MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: İş arkadaşlığı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Uzun yıllardır çalışıyorum. Çok fazla iş arkadaşım oldu. Sevdiğim oldu sevmediğim de oldu elbette ama profesyonellik açısından iş yerime bunları asla yansıtmamaya çalıştım. 

Elbette ekip olarak çalışıyoruz ve yalnız çalışmamız çok nadir dir meslek olarak. 

Bir gün acilde çalışıyorum. Kedi tırmalaması geldi, uzun uzun formlar doldururuz bunlar için. Formları doldurdum. Aşı yapıldı, tetenoz yapıldı, pansuman yapıldı derken arkadaşım bana yardım etmek istediğinden aşı kartını doldurmuş ve hastaya vermiş. Her şey tamam hasta gitti. 

Ben özenle formları doldurdum. Alı tarihlerini bir kere de parmaklarımla hesapladım ki, hastalar çok hesap yapmayabilir. Hangi tarih yazar ise o tarihte gelirler diye dikkat ederim. 

2 gün sonra gene nöbetçiyim yani aşının 2. Dozuna denk geliyor. 

Tesadüf o ki acilde iken çocuk aşı olmaya gelmiş ilk ben doldurdum formları ilgilendim diye yanıma geldi. Aşı günüm geldi diye. 

Kartı aldım baktım. Evet aşı günü yalnız bir sorun vardı. Çocuğun 3. Aşı tarihi 10 gün ileriye yazılmış. Ayın 3 ü olması gereken yerde 13 ü yazıyor. 

Süre uzun geldiği için dikkatimi çekti, hesapladım şaşırdım, nasıl böyle bir hata yaparım dedim. 

Çok önemli gelmeyebilir size belki, ancak kimse farketmez ise çocuk 3. Dozunu olması gereken zamandan çok sonra alır. Olurda kedi de de sorun çıkarsa hiç iyi olmaz. 

Yani işimiz o kadar önemli ki, inanılmaz derecede dikkat ister. Ortalığı velveleye vermeden düzeltmesini yaptım elbette. 

Sonra aklıma arkadaşım geldi, iyi niyetli elbette ancak sağlık konusunda özellikle işimiz konusunda çok güvenmek istemem. 

O zamanlar bunu daha iyi anladım. Çekilmiş ilacı yapmam mesela. Kendi düzenlediğim formu yarıda bırakmam, imza atacağım işlemi kendim yaparım. 

Arkadaşlıklar, birbirimize destek önemlidir ve iyidir. Ancak kontrol çok daha iyidir. 

Bu da benim ders niteliğinde anım olsun. Sevgiler.