MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Özel hastanelerde sağlık çalışanları ne kadar alıyor?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: ozellerde_calisan_saglikcilar_ne_kadar_u..._3c846.jpg]


Atamaların olduğu şu tarihlerde merak edilen konuların biri de, özel hastanelerde hemşire, att, paramedik gibi sağlık çalışanlarının aldığı ücretler.

Şunu söylemek gerek öncelikle; atama bekleyen çok sayıda sağlık çalışanı olduğu için, iş arayan sağlık çalışanı da oldukça fazla ve bu durum maaşları olumsuz etkiliyor.

Bunun yanında ebe yerine hemşire, hemşire yerine ebe, att, paramedik veya att paramedik yerine hemşire ebe çalıştırılma durumu olduğundan özel hastaneler branş bazında değil de sağlık çalışanı gibi genel ifade ile işe alıyorlar. Durum böyle olunca iş başvurusu yapan sağlık çalışanı sayısı daha da artıyor.

Bir diğer konu ise başka hastanelerde çalışanların gene özel hastanelerde fazladan nöbet tutması veya devlet hastanelerinde çalışanları ücret karşılığı kaçak da olsa özel hastanelerde nöbet tutması da gene sağlık çalışanlarının maaşlarını olumsuz etkiliyor.

Sonuç olarak özel hastaneler sağlık çalışanlarına asgari ücret vermekteler. Bunu dengelemek isteyen çalışanlar farklı hastanelerde veya kendi hastanelerinde fazladan çalışmak sureti ile nöbet parası alıyor, bu da gene yeni alınacak sağlık personeli sayısını ve maaşını olumsuz etkiliyor.

Tüm bunlar ışığında ücretler asgari ücreti geçemiyor, devlet hastanesinde ki gibi ücret almak için çok fazla deneyim kazanmış bir sağlık çalışanı olmak gerekiyor.
Asgari ücret istersen prof ol doktor degilsen kölesin özel hastahaneler neyazıkki böyle
Sonra da hemşire bulamıyoruz, hemşireleri elimizde tutamıyoruz, ilk fırsatta atanıp devlete geçiyorlar diye açıklamalar okuyorum özel hastane yönetimlerinden
neden acaba ? çuvaldızı kendine batırmak lazım biraz da..