You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KYK yurt ve burs başvuruları 2020

KYK yurt ve burs başvuruları 2020

Genel müdür
KYK yurt ve burs başvuruları 2020
[Resim: 5f4634e5d3806c1d8863ff1c]


KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu ile ilgili açıklama!

KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman yapılacağı araştırılan konular arasında yer alıyor. Üniversite sınavına giren adaylar tercih işlemlerini 6-14 Ağustos tarihleri aralığında yaptılar. YKS tercih sonuçları 26 Ağustos tarihinde erişime açıldı. Şimdi gözler KYK burs ve yurt başvuru tarihlerinde! Konu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı açıklama yaptı. Peki KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...



KYK yurt ve burs başvurusu ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Üniversite sınavına giren adaylar heyecanla devlet bursu ve yurdu ile ilgili açıklamaları öğrenmek istiyorlar. YKS tercih sonuçlarının 26 Ağustos'ta açıklanmasının ardından araştırmalar hızlandı. Konu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, her yıl ağustos ayında aldığı yurt başvurularını, bu yıl yaşanan pandemi süreci sebebiyle Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleyecek ve kamuoyuyla paylaşacak.' denildi.


[Resim: 5f469134c03c0e15f49c3fcc]



KYK BURS VE YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK? 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Twitter üzerinden KYK yurt başvurularıyla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, sürecin Yükseköğretim Kurulu'nun açıklayacağı takvime göre belirleneceği bildirildi. Açıklamada şunlar ifade edildi;

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, her yıl ağustos ayında aldığı yurt başvurularını, bu yıl yaşanan pandemi süreci sebebiyle Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleyecek ve kamuoyuyla paylaşacak.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 pandemisi dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gerekli çalışmaları titizlikle yürüttüğü vurgulanarak, ‘’Bakanlığımız, ailelerinin bizlere emanet ettiği yüz binlerce üniversiteli gencimizin sağlık, huzur ve güvenliği için tüm tedbirleri almaktadır” denildi.

Bu bağlamda Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nce her yıl ağustos ayı itibarıyla alınan yurt başvurularının, bu yıl yaşanan olağanüstü süreç sebebiyle Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceği ve kamuoyuyla paylaşılacağına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı (gsb.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden (kygm.gsb.gov.tr) ulaşabilecektir. Gelişmeler Bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından da (@gencliksporbak) takip edilebilir.”

[Resim: 5f4634e8d3806c1d8863ff1e]



Geçtiğimiz yıl 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam eden başvurular, e-Devlet üzerinden alındı. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyordu. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebildiler.

KYK yurt başvuruları geçen sene 19 Ağustos’ta başlayıp 26 Ağustos'ta son bulmuştu


[Resim: 5f4642c6d3806c1d8863ffe9]



KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 
Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.


[Resim: 5f464309d3806c1d8863fffa]


KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? 
Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.
ANKARA da evde hemşirelik ve hastanede VİP hemşire refakati hizmeti almak için bu linke tıklayarak telegram gurubundan bilgi alabilirsiniz. Vip refakat ile il dışı dahil kişiye özel her türlü hizmetimiz mevcuttur. 
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.