişiyle Türkiye'de ve Dünya'da en çok tercih edilen sabun markalarından biridir.


diyor kendisi.... 

Bu açıklamaya bakılınca doğal, güzel mis gibi sabun kokulu temizlik diyor insan evet bebeğimiz için olumlu.....


Çeşitli kullanıcı yorumlarına yer verelim....

 

Alıntı:  Sad  makinaya koymadan önce bir kapta sıcak su içerisinde eritilip kullanılması gereken toz sabun. kolay kolay erimedigi için her seferinde uğraşmak eziyete dönüşüyor.




Alıntı:Sad  yıllardır yumuşatıcı kullanmıyorum.

deterjanda da temiz bir alternatife geçeyim derken duru'nun bu ürününden almıştım. çok güzel kokuyor. sabun gibi... makinadan çıkan çamaşırları kurutmaya atıyorum. sıcacık ve sabunsu bir koku ile çıkıyorlar. muhteşem değil mi?

değil...

çünkü çamaşırı asıp ya da katlayıp dolaba kaldırıyorum. bir iki hafta sonra alıp giymek istediğimde bi bakıyorum dolaptaki o tertemiz kıyafetim bar mutfağında bira tabağı hazırlamışım gibi kokuyor. öyle bir kızartma kokusu, anlatamam... tarif edemem... evde kızartma yapmışım da, koku mutfağı aşıp yatak odasına girip, oradan da dolabın içindeki çamaşırlarıma sinmiş desem, evde kızartma yapmam temizlemek zor oluyor diye. aylar önce başka deterjanla yıkayıp kaldırdığım tişörtler mis gibi kokarken, bi hafta önce duru ile yıkadığım tişörtler bildiğin kızartma yağı kokuyor. bu koku yüzünden kafayı yedim. deterjandan olmasına imkan yok dedim ama en sonunda kontrollü deneylerle çözdük işi. maalesef deterjana bağlandı.

kendisine buradan elveda demek istiyorum...

bye




Alıntı:Sad  artık kullanmaktan korktuğum deterjan.
iki seferdir yıkama bitince bir gidiyorum her yer köpük olmuş, taşmış makineden. birincisinde hadi dedim miktarı fazla koydum herhalde. bugün ölçülü koydum; yine her yer deterjan. o içinden çıkan kocaman ölçü kabıyla koysak artık ne olur düşünemiyorum.



Olumlu bir yorum arıyorum bulursam koyacağım hemen.


Alıntı:Shy Ürünü bebeğimizin çamaşırlarını yıkamak için kullanıyoruz ve çok memnunuz. Bitkisel oluşu ve kimyasal barındırmaması büyük birer artı. Kalıntı bırakması makineden makineye ve kullanılan sıcaklığa göre değişiyor. Yine de kimyasal deterjan kullanmaktan iyidir diye düşünüyorum.




Alıntı:Shy Ürün süper bebek deterjanı olarak kullanıyorum çok memnunum kokusu leke çözücülüğü çok iyi sma tabi bu makinaya da bağlı makinam da süper bebek programı var çok harika yıkıyor üründe kalıntı tortu bırakmıyor bu şekilde yorumlar duymuştum ama ben hiç yaşamadım



Evet fiyat olarak kilosu 30 tl yıkama başına 1.2 lira civarında 

Puan olarak benden 5 üzerinden 3 yıldız aldı..   Heart Heart Heart






2- U Green Clean Baby Bitkisel Çamaşır Deterjanı

Şirket uzay kimya. Şirketin Kurucusu Yüksek Kimya Mühendisi Sevda Arıkan ve 30 yılı aşkın varlarmış. Ben yeni duydum hatta ismine bakınca sevmedim ilk baş. Bakalım içeriklerine.

[Resim: baby-bitkisel-camasir-deterjani-front-wr-600x1000.png]


Alıntı:U Green Clean Baby Bitkisel Çamaşır Deterjanı, çamaşırlarınızdaki kir ve lekeleri soldurmadan kolayca temizler. Bebek ve hassas ciltli kişilerin çamaşırlarında kullanıma uygundur. Kolayca durulanır ve kalıntı bırakmaz.

Düşük ısıda bile etkili performans gösterir.  GDO, Paraben, Klor, SLES, SLS, Sentetik Parfüm, Fosfat ve Petrokimyasal türevler gibi zararlı kimyasallar kesinlikle içermez!
  • Doğaya duyarlı sürdürülebilir üretim sistemleri ile imal edilmiştir.
  • Dermatolojik olarak test edilmiş ve onaylanmıştır.
  • Hammaddelerin üretiminden itibaren tüm aşamalar ekolojik sertifikalıdır.
  • Avrupa Birliğinden ECOGARANTIE sertifikalıdır.
  • Bitkisel ve doğal hammaddelerle üretilmiştir.
  • Boya, petrol ve hayvansal kaynaklı hammaddeler içermez.
  • Zararlı kalıntı bırakmaz.
  • İçeriğindeki tüm hammaddeler doğada biyolojik olarak parçalanır.
  • Çevre ve cilt dostudur.


diyor firma.....


1 litre 20 yıkama.

Yorumlara bakalım hemen.



Alıntı:Sad eşimin evde aylardır kullandığı uzay kimya'ya ait ekolojik sertifikalı temizlik ürünleri serisi. fakat içeriğinde kullanılan maddelerden hangisinden dolayıysa, bu markaya ait çamaşır deterjanıyla yıkanan çamaşırlar bende feci kaşıntı yapıyor.




Alıntı:Rolleyes ekolojik sertifikalı temizlik ürünleri sunuyorlar. çamaşır suyu, yağ çözücü, likit sabun, banyo temizleyici gibi ürünleri var ve hepsi organik. yani bitkisel, yani sağlıklı, yani cildimize, ciğerlerimize zarar vermiyor.




Çok yorum yok ürünle ilgili genelde standart ve yukarıdaki benzer yorumlar.

Fiyat 44 lira yani yıkama başına 2. küsür lira yapar.

Benim bu ürüne puanım gen 5 üzerinden 3 olacak.  Heart Heart Heart




3- Minoris Baby Organik Antialerjik Bebek Çamaşır Deterjanı


Minoris Organik Kimya Ltd.Şti. 2012 yılında temelleri atılarak Ar-Ge Faaliyetlerine başlamış ve ilk ürünü Minoris Baby Organik Bebek Çamaşır Deterjanı üretime hazır olduğu 2016 Yılında İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurulmuştur. Günümüzde halen Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde Ar-Ge ve Üretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Üretim ve Ar-Ge süreçlerinin tamamında üniversiteler ve Sanayi Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın denetimi altında faaliyetlerini sürdürmektedir.


[Resim: Minoris-Organik-Antialerjik-Bebek-Camasi...im-258.jpg]



Alıntı:Minoris Baby Organik Bebek Deterjanı Türkiye’nin ilk ve tek bor içeren organik, anti alerjik sıvı bebek deterjanıdır. İçeriğin %93,28’i organiktir, uluslararası laboratuvarlarda belgelenmiştir. Kalan %6,72 lik kısım ise bor minerali, karbonat, limon tuzu, sitrat tuzundan oluşur. Sitrat tuzu aynı zamanda hazır gıdalarda da kullanılmaktadır.

Minoris Baby organik bebek deterjanı zor, inatçı ve güçlü lekelere karşı yüksek etkinlik gösterir. Pekmez, çikolata, çimen ve meyve lekeleri gibi zor lekelere karşı testlerden başarı ile geçmiştir. Çamaşırlarda kalıntı bırakmaz, bu bebek ve çocuk cildi için en önemli detaylardan biridir. Bu sayede bebeğinizin cildinde deterjan kaynaklı hassasiyet sorunu yaşamazsınız. Ayrıca ürün pH değeri 7,88 yani nötr değerdir. Bu sayede hem çamaşırlarınıza hem de çocuğunuzun cildine zarar vermez.

Minoris Baby organik bebek deterjanı sizinle ve bebeğinizle olduğu kadar çevre ile de dost bir üründür. Ayık sulardaki bakteriyolojik yaşamı destekler. Hayvanlar üzerinde kesinlikle denenmemiştir. Doğal ürünlerden meydana gelir. Karbonat, limon tuzu, zeytinyağı gibi gıdalarda da kullanabileceğimiz ürünler içerir.

Minoris Baby organik bebek deterjanı kokusuzdur. Tüketici algısını güzelleştirmek için kullanılan zararlı parfüm ve esanslar içermez. Doğal yumuşatıcılar içerir, ekstra yumuşatıcı kullanmanıza gerek kalmaz. Emniyetli kapak sayesinde sizden önce kimsenin açmadığından emin olabilirsiniz. Kapak açıldığı tarihten itibaren 4 ay içerisinde tüketilmelidir.

Sls, sles, fosfat, sentetik parfüm, optik ağartıcılar, boya, paraben, petrokimya türevleri içermez. Detaylı içerik listesini aşağıda bulabilirsiniz.


Ürün İçerik Listesi:  Arıtılmış Su, *Noniyonik Yüzey Aktif Madde, *Aloe Vera Özü, Doğal Bor Mineralleri, Enzimler, ethylhexyl, Doğal Gliserin, Limon Tuzu, Karbonat (* EcoCert Organik Sertifikalı içerik)



diyor firma, açıklaması beni oldukça tatmin etti açıkçası... Hemen yorumlara bakalım....



Alıntı:Sad sevemediğim, bebek çamaşır deterjanı. leke çıkarıcısı ile beraber kullanmama rağmen lekeler hiç çıkmıyor.
zaten ufaklıkşar döke saça yiyor. hele de ık renkliler feci kirleniyor.
2 kapak koymama rağmen,bir de lekelere makinaya atmadan belli bir süre önce leke çıkarıcısından sıkmama rağmen lekeler çıkmıyor.



Alıntı:Shy Bebeğim için en sağlıklı ve katkısız olanını tercih ediyorum ve bu ürün bu konuda oldukça tatmin edici doğallığı ön planda tutanların hiç düşünmeden alması gereken bir ürün



Alıntı:Shy yumuşatıcıya ve bazı deterjanlara alerjisi olduğu için kızıma bu deterjanı kullanmaya başladım. yaklaşık 2 aydır kullanıyorum hiç bir alerjik reaksiyon göstermedi. yumuşatıcı kullanmadığım için diğer deterjanlarla çamaşırlar kaskatı çıkardı, bunun sayesinde yumuşatıcıya ihtiyaç kalmadı.



Olumlu yorum daha çok bu üründe. Fiyatı 70 lira civarı 50 yıkama desek yıkama başına 1.4 lira . Yumuşatıcı kullanmasak da olur bu üründe desek oldukça karlı.

Gerek açıklamaları gerek yorumları gerek se yumuşatıcı kullanılmaması bu ürüne yaklaştırdı beni ama bu bor olayını bilemedim. Olmalı mı olmamalımı. Paunım bu ürün için 5 üzerinden 4  Heart Heart Heart Heart





4- Incia Doğal Bay Çamaşır Sabunu


Alıntı:Doğal kişisel bakım, sabun ve temizlik ürünleri üretme hikayemiz; farklı özelliklere sahip sentetik hammaddeleri ve katkı maddelerini içeren ürünlerin insan sağlığında oluşturduğu zararlı etkileri araştırıldıktan sonra başladı. Bu alanda üretilen ürünlerde kullanıldığını gördüğümüz bir çok zararlı maddeyi ( Petro kimyasallar, silikon, sentetik koku, boya ve koruyucular, metilizotiazolinon, SLES, PEG, ağır metaller v.b. ) kullanmadan bu ürünleri üretmeyi başarabileceğimizi düşündük ve patent korumalı buluşlarımız, mükemmeliyetçi üretim süreçlerimiz sayesinde bunu başardık.


diyor firma.... 

[Resim: bebek-dogal-camasir-makinesi-sabunu-doga...7-56-O.jpg]


Alıntı:Incia Doğal Bebek Çamaşır Sabunu, deterjan içermeyen tamamen doğal sabundur.


Doğal bebek çamaşır sabunu İçeriğindeki Hindistan Cevizi Yağı, Karbonat ve Gliserin ile bebek ve çocuk çamaşırlarında doğal ve etkili temizlik sağlar.

Pamuklu, yünlü, ipek, sentetik gibi tüm kumaşlarda, hem beyazlar hem renkliler için kullanıma uygundur.
Gliserin ile yumuşatıcı kullanmayı gerektirmeden çamaşırları yumuşacık yapar.
İçeriğindeki doğal lavanta yağı sayesinde hoş kokuya sahiptir.
Incia Doğal Bebek Çamaşır Sabunu tahrişe neden olabilecek kalıntı bırakmaz.
Cilt ve solunum sorunlarına neden olabilecek sentetik parfüm ve sentetik koruyucular içermez.
Dermatolojik olarak test edilmiştir.
Hassas ciltli ve alerjik kişilerin kullanımı için uygundur.
Sizi ve sevdiklerinizi korur
Tamamen doğal hindistan cevizi yağından, doğada bulunan karbonat mineralinden ve limon tuzundan oluşan formülü ile tüm kumaşlarda ihtiyacınız olan hijyeni sağlamayı başardık. Cildinizin doğasına ya da soluduğunuzda solunum yollarınıza zarar verebilecek hiçbir katkı maddesi içeren kir sökücü kullanmadık.

Cildinizin florası ile uyumlu

INCIA Doğal Bebek Çamaşır Sabununu bebeğinizin çamaşırından arındırmak için fazla suya ihtiyaç duymazsınız. İçeriğinde hiçbir kimyasal madde bulunmaz, cildinizdeki iyi bakterilere zarar vermez, size ve sevdiklerinize zarar vermez.

Yapay koku ve boyalar içermez. Hoş ve doğal kokuludur

Bitkisel bebek çamaşır sabunu hiçbir sentetik boyar ve koku maddesi içermez. Kokusu yapay parfümlerden değil içeriğindeki doğal esansiyel bitki özlerinden, rengi de yine içeriğinde kullandığımız bitkisel yağların doğal renklerinden geliyor.



Ben gayet ikna oldum hemen yorumlara geçiyorum.



Alıntı:Shy çok memnunum yenidoğan oğlumun ve 6 yaşındaki kızımın kıyafetleri için kullanıyorum



Alıntı:Huh İnatçı lekeleri çıkarmıyor ama normal çamaşırları güzel yıkıyor. Kokusuz güzel bir ürün



Alıntı:Shy Bebeğim için kullanıyorum çok memnunum. Şimdiye kadar leke problemi yaşamadım, her kıyafeti tertemiz çıktı.



Yorum az ama geneli olumlu ben beğendim ürünü genel olarak.


Fiyata bakalım, 60 lira ürün 25 yıkama, yıkama başına 2.4 lira ile biraz fazla fiyatı. Ama yumuşatıcı gerekmiyor dersek kurtarabilir.

Eğer fiyatı da uygun olsa idi çok güzel olurdu ama ben bu ürüne 5 üzerinden 5 veriyorum  Heart Heart Heart Heart Heart





5- Dalin doğal sabun bazlı deterjan

Dalin küçüklüğümüzden beridir reklamlarına aşina olduğumuz bir marka. Lakin iyi yorumlar çok az bu marka ile ilgili.

Bir de çamaşır konusunda 3 ürünü var ve diğer iki ürün sıvı deterjanı paraben ,SLS hakkında bir şey demiyor, kullanıcılar ise var içinde diyor onu hiç katmadım buraya. Diğeri de granül sabun kendisi ona da yok içinde bunlar dememiş. Sadece bu ürün için yok demiş.


[Resim: 10167676_04.jpg&height=940&width=940]



Alıntı:%100 bitkisel içerikli*, sensitive, hipoalerjenik

dalin bebek bakım uzmanları bitkisel kaynaklı* yağlardan elde edilen sabun bazı kullanarak, doğal formüllü sıvı çamaşır deterjanını geliştirdi. parfüm ve boya içermeyen, dermatolojik olarak test edilmiş içeriği ile ilk günden itibaren bebeğinizin çamaşırlarında güvenle kullanabilirsiniz. bebek giysilerinde oluşması muhtemel lekelere karşı etkilidir. sıvı yapısı sayesinde kolayca durulanır ve tahrişe neden olabilecek kalıntı bırakmaz.

*içeriğindeki sabun bazı bitkisel kaynaklı yağlardan elde edilmektedir.

dermatolojik olarak test edilmiştir.
%100 bitkisel kaynaklı sabun bazı içerir.*
hipoalerjeniktir.
boya, parfüm, paraben, sls, sles, klor, fosfat içermez.


diyor, lakin böyle uzun uzun güzel güzel anlatmıyor da aklımda soru işareti kaldı yani.


yorumlar;


Alıntı:Shy Bebeğimin cildi hassas olduğu için birçok marka kullandım. En son kullandığım markayı bulamayınca Dalin aldım. Tesadüfe bakın ki bebeğimin kaşıntılarinin sebebi deterjanmış.kokusuna bayıldım.



Alıntı:Rolleyes Dalin'in 2 çeşit deterjanı var. Bu ürün tüm kimyasal maddelerinden %0 katkı bulunuyor. Eşim bebeğimin tüm kıyafet ve banyo kumaş ürünlerinde bu deterjanla yıkadıktan sonra hiçbir koku almadı. Çamaşırlarda hiçbir sorunla karşılaşmadık.Eşim çok memnun kaldı.



Alıntı:Sad maalesef hiç bir şekilde leke çıkartmıyor. daha sağlıklı olur diye düşündük ama leke çıkarmadıktan sonra ne anlamı kaldı. normal deterjanını almanızı tavsiye ederim.



Bu üründe de aslında pek olumsuz yorum yok. Fiyatı diğerlerine göre uygun 1500 ml 40 lira civarında.  Bu ürüne puanım gene de 5 üzerinden 4 olacak  Heart Heart Heart Heart





6- Uni Baby Yenidoğan Sıvı Çamaşır Sabunu 1500 ml

[Resim: unibaby-yenidogan-s%C4%B1v%C4%B1-camas%C...medium.jpg]



Alıntı:Bebek deterjanı lideri Uni Baby, annelerin yenidoğan bebeklerinin sağlıklı gelişimi için hassas ciltlerine uygun doğal ve bitkisel içerikli temizlik arayışından yola çıkarak doğal kaynaklı Yenidoğan Sıvı Çamaşır Sabunu’nu geliştirdi!

Doğal kaynaklı sıvı sabundur. Yıkandıktan sonra çamaşırda sabun kalıntısı bırakmaz.
İlk günden itibaren kullanılabilir.
Bitkisel kaynaklı formüle sahiptir.
Hipoalerjeniktir ve dermatolojik olarak test edilmiştir.
Süt, mama, meyve gibi çeşitli lekeleri kolaylıkla temizler.
Hem beyazlar hem renkliler için kullanılır.
Hayatın başlangıcı olan yenidoğan dönemi, bebek cildinin en hassas olduğu, annelerin dokunuşlarının bebekleri güvende hissettirerek derin bir bağ yarattığı uzun bir yolculuğun başlangıcıdır.

Bu en hassas dönemde annelerin dokunuşu kadar, bebeklerin tüm gün ciltleriyle temas eden çamaşırlarının bakımı da cilt sağlıkları için oldukça önemlidir.

Bu nedenle yenidoğan çamaşırları yetişkinlerden ayrı olarak, onlara özel ve hassas ciltleri için özenle geliştirilmiş bir ürünle yıkanmalıdır.


diyor....


Etil Alkol Paraben Parfüm Ağartıcı Aktif Klor SLS SLES Boya içermez diye ekliyorlar...



Yorumlar;


Alıntı:Shy İlk defa kullandığımızda sanki her yer bebek koktu evde




Alıntı:Shy Gayet güzel temizliyor makinede uzun programda lekeleri çıkartıyor



Alıntı:Shy Doğduğundan beri bebeğime kullanıyorum, keşke fiyatı biraz daha uygun olsa çünkü çok çabuk bitiyor



Alıntı:Huh 60 derecede yıkarsanız lekeler güzel çıkıyor renkli ve beyazları beraber atıyorum gayet iyi renkleri hiç soldurmadı gerçekten memnun kaldım 2 tanesi 4 ay yetti Ürüne gelince hiçbir kokusu yok .içindekiler baktığımda deyonize su ,%30 sabun ... 1 aylık kullanım sonrası edit çamaşırları elde yıkama 30 dereceye attığımda hiçbir lekeyi çıkarmamıştı(sabunla çitileyip atmama rağmen) kusmuklu ağız bezlerinden kusmuk kokusu da arınmıyor maalesef .Tamam doğal olunca da böyle su gibi bir şey almış oluyorsunuz hiçbir lekeyi çıkarmadı şuana kadar .Ancak uzun programda 40 dereceye atarsanız çıkarır ama onda bile kaka rengi sarı sarı zıbının kenarında kalmıştı. Ama tüm bebek deterjanları bu şekilde bence



Çamaşır deterjanı konusunda neredeyse hiç olumsuz yoruma rastlamadım. Beni tatmin eden bir ürün oldu, özellikle yenidoğanı. 

Fiyat konusunda da 1500 ml 40 lira kadar. Ben bu ürüne de beş yıldız vereceğim 5 üzerinden  Heart Heart Heart Heart Heart





7- Omo Bebek Sıvı Deterjan

[Resim: image--6-.png.webp]



Alıntı:Omo Bebek Sıvı Deterjan, boya, fosfat, klor ve paraben içermeyen formülü ile bebeğinizin çamaşırları için idealdir. Hipoalerjenik formülü sayesinde alerjik bünyelere sahip kişilerce de kullanılabilir. Bebek ve çocukların kullandığı narin çamaşırlar, Omo Bebek ile kolaylıkla temizlenir. ##Özel olarak geliştirilen enzim içermeyen formül, leke çıkarma gücünden ödün vermez.  Zorlu lekelere hızlı etki eden, etkin temizlik sağlayan deterjan, normal ve hassas ciltler üzerinde dermatolojik olarak test edilmiştir. Omo kalitesini hassas formül ile bir araya getiren Ultra Sensitive, yenidoğandan itibaren tüm bebek ve çocuk çamaşırlarında kullanılabilir. Özel içeriği sayesinde süt, mama, meyve lekelerini kolaylıkla temizler. Deterjan çamaşırın dokularından su ile kolaylıkla arınır ve çamaşırlarda deterjan kalıntısı kalmaz. Bebeğinizin hassas cildi düşünülerek geliştirilen Omo Baby'i güvenle kullanabilirsiniz. 


diyor...


Yorumlar;


Alıntı:Huh Hizli ve saglam kargolama icin tesekkur ederim. Urun guzel temizlemesi de fena degil ama leke cikarmada cok iyi sayilmaz beyazlarda bebegin mama kalintilari durabiliyor.



Alıntı:Shy Alerjen çocuklar için kokusuz olması çok iyi. Leke çıkarması ve temizlemesi süper çok memnunum


Çok yorum yok. Ürün aslında güzel leke çıkarıyor olması lazım. Çünkü bu işi yapıyor sonuçta. Ama SLS olayına girmemiş. İçeriğinde olmasa kocaman yazardı. Bu aklıma takıldı. Leke çıkarmıyor diyen az ama gene de bir kaç kişi söylemiş. Fiyatı ise 18 yıkama 40 lira civarında yıkama başına 2 lira, parfümsüz olanını alın alacaksanızda. Benim puanım bu ürüne 5 üzerinden 4 oldu  Heart Heart Heart Heart





8- Ariel Baby Sıvı Çamaşır Deterjanı

[Resim: ariel-baby.ashx?rev=809d3b972bed46f4a505...&as=0&sc=0]




Alıntı:Ariel Bebekler İçin, hafif ve nazik formülü ile bebek giysilerinin yıkanmasını sağlayan ideal çözümdür. Hassas cilt ile temas eden giysilerin yumuşak dokunuşunu korur. Leke savar kapak sayesinde bebek maması gibi zorlu lekeleri çıkarır.
Hassas cilt üzerinde dermatolojik olarak test edilmiştir                   
Bebeğinizin cildi için nazik bir kucaklama
Tavsiye edilen doz miktarı 65 ml'dir
Yumuşaklığın gücü
Leke savar kapak ile özel bebek lekelerinin kusursuz biçimde temizlenmesi


diyorlar......


yorumlar;


Alıntı:Hassas değil ama iyi deterjan



Alıntı:Shy Kokusuda güzel yıkama da güzel



Alıntı:Huh Daha önce unibaby kullanıyordum. Malum kaka lekeleri çıkmıyordu. Bu lekeleri çıkarmak için, leke çıkarma özelliğiyle bilinen Ariel'in baby'sini aldım. Somuç aynı. Üstelik unibaby çok güzel kokuyordu, bunda koku da yok.



Olumsuz yorumu yok denecek kadar az bir deterjan daha. Fiyatı 40 yıkama 50 lira ile uygun.

Lekeleri iyi çıkarıyor diyorlar ancak içerik bilgisi zor ulaşılıyor. O şu bu bizde yok diye kutusuna da yazmamışlar. İnsan işkilleniyor. 

Sonuç olarak eğer içerik bilgisine ulaşır ve ikna olursam 5 yıldız ancak şimdilik bunlar olmadığından 4 yıldız  Heart Heart Heart Heart





9- Chicco Bebek Çamaşır Deterjanı

[Resim: cq5dam.web.1280.1280.jpeg]




Alıntı:Lekeleri çıkarır ve kötü kokuları uzaklaştırır, böylece bebeğinizin kıyafetleri temiz ve mis kokulu kalır.

Yeni “ koku önleme teknolojisi”

Süper konsantre, renklendirici içermeyen formül

Nikel, krom ve kobalt testleri yapılmıştır. Hassas ciltler için dermatolojik olarak test edilmiştir, hipoalerjeniktir.

Düşük sıcaklıklarda elde yıkamaya uygundur. Çamaşır makinesinde ise hem düşük hem de yüksek sıcaklıklarda maksimum etki sağlar.



Bebek denilince akla gelen bir marka aslında ama bakalım yorumlara;


Alıntı:Shy bebegim dogdugundan beri severek kullaniyorum kokusu mukemmel



Alıntı:Shy aslaaa vazgecemeyecegim bir ürün sanırım. 4 senedir kullanıyoruz. kokusu rahatsiz etmiyor ve asiri kalıcı. özenli paket ve hızlı kargo



İtalyan bir marka fiyatı ise 27 yıkama 35 lira çok değil. Olumsuz yorum yok denecek kadar az. 

Bu ürün fiyatı uygun leke çıkarması iyi gibi ancak içerik konusunda bu da insanı şüphede bırakıyor. 

Bu ürüne de puanım 5 üzerinden 4  Heart Heart Heart Heart








Benden bu kadar elbette çok daha fazla ürün vardır. Sizler de kullandıklarınızı ve deneyimlerinizi yorum olarak yazarsanız çok harika olur ben kullandıkça güncelleme yaparım.
Siveno kullanmıştım memnun kalmıştım ama leke çıkarmıyor genelde bu ürünler ona göre düşünmeli ve ilk aylar belki üç ay kadar uzun bir durulama programı kullanılmalı. İkiz prematüre annesi olarakSmile