You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hemşirelikte Yüksek Lisans?

Hemşirelikte Yüksek Lisans?

Çalışkan Üye
Hemşirelikte Yüksek Lisans?
Merhaba mediform ailesi, hemşirelik mezunuyum 2 aydır devlet hastanesinde çalışmaktayım ve kendimi geliştirme fikrim beni hiç bırakmadı. Yüksek Lisans yapmak istiyorum. Karşıma Hemşirelik Mezunu şartı aranan İç hastalıkları Hemşireliği ve Fizyoloji alanında yüksek lisans yapmak için başvuru şansım var. Fizyoloji gerçekten istediğim bölüm fakat bu konuda pek fikir sahibi değilim, açıkçası pek fizyoloji alanı için hemşirelik mezunu şartı olan ilan da nadir gördüm sizce bir hemşirelik mezunu olarak hangi bölümü neden tercih etmeliyim ya da iki bölümün avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verebilir misiniz? 🤗
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Hemşirelikte Yüksek Lisans?
Sorunuza gelecek olursam;

Hemşirelikte uzmanlık ve bunun geleceği oldukça yeni gündeme gelen bir konu. Ana branşlarda dahi mezunlarımız uzmanlık sorunu yaşıyor bazen. Ama bu demek değildir ki aman ne gerek var yapmayalım. Elbette yapacağız.

Bana göre şimdilik fizyoloji yerine iç hastalıkları hemşireliği uzmanlık açısından daha iyi, doktorası daha kolay bulunur, ilerlemesi daha kolaydır.

Fizyoloji zor bulursun, buldun diyelim çok fazla başka branşlar ile beraber okur ve hatta bölüme girmek için çeşitli branşlardaki kişiler ile yarışmak durumunda kalırsın. Ayrıca hemşire olarak bu bölümde uzmanlık alman da çok zor olur. Alanın değil diyebilirler.

Ama iç hastalıkları gibi ana bir branşta uzmanlığını alman çok daha kolay olur, ayrıca doktora bölümleri de bulabilir okumaya devam edebilirsin. Akademisyen olayım dediğinde de iç hastalıkları lisansüstü eğitimi arayan üniversiteler daha çoktur.
[Resim: iyeJCl.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalışkan Üye
Cvp: Hemşirelikte Yüksek Lisans?
Teşekkür ederim, fikir ve paylaşımlarınız önemli benim için. İç hastalıklarını sürekli düşündüm istiyorum da ama aklımın bir köşesinde fizyoloji var evet alanı hemşirelik açısından biraz zor ve rekabet edeceğim kesim daha geniş, hemşirelik dışı çoğu da farkındayım. İç hastalıkları Hemşireliği yüksek lisansı hakkında bilgim yüksek lisans yapmayı isteyeceğim kadar var fakat fizyoloji alanında yüksek lisans hakkında hiçbir bilgim yok dediğim gibi biraz alan geniş olduğundan, bu konuda fikriniz bilginiz varsa öğrenebilir miyim? Fizyoloji neyi kapsar, bizleri neler bekler, bizlerden neler beklenir, alanda yükselebilirsek ders ve Araştırmalarımızı hangi bölümlerle paylaşabiliriz? 🤗
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Cvp: Hemşirelikte Yüksek Lisans?
Alıntı:Tıbbi Fizyoloji Yüksek Lisans programının amacı tıbbi fizyoloji alanında, belirli bir bilgi ve beceri birikimine sahip, bilimsel araştırma yapmasını, bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmış, evrensel bilim insanının etik ve sosyal niteliklerini taşıyan bilim uzmanı yetiştirmektir. Yüksek lisans öğrenimi yapan öğrenci, ders, seminer ve uygulama çalışmalarına ek olarak bir tez çalışması hazırlar. Öğrenim süresi 2 yıldır.

Fizyoloji Yüksek Lisans / Doktora Programı mezunları tüm üniversitelerin Tıp Fakülteleri Fizyoloji Anabilim Dallarında akademik kadroda yer alabilirler. Kamu kurumları veya özel sektörde sağlık alanındaki projeleri yürütebilirler. Ayrıca bazı mezunlarımız gibi yurtdışında çeşitli üniversite veya araştırma birimlerinde çalışmalarına devam edebilirler.

Bölümümüzde başlıca hemoreoloji, düz kas fizyolojisi, mitokondri fizyolojisi, elektrofizyoloji, nörofizyoloji (EEG, uyku, öğrenme), moleküler fizyoloji, stres ve apoptotik mekanizmalar, oksidatif stres, duyu fizyolojisi konularında çalışmalar yapılmaktadır. Deney hayvanı için ameliyathane, moleküler fizyoloji, izole organ, hemoreoloji, nörofizyoloji, solunum-dolaşım laboratuvarları ve bir öğrenci laboratuvarımız bulunmaktadır.

Lisansüstü eğitim programlarının dili Türkçe'dir. Ancak, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitü Kurulunun önerisi ve Senatonun kararı ile yabancı dilde programlar açılabilir. Tez çalışmasının dili program dilidir; Enstitü Yönetim Kurulunun kararı ile farklı bir dilde yapılabilir.



Aslında evet fizyolojinin alanı çok geniştir yukarıdaki alıntıda bahsettiği gibi çeşitli alanları var ama,,,

Bu işlerin en güzeli tıp doktorları tarafından yapılan fizyoloji uzmanlığındadır.
[Resim: iyeJCl.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Hemşirelikte Yüksek Lisans?
Fizyoloji Yüksek Lisans Programı mezunları üniversitelerin Fizyoloji Anabilim Dallarında akademik kadroda yer alabilir, doktora programına başvurabilirler. Yurtiçinde veya yurtdışında çeşitli üniversiteler veya araştırma birimlerinde çalışmalarına devam edebilirler.

Bu kadar.....
[Resim: iyeJCl.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.