MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Kitap; Acil hemşireliği ilke ve uygulamaları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: acil-hemsireligi-ilkeleri-ve-uygulamasi.jpg]




Acil hemşireliği;

Her hemşire acil serviste mutlaka çalışmış veya çalışacaktır.

Sizlere acil hemşireliği kaynağından bahsetmek istedim.

Samsun 19 mayıs üniversitesi Acil tıp anabilim dalı hocaları tarafından çevirisi yapılmış bir ENA kitabıdır.

Kullanan biri olarak;

Gayet başarılı bulduğum, her hemşirenin kişisel kitaplığında olması gereken bir kitap.

Kitap hakkında sorularınız olursa sorabilirsiniz.

Editörün kitap hakkında yazısını da eklemek isterim;

Ülkemizde hemşirelerin acil hemşireliği alanında profesyonelleşmesine ve bu alanda bilimsel bilgi birikiminin arttırılmasına katkı sağlayacak eser sayısı oldukça azdır. Patrica Kunz Howard ve Rebecca A. Steinmann tarafından edit edilen güncel bilgiler ışığında zengin görseller ile hazırlanan, “Sheey’s Emergency Nursing Principles and Practice Sixth Edition” adlı eserden Tükçe’ye kazandırılan bu kitap, acil sağlık hizmetleri alanında çalışan tüm hemşirelerin, eğitici hemşirelerin, öğrenci hemşirelerin, acil tıp teknisyenleri ve paramedikler ile diğer sağlık bakım profesyonellerinin yararlanabilecekleri değerli bir eserdir. 

Acil servis, diğer klinikler ile karşılaştırıldığında en yüksek hasta yüküne sahip oldukça kompleks bir ünitedir. Yoğun iş yüküne rağmen, hemşireliğin bu alanında mesleki sorumlulukların doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilebilmesi için hemşirelik uygulamalarının yalnızca teknik ve yöntem ile değil, aynı zamanda bu teknik ve yöntemlerin dayandığı kanıta dayalı uygulamalar ışığında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. 

Bu bağlamda 6 ünite ve 53 bölümden oluşan bu eser acil hemşireliği alanına özgü teorik bilginin uygulamaya nasıl aktarılacağı konusunda bir rehber niteliğindedir. Ayrıca bu eserin ülkemizde çok önemli bir ihtiyaç olan acil hemşireliğinin akademik anlamda gelişmesine de katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Acil Hemşireliği alanında büyük bir eksiliği tamamlayacak olan bu eseri Türkçe’ye kazandıran farklı üniversitelerden ve bölümlerden öğretim üyesi, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi arkadaşlarımıza ve özelliklede bu konuda büyük destek ve katkıları olan; Doç. Dr. Zeliha KOÇ, Prof. Dr. Ahmet BAYDIN, Prof. Dr. Türker YARDAN, Doç. Dr. Celal KATI, Doç. Dr. Hızır Ufuk AKDEMİR, Öğr. Gör. Tuğba ÇINARLI, Öğr. Gör. Asuman ŞENER, Doktora Öğrencisi Hem. Esma Ayşe ÖZTÜRK’e, kitabı basıma hazırlayan Palme Yayınevi çalışanlarına teşekkür ediyorum.



Doç. Dr. Latif DURAN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı
SAMSUN
Acil hemsireligi yüksek lisans bölümü çok az üniversitede var sayısı arttırılması daha iyi olacak . İstanbul dayım ve bölüm ü açan üniversite yok