MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu'ndan ilk görüntüler az önce yayınlandı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Uzay görüntüleri büyük bir kilometre taşını işaret ediyor.


[Resim: 5Pu6iZbHMTG9umuCihMzDS-970-80.jpg]


[Resim: oCg9FjUip6sQZ4Er2Tk8ZX-970-80.png]

James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk görüntüsünün açıklamalı bir görünümü, hangi ayna segmentlerinin HD 84406 yıldızının hangi görünümlerini yakaladığını işaretler.(Resim kredisi: NASA)





NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu'nun arkasındaki ekip , merakla beklenen gözlemevinden 11 Şubat Cuma günü ilk görüntülerin bazılarını yayınladı. Webb'in tam olarak faaliyete geçtiğinde evrene getireceği güce dair ipucu bile vermeyen ana fotoğraf, HD 84406 adlı bir yıldızı gösteriyor ve 2 Şubat'ta başlayan mozaiğin sadece bir kısmı. 


Webb'in hizalama prosedürü için güvendiği cihazın baş araştırmacısı ve Arizona Üniversitesi'nden bir astronom olan Marcia Rieke, "Tüm Webb ekibi, görüntü alma ve teleskopu hizalamanın ilk adımlarının ne kadar iyi ilerlediği konusunda kendinden geçmiş durumda" dedi. NASA açıklamasında .



James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen ilk yayınlanmış görüntü, 2 Şubat 2022'den başlayarak, James Webb Uzay Teleskobu'nun aynasının 18 segmentini hizalama sürecinin başlarında, 25 saat boyunca oluşturulan bir mozaiğin bir kısmını gösteriyor.