MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Hypothyrodism/hipotiroidizm
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hipotiroidizm, vücudunuz yeterli tiroid hormonu üretmediğinde ortaya çıkar. Tiroid boynunuzun önünde oturan küçük, kelebek şeklinde bir bezdir. Vücudunuzun enerji düzenlemesine ve kullanmasına yardımcı olmak için hormonları serbest bırakır.

Tiroidiniz vücudunuzdaki hemen hemen her organa enerji sağlamaktan sorumludur. Kalbinizin nasıl attığı ve sindirim sisteminizin nasıl çalıştığı gibi işlevleri kontrol eder. Doğru miktarda tiroid hormonu olmadan, vücudunuzun doğal fonksiyonları yavaşlamaya başlar.

Az aktif tiroid olarak da adlandırılan hipotiroidizm, kadınları erkeklerden daha sık etkiler. Genellikle 60 yaşın üzerindeki insanları etkiler, ancak her yaşta başlayabilir. Rutin bir kan testi ile veya semptomlar başladıktan sonra keşfedilebilir.

Son zamanlarda durum teşhisi konduysa, tedavinin basit, güvenli ve etkili olarak kabul edildiğini bilmek önemlidir. Çoğu tedavi düşük hormon seviyenizi yapay çeşitlerle takviye etmeye dayanır. Bu hormonlar vücudunuzun kendi başına üretmediğinin yerini alacak ve vücudunuzun işlevlerini normale döndürmeye yardımcı olacaktır.