You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tam teşekküllü hastane (heyet) raporu nedir? nasıl alınır? ücreti ne kadardır?

Tam teşekküllü hastane (heyet) raporu nedir? nasıl alınır? ücreti ne kadardır?

Genel müdür
Tam teşekküllü hastane (heyet) raporu nedir? nasıl alınır? ücreti ne kadardır?
Merhaba sizlere biraz heyet raporu (tam teşekküllü hastane raporu) ndan bahsetmek istedim. İşe başlarken bazı durumlarda gerekli olabiliyor. O yüzden bilmekte fayda var. Sizde atladığım nokttaları, son gelişmeleri yorum yazarak yardımcı olabilirsiniz.

Tam teşekküllü hastane ne oluyor?

Şimdi bu rapor sağlık kurulu raporu diye de geçer, tam teşekküllü hastane raporu diye de heyet raporu diye de; heyet hastanelerin rapor vermek amacı ile kurduğu birim, dal uzmanları olması gerekiyor ki heyet kursunlar, tam teşekküllü hastane de bu demek dal uzmanları bulunduran hastane ve heyet kurulu da olmalı tabiki rapor alabilmek için.

İç hastalıkları, genel cerrahi, göz, kulak-burun-boğaz, nöroloji veya ruh sağlığı gibi birimlerin mevcudiyeti ve bu birimlerde çalışan uzman doktorların olması demek tam teşekküllü bir hastane demek oluyor.

Tam teşekküllü sağlık raporu örneği

[Resim: uHWPe3Ye3zV0h21EMygW4yvSNEs8WkE1x2y9WGT3.jpeg]
Tam teşekküllü hastaneler nelerdir?

Tam teşekküllü hastaneler belirli sayıda branş için uzman bulunduran ve bir heyeti olan hastanelerdir, hemen hemen her ilde hatta ilçe de tam teşekküllü hastane bulmanız mümkün.


Tam teşekküllü sağlık raporu ücreti 2019-2020

Devlet hastanelerinde bu rakam 100-300 tl arasında değişir. Evrak parası, dosya parası gibi bir ücret talep ediyorlar. Özel hastaneler de ise raporunuzun sebebine bağlı olarak 300-1000 tl arası değişen ücretler var.

Tam teşekküllü hastaneler Ankara

Her il için il sağlık müdürlüklerinin sitesinden bunu sorgulayabilirsiniz. Ankara için ise <<link>>


Parayla rapor veren hastaneler

Yok değil var, özel hastaneler genellikle bu tanıma uyuyor, ancak gene doktorlar sizi görüyor tabi ki, sadece bu tanıma uygun olan kısmı gidiyor, ücret ödüyor, 2 saat içinde raporu alıp çıkıyorsunuz.




Heyet raporu randevu

Özel hastaneler için hastaneyi arayıp yarın geliyorum demeniz yeterli, eğer uzmanları izinde felan değil ise hemen bir günde randevu dahil raporunuzu alabilirsiniz.

Devlet hastanelerinde durum biraz farklı. 182 den randevu almanız gerektiğini söylerler, ararsınız bu bazen çok uzun zaman sonraya randevu vermeleri ile sonuçlanabilir.


Heyet raporu kaç günde çıkar?

Devlet hastanelerinde bir hafta sürebilir, özel hastaneler de genellikle aynı gün.
okul için heyet raporu nasıl alınır 2018

Heyet raporu kaç doktor tarafından imzalanır?

En az 3 uzman doktor imzalar, bunun yanında başhekim veya yardımcısının imzası da olması gerekir.

Heyet raporu nasıl alınır?


Bir devlet hastanesi örneği;



SAĞLIK KURULU BİRİMİ

Hastanemiz tam teşekküllü devlet hastanesi olup, aşağıda belirtilen sağlık kurulu raporlarını çıkarmaya yetkilidir. Hastanemizde heyet  Perşembe günü saat 13:00’da Sağlık Kurulu Başkanı başkanlığında;toplanarak sonuçlandırılmaktadır.

SAĞLIK KURULU İŞLEYİŞİ

Müracaatta istenen belgeler aşağıdadır;

1-Dilekçe (imzalı)

2-Kurumlardan sağlık kurulu için sevk edilmişse nedenini açıklayan resmi yazı

3-TC Kimlik numarası bulunan kimlik belgesi aslı ve fotokopisi

4-Resim hizmeti sağlık kurulu tarafından günlük çekilmektedir.

VERİLEN SAĞLIK KURULU RAPOR ÇEŞİTLERİ

1-Tam teşekküllü raporlar

-Yaş tashihi (ücretli, mahkeme tarafından gönderilir.)

-Vasi tayini (ücretli, mahkeme tarafından gönderilir.)

-Memurluk

-Öğrenci olur

-Yurt kayıt

-Yurt dışı işçi

-Evlat edinme

-Silah ruhsatı

-Silahlı - silahsız özel güvenlik

-Ağır ve tehlikeli işlerde çalışmak için

*Tıbbi malzeme raporları (kurumundan ödeme yapılır, rapor polikliniklerce düzenlenir.

*İstirahat raporları (kurumundan ödeme yapılır, rapor polikliniklerce düzenlenir.

2-Özürlü raporları

-2022 Malul maaşı

-Özürlülük oranının tespiti

-Vergi muafiyeti

-ÖTV indirimi-kişi araç alır araç kullanamaz.

-Özel eğitim için

-Özürlü kimlik kartı için

-Özürlü kadrosunda çalışmak için

-Sosyal hizmet bakıcı parası

İŞLEYİŞ ŞEKLİ

1-Dilekçelerin veya rapor istemi ile ilgili yazıların Başhekimlikten havalesi yapıldıktan sonra sağlık kurulu biriminde kayıtları yapılır.

2-Muayene formu hazırlanıp üstüne fotoğrafı yapıştırılır. İlgili polikliniklerde muayenesi yapılmak üzere hazırlanan form sağlık kurulu defterine kaydı yapılır. TC numarası ve imza karşılığında kendilerine teslim edilir.

3-Polikliniklerde muayenesi yapılıp muayene bulgularının bu forma işlenmesi sonucunda şahıs tekrar sağlık kuruluna gelir teslim ettiğine dair tekrar imzası alınır. Hepsi için Perşembe günü en geç saat 12.00’den önce, evraklarını teslim etmeleri gerekmektedir.

  Not: Tüm hastalar bizzat polikliniklere muayeneye ve sağlık kuruluna gelmek zorundadırlar. Lütfen bu konuda değişik taleplerde bulunmayınız.

Perşembe günü heyete girenlerin sağlık kurul raporları bir sonraki Perşembe günü teslim edilir.


Özel hastane örneği;

Özel hastaneler aynı gün rapor verebilmektedir, ancak bunlar her rapor için geçerli olmayabilir, öğrenci işe başlama gibi basit raporlar için aynı gün diyorum. Diğer daha önemli raporlar için arayıp bilgi alınması gerekir ki; bazı büyük hastaneler daha hızlı verebilirken, küçük hastaneler daha geç verebilir.



Bildiklerimi yazmaya çalıştım. Bunun yanında daha önce herhangi bir konuda heyet raporu almış arkadaşlarım yoruma nasıl aldıklaırnı yazar iseler daha güzel olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.