You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hemşirelik sınav soruları 1

Hemşirelik sınav soruları 1

Genel müdür
Hemşirelik sınav soruları 1
[Resim: NLmV7P.jpg]

Hemşire ve ebeler için sınav soru örnekleri;

Bu sorular vize ve finallerinizde çıkabilecek, hatta yüksek lisans, doktora gibi başvurularda değerlendirme soruları olacak nitelikte örnek sorulardır.


1. Şiddetli depresyon geçiren bir hasta ve intihar düşüncesi var; hemşire ile konuşmayı reddeder. Hemşire, intihar düşünceli hastanın hangisinde zorluk çektiğini düşünür?

A. Düşük öz-değer duygularını ifade etme
B. Eylemler için vicdan azabı ve suçluluğu tartışmak
C. Başkalarına bağımlılığı göstermek
D. Başkalarına karşı öfke ifade etmek

2. Hidroklorotiyazid alan bir hastaya diyette potasyum alımını arttırması talimatı verilir . Artmış potasyum için en iyi atıştırmalık?

A. Armut
B. Elma
C. Portakal
D. Muz

3. Hemşire, tiroidi çıkarılan bir hastaya ameliyat sonrası bakmaktadır. Ameliyattan hemen sonra hemşire:

A. Baş ve boyun yastıkların desteklediği şekilde hastayı yarı Fowler'in pozisyonunda tutar
B. Ağız salgılarının drenajını teşvik etmek için hastayı başını yana çevirmeye teşvik eder
C. Hastayı başına ve boynunun her iki tarafına kum torbaları yerleştirilerek sırtüstü pozisyonda tutar. 
D Hastayı boynu esnek bir pozisyonda olacak şekilde her 2 saatte bir öksürmeye ve nefes almaya teşvik eder

4. Kronik dispepsi ile yatan bir hastaya mide kanseri teşhisi konur . Aşağıdakilerden hangisi artan mide kanseri insidansı ile ilişkilidir ?

A. Süt ürünleri
B. Gazlı içecekler
C. Rafine şekerler
D. Öğle yemeği etleri

5. Bir hasta, kundakçılıkla suçlandıktan sonra adli değerlendirme için psikiyatri ünitesine gönderilir . Geçici tanısı antisosyal kişilik bozukluğudur . Hemşire hastanın kaydını incelerken şunları bulmayı bekleyebilir:

A. Tutarlı bir istihdam öyküsü
B. Ortalamanın altında bir istihbarat
C. Hayvanlara zulüm öyküsü
D. Eylemleri için pişmanlık ifadesi

6. Doktor, tam kalınlıkta el ve kol yanıkları olan bir hasta için Sulfamylon kremli pansuman order etti . Hemşire aşağıdakilerden hangisine öncelik vermelidir:

A. Ağrı kesici ilaçların uygulanması
B. İdrar çıkışının yeterliliğinin kontrol edilmesi
C. Günlük tam kan sayımı talep etme
D. Parmak çubuğu ile kan şekeri alınması

7. Hemşire, bir grup ebeveyne yürümeye başlayan bebeğin kaba motor gelişimi hakkında eğitim vermektedir. Hangi davranış, yürümeye başlayan çocuğun normal kaba motor becerisine bir örnektir?

A. Arkasından bir oyuncak çekebilir.
B. Yatay bir çizgi koruyarak yürüyebilir.
C. Sekiz blokluk bir kule inşa edebilir.
D. Geniş zıplayabilir.

8. Hemşire doğuştan kalp kusuru olan 6 aylık bir çocuğa digoksin verecek. Hemşire ilacı vermeden kalp hızına bakmak ister ve 100 apikal nabız hızını oskülize eder. Ne yapmalı? 

A. Kalp atış hızını kaydedin ve doktoru arayın
B. Kalp atış hızını kaydedin ve ilacı verin
C. İlacı uygulayın ve kalp atış hızını 15 dakika içinde tekrar kontrol edin
D. İlacı vermeyin ve kalp atış hızını 30 dakika içinde tekrar kontrol edin

9. Kurşun zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki kızın annesi , hemşireden kızının tedavisini açıklamasını ister. Hemşirenin aşağıdakilerden hangisini açıklaması beklenir?

A. Gastrik lavaj
B. Şelatlayıcı ajanlar
C. Antiemetikler
D. Aktif kömür

10. Glokomu olan bir hastaya Timoptic ( timolol ) göz damlaları reçete edilmiştir . Timoptic, aşağıdaki geçmişi olan hangi hastada dikkatli kullanılmalıdır?

A. Diyabet
B. Gastrik ülserler
C. Amfizem
D. Pankreatit


Evet sorular şimdilik bu kadar arkadaşlar, cevaplar açıklamalı olarak yayınlanacaktır. Ancak bu konu altına siz cevaplarınızı yazarsanız bir deneme sınavı gibi olur. Sonrasında açıklamaları ile cevaplar gelecek. Eğer soru kısmını beğendi iseniz ve devamını isterseniz bunu belirtin lütfen.
[Resim: x3nNi.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Admin
RE: Hemşirelik sınav soruları 1
1. Cevap D doğrudur. İntihara meyilli hasta başkalarına karşı öfkeyi ifade etmekte zorlanır. Depresyondaki intihar hastası sıklıkla düşük öz-değer duygularını, pişmanlık ve suçluluk duygularını ve başkalarına bağımlılığı ifade eder; bu nedenle A, B ve C cevapları yanlıştır.

2. Cevap D doğrudur. A, B ve C cevapları yanlıştır çünkü daha az miktarda potasyum içerirler. (Muzun 450mg K + , portakal 235mg K, armut 208mg K ve elma 165mg K + )

3. Cevap A doğrudur. Bir tiroidektomiyi takiben, solunum yoluna baskı yapacak şişmeyi azaltmak için hasta yarı Fowler'in pozisyonuna getirilmelidir. B, C ve D cevapları yanlıştır, çünkü kanama , şişme ve hava yolu tıkanıklığı gibi ameliyat sonrası komplikasyon olasılığını artıracaklardır .

4. Cevap D doğrudur. Öğle yemeğinde etler, mide kanserine bağlı nitritler gibi koruyucular içerir. A, B ve C cevaplarının mide kanseri riskini arttırdığı bulunmamıştır; bu nedenle, yanlış.

5. Cevap C doğrudur. İnsanlara ve hayvanlara zulüm ve suçluluk ya da pişmanlık öyküsü, yetişkinlerde antisosyal kişilik bozukluğu tanısı, çocuklarda davranış bozukluğu tanısı ile ilişkilidir . A yanıtı yanlıştır, çünkü antisosyal kişilik bozukluğu olan hasta tutarlı bir işe sahip değildir. Cevap B yanlıştır çünkü IQ genellikle ortalamanın üzerindedir. D suçluluk ya da pişmanlık eksikliği nedeniyle yanlış.

6. Cevap A doğrudur. Sülfamylon yanık yarasına uygulandığında acı verici bir his üretir; bu nedenle, hasta önce ağrı kesici ilaç almalıdır. B, C ve D cevapları, yanık olan hasta için pansuman değişiklikleriyle ilgili değildir.

7. Cevap A doğrudur. Denver Gelişimsel Tarama Testine göre, çocuk 2 yaşına kadar arkasında bir oyuncak çekebilir. B, C ve D cevapları 4-5 yaşına kadar tamamlanmaz; bu nedenle, yanlış.

8. B yanıtı doğrudur. Bebeğin apikal kalp atış hızı ilacı uygulamak için kabul edilen aralık dahilindedir. Apikal kalp atım hızı ilacı vermek için uygun olduğundan A, C ve D cevapları yanlıştır.

9. B cevabı doğrudur. Şelatlayıcı maddeler, hastaya kurşun ve demir gibi ağır metallerden zehirlenmelere mudahale etmek için kullanılır. A ve D cevapları korozif olmayan zehirleri gidermek için kullanılır; bu nedenle, yanlış. Cevap C kusmayı önler; bu nedenle, yanlış bir yanıttır.

10. Cevap C doğrudur. Timolol (Timoptic) gibi beta blokerler, kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan istemcide bronkospazmlara neden olabilir. Timoptik, diyabet, mide ülseri veya pankreatitli hastalarda kullanım için kontrendike değildir; bu nedenle A, B ve C cevapları yanlıştır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.