You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

2 Aylık Bebek İçin Gelişim Aktiviteleri

2 Aylık Bebek İçin Gelişim Aktiviteleri

İnsta: @bebekkocu
2 Aylık Bebek İçin Gelişim Aktiviteleri
İşte 2 aylık bebekler için denenmiş ve test edilmiş bazı oyun aktiviteleri.




1. Kıpır kıpır oyuncaklar

Bu, tüm oyunların en temelidir. Bebekler doğal olarak parlak renkli nesnelere, özellikle de çıngıraklı nesnelere ilgi duyarlar.


Beceri Geliştirme

Vizyon ve takip becerilerini geliştirir.

Neye ihtiyacın var Parlak renkli oyuncaklar, bebekler, peluş hayvanlar ve yumuşak oyuncaklar kullanabilirsiniz.


Nasıl yapılır

2 aylık bebekler gözlerinden 45 cm uzağı görebilirler. Bu, yüzlerine yaklaştırılan bir nesneyi sabitlemeleri ve kısa bir süre takip etmeleri için yeterlidir. Daha fazla oyunla, onların bu görme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olabilirsiniz. Çekici buldukları herhangi bir oyuncakla başlayın, tercihen normalde daha güçlü bir tepki verdiği için sallanan bir oyuncakla. Yaklaştırırken ve yüzlerinden uzaklaştırırken farklı yönlerde hareket ettirin. Oyuncağı hareket ettirirken komik ses efektleri, konuşma ve şarkı söyleme de ekleyebilirsiniz.






2. Bebeğinizle konuşmak

Bebeğinizle konuşmak, diğerlerinin ve farklı seslerin yerine sizin sesinizi almayı öğrenecekleridir. Sonunda, kendileriyle düzenli olarak etkileşime giren insanları tanımaya başlayacaklar.

Onlarla başkalarıyla nasıl konuşuyorsan öyle konuş, her türlü konuşmak ya da şarkı söylemek iyidir. Bebeğiniz şarkı söyleyip konuştuğunuzu duyduğunda, kendi dil, işitme ve ses becerilerinin temellerini atıyor. Onlara söylemenizi, dolu ifadelerle konuşmanızı veya bir ninni söylemenizi istemeniz önemli değil, böylece sesiniz ile teselli bulsunlar. Ayrıca, farklı duygular ileten sözlerinize ve tonunuza farklı tepkiler verdiklerini fark etmeye başlayacaksınız.






3. Sarılma zamanı

Sarılma zamanı, hem bebeğe hem de anneye derin faydaları olan önemli bir duyusal aktivitedir.

Sarılma zamanı, siz ve çocuğunuz arasındaki ten tene teması içeren herhangi bir şeydir. Sadece sarılmak ve onları sevdiğinizi söylemek için biraz zaman ayırın. Emzirme sırasında da yapılabilir, uyumaları için sallanabilir veya masaj yapılabilir. Ne kadar çok dokunursan, onlarla olan bağ o kadar büyük olur. Bebek için faydaları arasında psikolojik ve fiziksel gelişim, daha iyi uyku ve stresten kurtulma yer alır.






4. Dokunma yoluyla keşif

Dokunma önemli bir duyudur ve şimdi onları dokunsal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak farklı malzemeler ve duyumlarla tanıştırmaya başlamanın tam zamanı. Dokunma, bebeklerin görseller ve sesle birlikte çevrelerini nasıl öğrendikleridir. Bu egzersiz sadece ellerle değil tüm vücuda dokunmayı içerir.

Onlara çeşitli dokulu oyuncaklar ve çıngıraklar, süngerler, dokulu yüzükler, farklı kumaş türleri, ev eşyaları vb. gibi diğer nesneleri verin. Bebek mağazasından dikenli, pürüzsüz, lastikli, yumuşacık veya yumuşak yüzeylere sahip çok sayıda oyuncak seçebilirsiniz. Bebeği farklı kumaş türleri üzerine çıplak yatırmak, vücudunun her yerinde doku hissini almalarına yardımcı olur. Ayrıca vücudunda (göbek, bacaklar, kollar, yüz, sırt) farklı dokulu oyuncakları hareket ettirebilirsiniz, bu 2 aylık bebeğiniz için en iyi duyusal aktivitelerden biridir. Bazıları tüy gibi yumuşak bir nesneyle gıdıklanmaktan da hoşlanır.






5. Karın zamanı

Bebeklerinizin her gün bir süre karınları üzerinde yatmasına izin vermek çok önemlidir.

Bebeğinizin her gün oyun sırasında bir süre karnı üzerinde yatmasına izin verin. Boyunlarını, omuzlarını, kollarını ve üst vücutlarını kontrol eden kaslarda güç ve koordinasyon oluşturmalarına yardımcı olur. Sonunda yuvarlanmayı ve hareket etmeyi öğrenirler ve bu beceriyi geliştirmek için karın zamanı gereklidir. Uzun vadede emeklemelerini ve oturmalarını sağlayan kasları güçlendirir. Ancak, karınları üzerinde çok uzun süre uzanmalarına izin vermeyin, dinlenmeleri için sırt üstü yatırın. 2 aylık bebekler için karın zamanı aktiviteleri en iyi ruh halleri veya neşeli olduğunda yapılır.






6. Okuma

Birlikte okumak hem görsel hem de işitsel açıdan zenginleştirebilecek eğlenceli bir aktivitedir. Bebekler ebeveynlerinin seslerini duymayı severler ve her ikisinin de sırayla çocuklarına kitap okuması en iyi sonucu verir.

Bebeğinizle birlikte oturun ve siz onu işaret ederken kitaptaki satırları okuyun. Onlara renkli resimleri gösterin ve her birinin ne olduğunu söyleyin. Onlara sessiz bir yerde kitap okuyun ve eğlenceli hale getirin. Bebeğinizin dikkatini aktivite üzerinde tutmak için abartılı yüz ifadeleri ve hareketli sesler kullanarak okumayı deneyebilirsiniz.





7. Aile Bir araya gelin

Tanıdık olmayan insanlar tarafından yakalanmaya alıştıkları için sosyal becerilerini geliştirmek için bir araya gelmek mükemmeldir.

Onları, tanıdık olmayan farklı insanlarla tanışabilecekleri diğer insanları ve aile toplantılarını görmek için dışarı çıkarın. Arkadaşlarınız ve akrabalarınız tarafından alınmak, onları yeni seslere ve yüzlere maruz bırakır. Bu, insanlarla etkileşim kurmalarına ve uzun vadede yeni insanlardan korkmamalarına veya kafalarının karışmamasına yardımcı olur. Ayrıca onları çok kalabalık veya gürültülü olmayan toplantılara götürün. Onları ajite edebilir ve etkinlik ters tepebilir.






8. Hareket edin

Bu, bebeğinizle kaliteli zaman geçirmek için iyi bir aktivitedir.

Bebeğinizi alın ve evin içinde gezdirin veya dışarı çıkın. Bu hareket, uzayda kendi bedenlerimizin farkındalığından sorumlu olan vestibüler sistemin gelişimine yardımcı olur.






9. Masaj

Bebekler masajı sever.

Sessiz bir odada ılık masaj yağı ile bebeğinizin vücuduna nazikçe masaj yapın. Onları soyun ve yumuşak, düz bir yüzeye uzanmalarına izin verin. Vücutlarının göbek, bacak, kol, omuz ve sırt gibi bölgelerine masaj yapın. Kollarını ve bacaklarını hareket ettirin ve uzatın. Bacaklarıyla alt vücut kaslarını ısıtmak ve güçlendirmek için bisiklet hareketleri yaptırın, aynısı kollarıyla da yapılabilir. Masaj, kan dolaşımını iyileştirirken bebeği rahatlatır ve annesiyle bağ kurmasına yardımcı olur.






10. Renkleri ve Işıkları Tanıtın

Işıklar ve renkli asılı nesneler bebeğinizin dikkatini çekmek için harikadır. Görsel olarak çekicidirler ve motor fonksiyon oluştururlar.

Bebeğinizin beşiğine renkli ve görsel olarak çekici oyuncaklar asın. Bebeğiniz ona dokunmaya veya vurmaya çalışacak ve bu süreçte gözlerle koordinasyon kuracaktır. Ayrıca onlara çok daha fazla asılı oyuncak ve görsel olarak çekici nesneler içeren bir oyun salonu da alabilirsiniz.

Her yeni duyusal deneyim, bebeğinizin büyümesine ve gelişmesine ve beyninde dış dünyanın daha iyi bir detayını oluşturmasına yardımcı olur. Bu yüzden onlara yeni deneyimler için bolca fırsat sağlayın.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.