MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Sol Göğüs Ağrısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, yaklaşık bir ay önce sabah uyandığımda sol göğsümde çok şiddetli ağrı hissettim ve acile gittim. Hemen ekg çektiler ve hiçbir şey çıkmadı. Doktor kas ağrısıdır deyip ağrı kesici/kas gevşetici tarzı hap verip yolladı. O sıralar havalar çok sıcak olduğu için üstüm çıplak vantilatör karşısında yatıyordum ve vantilatör çarpmış olabileceği de aklıma geldi. Kas gevşetici biraz etkili olsa da ağrım hala devam ediyor. Geçen hafta kardiyoloji bölümüne gittim. Onda da ekg ve efor testi yaptılar ve her şey normal çıktı. Ağrılar biraz boyunda ve sol omzumda da var. Doktor boyunla alakalı bir sorun göğüs kısmına vuruyor olabilir dedi. Yardımcı olabilecek var mı?
Eğer doktorlarınız EKG, efor testi gibi tetkikler yapmış ve herhangi bir kardiyak sorun tespit edilmemişse, başka nedenlere bakmak önemli olabilir.

Doktorunuzun söylediği gibi, boyun veya omuz problemleri göğüs bölgesine vuran ağrılara sebep olabilir. Omuz ve boyun kaslarındaki gerginlik, ağrı ve hatta kalp krizi benzeri belirtilere yol açabilir. Fizik tedavi veya kas gevşetici ilaçlar bu tür ağrıları hafifletebilir.

Ayrıca, göğüs kafesindeki veya göğüs duvarındaki kas, eklem veya bağ dokularındaki sorunlar da göğüs ağrısına neden olabilir. Bu durum genellikle göğüs duvarı sendromu olarak adlandırılır ve genellikle hareket, öksürük veya derin nefes almakla ağrının artması gibi belirtiler gösterir.

Stres ve anksiyete de fiziksel belirtilerle kendini gösterebilir ve göğüs ağrısına yol açabilir.

Sonuç olarak, eğer şikayetleriniz devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, lütfen tekrar doktorunuzla görüşün. Durumunuzu en iyi değerlendirecek ve uygun tedaviyi önerecek olan kişi budur.