MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu

Tam Versiyon: Askerde hemşire olmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: rtr17rw-870.jpg]

Bir anı da ben yazmak istedim.

Ben erkek hemşireyim.

Askerlik yaptım. Bu anım askerlikten.

5-6 yıl önce askerliğimi yapmak üzere başvurumu yaptım. İlk etapta sağlıkçılar bilir, Samsun'a gönderiliyoruz. Sıhhiye birimi gibi ilk bir ay orada toplanıyoruz, bu arada kısa dönemim.

Neyse, eğitimler tamamlandı, sonra bir aylık acemi birliği derken en son kalan 4 ayımı geçirmek için usta birliği Ankara GATA ya geldim. Hemşireyim ve çocuk acil deneyimim var.

Ben tabi deneyimim olduğundan beni hastaneye verirler hemşire olarak dedim. Vermediler.

Görev yerim GATA'nın serası oldu. Çiçekleri suluyorum. Çiçek sulamak çok güzel bir iş elbette ama sera büyük, çiçekleri suluyorsun, ardından sarı yapraklarını topluyorsun, ardından yere damlayan suları siliyorsun derken akşam oluyor zaten. 

Sorun şu ki; deneyimi olmasa dahi hemşire olan her devrem hastanede hemşire olarak askerliğini yapıyor, ben kamuflaj giyiyorum, mıntıka, nöbet, tam bir askerlik yapıyorum. Elbette yapmalıyız ama GATA'ya uygun bir askerlik yada en azından hayal ettiğim bir askerlik olmuyor.

Bir ay boyunca çiçek suladıktan sonra, çocuk acilde nöbet tutan arkadaşlarımın yanına uğradım, ara ara uğrar acile bakardım, üzerimde kamuflaj var ve saat akşam 6 civarı.

Çocuk acil boştu, arkadaşlarım orada değil, görevli hemşire orada değil, sadece 14 yaşlarında bir hasta var damar yolu açılmaya çalışılmış belli ancak başarılı olunamamış. Hemşire hanım yan odadan arkadaşını çağırmak için gitmiş. Söylediğim yanlış anlaşılmasın acil servisin müşahede bölümü boş olan yer. 

Ardından ben çocukla biraz sohbet ettim, aklıma nereden geldi ise damar yolunu ben açayım bari dedim. Hiç doğru bir davranış değil biliyorum ama sadece damar yolunu açtım, ilaç vesaire vermedim elbette, ancak o bile yapmamam gereken bir davranış.

O arada babası geldi;

- Ne yaptınız siz demez mi?

Damar yolunu açtım sadece dedim.

- Sen asker değil misin? , Nasıl açtın damar yolunu ? dedi.

Sivilde çocuk hemşiresi olduğumu söyledim.

Damar yolunun uğraşlar sonucu açılamadığını, başka bir hemşire hanımın geleceğini söyledi, sen tek seferde iyi açmışsın dedi.

Sonra, o arada herkes gelmişti zaten. Doktora bu asker neden burada hemşire değil dedi. 

Doktor da, komutanım bilgim yok, bölükler ayarlıyor bu kısmı dediğinde, aslında adamın rütbeli biri olduğunu anlamış oldum.

Üzerine bölüğümü sorup hemen bölük komutanını aradı ve o günden sonra hep çocuk acilde hemşirelik yaptım. 

Bu da benim anımdı, herkese başarılar..

Rep verirseniz sevinirim. Rep puanı; yıkarıdaki profil adımın yanında bulunan ok işaretine basılarak veriliyor. Teşekkürler.
Güzel bir anı👍Askeriye çok tuhaf gerçekten... Sivilde şöförlük yapana araba yıkatmak... İnşaat mühendisine el arabasıyla çimento taşıtmak... Hemşireye hastane bahçesini temizletmek...