MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Bartın’a Dev Sağlık Kompleksi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: whatsapp-image-2021-08-16-at-160646jpeg.png]

Bartın ve çevresine hizmet verecek modern sağlık kompleksinin inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında kentin sağlık üssü olacak hastanenin kapasitesi ihtiyaç halinde 575 yatağa kadar çıkabilecek.

            Bartın, beklediği yatırıma kavuşuyor. Tam donanımlı hizmet verecek yeni devlet hastanesinin inşaatı hızla ilerliyor. 400 yataklı olarak planlanan, ihtiyaç halinde kapasitesi 575’e kadar çıkabilecek yeni Bartın Devlet Hastanesi, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak. Bartın’ın, mevcut sağlık altyapısı daha da güçlü hale gelecek. Yeni devlet hastanesi sadece Bartın’ın sağlık alanındaki sorunlarına çözüm olmayacak. Çevre illere de hizmet verecek tam donanımlı hastane bulunduğu bölge itibariyle yatak, yoğun bakım kapasitesi, görüntüleme, özellikli sağlık birimleri açısından da önemli bir ihtiyacı giderecek.

            Tamamlandığında, 209 poliklinikte hasta kabulü yapılacak. Tam teşekküllü 15 ameliyathane, 68 yoğun bakım yatağı, 6 doğum odası ile hizmet verecek. Tek ve çift kişilik hasta odaları hasta mahremiyetini ön planda tutacak şekilde planlandı. 6 poliklinikte hasta kabulünün yapılacağı acil serviste ise 40 müşahede yatağı yer alacak.