MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: En İyi Yaşam Diyeti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 51ue0XYOauL.jpg]



Oprah için işe yarayan plan sizin için işe yarayabilir mi? En İyi Yaşam Diyeti , yıllardır Oprah Winfrey ile yakın çalışan egzersiz fizyoloğu ve sertifikalı kişisel antrenör Bob Greene'den geliyor .

Başlıkta " diyet " olsa da , bu, hızlı kilo vermek için birkaç günlüğüne atladığınız diyet türü değil . Bunun yerine, kalıcı bir gücü var: Bu, yeme alışkanlıklarınızı kademeli olarak değiştirmenize yardımcı olan bir yeme ve yaşama biçimidir, böylece size sonsuza kadar sadık kalırlar.






Üç aşamadan geçeceksiniz:

Bebek Adımları (en az 4 hafta): Daha aktif olarak, metabolizmanızı hızlandırarak , altı "sorunlu gıdadan" kurtularak ve yaktığınız kalori miktarını artırarak vücudunuzu kilo vermeye hazırlayın .

Harekete Geçin (en az 4 hafta): Aktivitenizi en az bir seviye artırarak, açlığın duygusal nedenlerini anlayarak , "her şeye yeten kaloriler" getirerek ve porsiyon kontrolü yaparak kalorileri kontrol altında tutun .

En İyi Yaşamınız (devam ediyor): Daha da fazla aktivite ekleyin; doymuş yağ , sodyum ve ilave şeker; trans yağları ortadan kaldırın ; ve sağlıklı yiyecekleri ekleyin.





Ne yiyebilirsiniz ve ne yiyemezsiniz

Günde üç ana öğün ve en az bir ara öğün yiyecek, takviyeler alacak ve bol su içeceksiniz.

Aşama 1: Her gün lif ve kalsiyum açısından zengin bir kahvaltıya , 100 ila 200 kalorilik sağlıklı atıştırmalıklara, yatmadan en az 2 saat önce yemek yememeye ve bol suya evet deyin . Altı sorunlu gıdaya hayır deyin: alkol, soda, trans yağlar, kızarmış yiyecekler, beyaz ekmek ve tam yağlı süt ve yoğurt.

Aşama 2: Bu aşama tamamen porsiyonlarınızı kontrol etmekle ilgilidir. Aşama 1'dekiyle aynı tür yiyecekleri yiyeceksiniz, ancak aktivite seviyenize bağlı olarak "her şeye yetecek kaloriler" ekleyeceksiniz. Kısacası, onları aktif olarak kazanmanız gerekir.

Aşama 3: Porsiyonları hala kontrol altında tutuyorsunuz ve besleyici gıdalara (yağsız proteinler , meyveler, kepekli tahıllar, renkli sebzeler) yöneliyorsunuz. Ayrıca diyetinizin kalitesine de odaklanacaksınız. Yediğiniz her şey, tatmin olmanız ve sağlıklı kalmanız için ihtiyacınız olan harika bir tat, vitaminler, mineraller ve besinler sunmalıdır.






En İyi Yaşam Diyeti, 1. Aşamada alkole izin vermez, ancak 2. ve 3. Aşamalarda "her şeye yetecek kalorilerinizin" bir parçası olarak alkole izin verir.

Çaba Seviyesi: Orta





Sınırlamalar: 1. Aşamada alkol, soda, trans yağlar, kızarmış yiyecekler, beyaz ekmek veya tam yağlı süt ve yoğurt yiyemezsiniz. 2. ve 3. Aşamalarda, bu yiyeceklerden bazılarını "her şeye yetecek kalori" olarak kullanabilirsiniz.

Yemek pişirme ve alışveriş: Best Life kurallarına bağlı kaldığınız ve Greene'in önerdiği vitaminleri ve takviyeleri eklediğiniz sürece her zamanki gibi yemek yapacak veya yiyeceksiniz .


Egzersiz : Gerekli. Kardiyo ve kuvvet antrenmanı yapacaksınız, diyetin her aşamasında bunu artıracaksınız. Haftada 90 dakikadan haftada 6 saate kadar veya daha fazla zaman alacaktır.





Diyet Kısıtlamalarına veya Tercihlerine İzin Veriyor mu?

Vejetaryenler ve veganlar: Bu diyeti işinize yarayacak şekilde kolayca ayarlayabilirsiniz.

Düşük tuz: Plan, yüksek sodyumlu yiyecekleri yavaş yavaş aşamalı olarak ortadan kaldırır. Ancak sodyum seviyenizi yakından izliyorsanız, gıda etiketlerini kontrol edin. Aynı şey yağ için de geçerli.

Glutensiz: Bu diyet özellikle glütenden kaçınmaz , bu nedenle gıda etiketlerini dikkatlice kontrol edin.





Başka Bilmeniz Gerekenler

Maliyet: Yiyecekleriniz dışında hiçbiri.

Destek: Yok; Bob Greene'in diyetle ilgili daha fazla ayrıntı içeren kitabını satın alabilirsiniz.





Dr. Melinda Ratini Ne Diyor:

Çalışıyor mu?

Beslenme ve egzersize verdiği önemle The Best Life Diet, sağlıklı bir kiloya giden yolda size yardımcı olabilir. Bu bir moda diyeti değil ; sağlıklı bir yaşam tarzı yaratmak için bütünsel bir yaklaşımdır.

Meyve, sebze ve yağsız proteini vurgularken yağ, şeker ve kızarmış yiyecekleri azaltan benzer diyetler üzerine yapılan araştırmaların, kilo vermenin ve bazı kronik rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olmanın etkili bir yolu olduğu gösterilmiştir.

Bu plan büyük değişiklikler anlamına gelebileceğinden, uzun vadede motive olmanız gerekecek.






Bazı Koşullar İçin İyi mi?

Sağlıklı bir kiloya ulaşmanıza ve bunu korumanıza yardımcı olan bunun gibi diyetler, diyabet ve kalp hastalıklarını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir .

Kızartılmış yiyecekleri ve yüksek yağlı süt ürünlerini kesmek de kolesterol seviyenizi düşürmenize ve kalp hastalıklarıyla savaşmanıza yardımcı olacaktır .

Yüksek tansiyonunuz varsa , diyetin az tuzlu yiyeceklere verdiği önem tam da doktorun istediği gibi olabilir. Ancak düşük tuzlu bir diyet yapıyorsanız, sınırlarınızda kaldığınızdan emin olmak için etiketleri okumanız gerekecektir.





Son Söz

En İyi Yaşam Diyeti, çok çeşitli lezzetli yiyecekleri pişirmeyi ve yemeyi gerektirir. Hatta bu planda kendinizi tedavi edebileceksiniz.

Dışarıda yemek yemek zor olabilir. Bu diyetten en iyi şekilde yararlanmak için çiftçi pazarında ve kendi mutfağınızda yolunuzu öğrenmeyi planlayın.

Herhangi bir hazır gıda satın almanıza gerek kalmayacak, ancak gıdalardan yeterince alamıyorsanız multivitaminler, omega-3 ve kalsiyum gibi bazı takviyeler almanız gerekecek .

Tıbbi bir durumunuz varsa veya herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, özellikle kan inceltici kullanıyorsanız , herhangi bir takviyeye başlamadan önce doktorunuzla konuşun .

En İyi Yaşam Diyeti ile başarılı olacaksanız, yatırım yapmanız gereken şey biraz zaman ve enerjidir. Orta derecede egzersizle başlar ve çoğu gün neredeyse bir saate kadar çalışır.

Aktif değilseniz veya herhangi bir tıbbi durumunuz varsa önce doktorunuza danışın.