You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Genel müdür
ALES Ağustos 2020
[Resim: 5f38ddc4d3806c2cbc6c6c2c]

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 

16 Ağustos'ta düzenlenen ALES'e 294 bin 101 aday başvurdu, sonuçlar eylül ayında açıklanacak. 

Peki ALES soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

ALES soruları ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 16 Ağustos’ta düzenlenen ALES saat 10:15’te başladı. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) oldu. Sınava giren adaylar her yıl sorulara ve cevaplara bakarak tahmini puanlarını hesaplıyorlar. ALES sonuçları bu yıl 7 Eylül’de erişime açılacak. 

Geçtiğimiz yıl 5 Mayıs’ta uygulanan sınavın soruları ve cevapları 7 Mayıs’ta yayımlanmıştı.

SONUÇLAR İÇİN TARİH BELLİ OLDU

ALES sonuçları 7 Eylül tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.


Sizin sınavınız nasıldı??????
ANKARA da evde hemşirelik ve hastanede VİP hemşire refakati hizmeti almak için bu linke tıklayarak telegram gurubundan bilgi alabilirsiniz. Vip refakat ile il dışı dahil kişiye özel her türlü hizmetimiz mevcuttur. 
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.