MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Kadrolu hemşire, ziraat bankası çalışanı eş durumu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar ben 3.senemi doldurdum ve 4a li olarak şuan çalışıyorum Eş durumu tayini yapacam Eşim ziraat bankasi personeli ..Şuan İstanbuldayım Aksaraya tayin isteyeceğim Alt üst bölgelere bakılıyor mu ..Yada nasıl bir yol izlemeliyim
(01-02-2022, Saat: 19:53)MahmutD Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar ben 3.senemi doldurdum ve 4a li olarak şuan çalışıyorum Eş durumu tayini yapacam Eşim ziraat bankasi personeli ..Şuan İstanbuldayım Aksaraya tayin isteyeceğim Alt üst bölgelere bakılıyor mu ..Yada nasıl bir yol izlemeliyim

Merhaba yani kadrolu hemşire eş durumuna bakacağız sizler için . 4. yılınızda da zaten eş durumu artık oluyor...

Alıntı:Sağlık Bakanlığı ile yetkili sendika Sağlık-Sen arasında gerçekleşen 2020 Ekim ayı Kurum İdari Kurul toplantısında 3+1 sözleşmeli personelin mazeret tayinlerinin yapılması hususunda karar imza altına alındı.

663 sayılı KHK’nın 45/A maddesine tabi (3+1) sözleşmeli sağlık personelin, üç yılını tamamlayıp kadroya geçtikleri dördüncü yıllarında, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde sağlık mazereti, eş durumu mazereti ve can güvenliğine bağlı yer değişikliği yapabilecektir.




663 sayılı KHK’nın 45/A maddesine tabi olarak atanan sözleşmeli sağlık personeli, atandığı yerde üç yılını tamamlaması halinde bulunduğu yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamında devlet memurluğu kadrosuna geçmektedir. Ancak bulunduğu yerde bir yıl daha görev yapması halinde tayin hakkı verilmekteydi.


Kurum İdari Kurul toplantısında alınan karar gereği, 663 sayılı KHK’nın 45/A maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli sağlık personelden üç yıllık çalışma süresini tamamlayan ve 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atananların, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinde yer alan sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği, 20 nci maddesinde yer alan aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği ve 21 nci maddesinde yer alan can güvenliği mazereti ve olağanüstü durumlarda yer değişikliği talepleri yapılmasına karar verildi.



Eşiniz kamu personeli olarak geçiyor sanırım değil mi?
Merhabalar 3.senem doldu kadroya geçtim +1 i çalışıyorum şuan eşim ziraat bankasi personeli ..ziraat bankasi yüzde 100 hisse devlete ait olduğu için kamu kurumu sayılıyor
Aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği

MADDE 20 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-4/4/2015-29316)

(1) Eşlerin ikisinin de (Değişik ibare:RG-2/3/2018-30348) Bakanlıkta kamu personeli olması hâlinde;

a) Astlık üstlük sıralaması esas alınarak astın görev yeri üste bağlı olarak değiştirilir. (Değişik cümle:RG-2/3/2018-30348) Üstlük astlık sıralaması; Bakanlık merkez teşkilatı kadroları, il ve ilçe sağlık müdürü, başkan, başhekim, eğitim görevlisi, başasistan, yan dal uzmanları, uzman tabipler, uzman diş tabipleri, tabipler, diş tabipleri, eczacı ve diğer sağlık personeli şeklindedir.

b) (Değişik:RG-2/3/2018-30348)  Her iki eşin birinci fıkranın (a) bendindeki aynı sıralama grubunda yer alması halinde aile birliğinin D veya C hizmet grubu bir ilde sağlanması esastır. D veya C hizmet grubunda aile birliğinin sağlanamaması halinde; her iki eşin unvan ve branşında eşlerinin görev yaptığı ilin doluluk oranı az olan ilde aile birliği sağlanır. Doluluk oranlarının da eşit olması halinde; aynı hizmet bölgesinde görev yapan eşlerden yer değiştirme talebinde bulunanın, farklı hizmet bölgelerinde görev yapan eşlerden ise üst hizmet bölgesinde görev yapan personelin görev yeri değiştirilir. Ancak birinci fıkranın (a) bendindeki aynı sıralama grubunda yer alanlardan, üst hizmet bölgelerinden 2, 3, 4 ve 5 inci hizmet bölgelerine atama taleplerinde hizmet grubu şartı, üst hizmet bölgelerinden 6 ncı hizmet bölgesine atama taleplerinde ise astlık, üstlük ve hizmet grubu şartı aranmaz.

c) 16 ncı maddenin ikinci fıkrası ile 19, 21 (Değişik ibare:RG-9/2/2019-30681) , 24 ve 31/A maddelerine göre atanan personelin eşinin görev yeri değişikliği talebinde D veya C hizmet grubu şartı aranmaz. (Değişik cümle:RG-16/1/2020-31010) Bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasına göre atanan personelin eşinin görev yeri değişikliği talebinde, eşinin atanma tarihinden itibaren bir yıl içerisinde, PDC’nin uygun olması halinde astlık üstlük sıralaması ile D veya C hizmet grubu şartı aranmaz.

ç) Eşleri, kadrosunun bulunduğu il dışında herhangi bir aile hekimi pozisyonunda görev yapanların yer değişikliği talepleri bu fıkra ile ikinci fıkra hükümleri çerçevesinde değerlendirilir.

d) (Ek:RG-16/1/2020-31010) Eşleri Bakanlık kadrosunda sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı dışında olanların yer değişikliği talebinde bulunması halinde eşinin görev yaptığı yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubu olması halinde eşinin görev yaptığı yere ataması yapılır. Aksi halde her iki eşin unvan ve branşında eşlerin görev yaptığı ilin doluluk oranı az olan ilde aile birliği sağlanır. Bu bentteki hüküm stratejik personel için uygulanmaz.


(2)  Eşlerin farklı kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak çalışması halinde;

a) Varsa eşinin kurumuyla yapılan protokol hükümleri uygulanır.

b) Eşleri, mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tâbi olarak mülki idare amirliği, milli istihbarat, emniyet hizmetleri sınıflarından birinde görev yapanlar ile hâkim, savcı veya Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya uzman er olarak görev yapan personelin eşinin görev yaptığı yere ataması yapılır.

c) Yer değişikliği talebinde bulunan personelin eşinin görev yaptığı yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubunda olması halinde eşinin görev yaptığı yere ataması yapılır. Aksi halde ilgili kurumla koordinasyon sağlanır. (Değişik cümle:RG-9/2/2019-30681) Atama talebinde bulunan personelin bulunduğu yerde, eşinin görev yaptığı kurumun teşkilatının bulunmaması, kadro veya mevzuatı açısından aile birliği mazeretine dayalı atanma imkânının olmaması halinde aile birliği sağlanır; ancak bu bendin birinci cümlesi stratejik personel için uygulanmaz.

ç) Eşi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında kurulan üniversitelerde öğretim üyesi olanların ataması eşinin görev yaptığı yere yapılır.(1)(5)

(3) Eşi, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık mevzuatına göre uzmanlık veya yan dal uzmanlık eğitimi görmekte olanların yer değiştirme taleplerinde aslık üstlük, bölge ve hizmet grubu şartı aranmaz. Ancak, başvuru tarihi itibariyle eşinin kalan uzmanlık eğitim süresinin altı aydan fazla olması zorunludur.

(4) Personelin, milletvekili, belediye başkanı, muhtar veya noter olan eşlerinin bulunduğu yere yer değiştirme suretiyle ataması yapılabilir.



(5) (Değişik:RG-30/9/2016-29843) Kamu görevlisi olmayan eşinin, atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde 720 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde, personelin yer değişikliği suretiyle ataması yapılır. Kendi adına çalışanlardan borçlarını yapılandıranlar ile atama talep edilen yer dışında sosyal güvenlik primleri ödenenlerden, atama talep edilen yerde iş yerinin faaliyette olduğunu ve bu işyerinde en az 720 gün çalıştığını belgelendirenlerin talepleri de değerlendirmeye alınır. (Ek cümle:RG-3/6/2017-30085) (Değişik cümle:RG-2/3/2018-30348) Ancak, sosyal güvenlik prim ödeme gün sayısı stratejik personel bakımından (Ek ibare:RG-16/1/2020-31010) son beş yıl içerisinde iki katı olarak uygulanır ve Devlet hizmeti yükümlülüğü süresince bu fıkra hükmü uygulanmaz. Bu fıkra kapsamında talepleri uygun görülen stratejik personelin ayrılış işlemleri, üç ayı geçmemek üzere yerine atanan personelin görevine başlamasına müteakip yapılır.
(01-02-2022, Saat: 21:39)MahmutD Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar 3.senem doldu kadroya geçtim +1 i çalışıyorum şuan eşim ziraat bankasi personeli ..ziraat bankasi yüzde 100 hisse devlete ait olduğu için kamu kurumu sayılıyor

(2)  Eşlerin farklı kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak çalışması halinde;

a) Varsa eşinin kurumuyla yapılan protokol hükümleri uygulanır.

c) Yer değişikliği talebinde bulunan personelin eşinin görev yaptığı yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubunda olması halinde eşinin görev yaptığı yere ataması yapılır. ( Buna bakalım hemen İstanbul 1D, Aksaray 4B)


Aksi halde ilgili kurumla koordinasyon sağlanır. (Değişik cümle:RG-9/2/2019-30681) Atama talebinde bulunan personelin bulunduğu yerde, eşinin görev yaptığı kurumun teşkilatının bulunmaması ( bu söz konusu değil sanırım)

kadro veya mevzuatı açısından aile birliği mazeretine dayalı atanma imkânının olmaması ( bu belki olabilir, eşiniz çakılı görevli vesaire mi? Ziraat bankasının olayını tam bilmediğim için buralara bir yorum yapamıyorum) halinde aile birliği sağlanır.



Bu maddeye bakacağız o zaman hocam
Şimdi şöyle İstanbul D grubu Aksaray şuan B grubu bu benim için geçerli hemsire olduğum için..ziraat bankasında öyle bi durum yok..Sadece yeni atandığı şube De en az 3 sene çalışma sarti var..
(01-02-2022, Saat: 21:47)MahmutD Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdi şöyle İstanbul D grubu Aksaray şuan B grubu bu benim için geçerli hemsire olduğum için..ziraat bankasında öyle bi durum yok..Sadece yeni atandığı şube De en az 3 sene çalışma sarti var..

Aynen o kısmı hemen düzelttim, size bakmamız gerekiyor. D olan İstanbul, dolayısı ile o madde uymadı,
(01-02-2022, Saat: 21:47)MahmutD Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdi şöyle İstanbul D grubu Aksaray şuan B grubu bu benim için geçerli hemsire olduğum için..ziraat bankasında öyle bi durum yok..Sadece yeni atandığı şube De en az 3 sene çalışma sarti var..

kadro veya mevzuatı açısından aile birliği mazeretine dayalı atanma imkânının olmaması halinde aile birliği sağlanır.


Elimizde bu kaldı, bunu belgelerseniz sanırım o şekilde olacak...
Çakılı görev yok ama yeni tayin olduğu şubede 3 sene görev şartı var ..ziraat bankasi biraz karışık bi durum .kamu kurumu ama sağlık bakanlığı ne sayacak bilmiyorum

Mesala +1 Eylülde dolacak benim peki o zmaan es durumu hariç nasil tayin isterim İstanbuldan Aksaraya
(01-02-2022, Saat: 21:50)MahmutD Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çakılı görev yok ama yeni tayin olduğu şubede 3 sene görev şartı var ..ziraat bankasi biraz karışık bi durum .kamu kurumu ama sağlık bakanlığı ne sayacak bilmiyorum

Şöyle bunu belgeleyecek kurumlar kendi arasında zaten bu durumları yaşıyordur. Ziraat bankası benim personelimin tayin durumu yok dediğinde sen eşinin yanına gidersin bu şekilde tayin istenir bence. 

Bunu personel şubenle de bir görüşürsün., onlar evraklar konusunda daha bilgili ve mutlaka daha önce bu şekilde bir işlem de yapmışlardır.  Bana göre olur tayin.
Sayfalar: 1 2