Anal sphincter/anal sifinkter
Anuste yer alan sifinkter ile ilgili
Vücudumuzdaki atık ürünler rektumdan anal kanala gider. Daha sonra rektumdan gelen sinir tepkileri dış sfinkteri büzerken iç sfinkterin rahatlamasına neden olur. Bundan kısa bir süre sonra, dış sfinkter de gevşer ve dışkı boşalmasına izin verir. Pelvik diyafram ve uzunlamasına kaslar anüs ve rektumu geçen dışkıya çeker, böylece dışkı ile anal açıklıktan ekstrüde edilmezler.
İç ve dış sfinkterlerin her ikisi de aynı amaca sahip olsalar da, farklı şekillerde çalışırlar. İç sfinkter istemsiz olmakla birlikte, dış sfinkter üzerinde kontrolümüz vardır. İç sfinkter, anal kanalın etrafını saran ince beyaz bir kastır. Bu sfinkter, dinlenme ve uyku sırasında küçük miktarlarda sıvı ve gazın beklenmedik bir şekilde kaçmasını önlemek için tasarlanmış bir sızdırmazlığa sahiptir. İç sfinkter kanalın iç yüzeyinin bir parçasıdır; konsantrik kas dokusu katmanlarından oluşur.
Büyük bir kalın kırmızı kas olan dış anal sfinkter, iç sfinkterden görsel olarak çok farklıdır. İç anal sfinkter kasının etrafına sarılmış kalın bir kastır. Harici sfinkter, üst, orta ve temel döngüden oluşan üçlü bir döngü sistemidir. Bu kası, tuvalete gitme dürtüsünü hissettiğinizde, ancak henüz lavaboya yakın olmadığınızda sıktığınız kas olarak tanımlayabilirsiniz. Bu kas, gönüllü bir kontinansı çift kat hareketle indükler. Dışkı rektuma girerken, rektal detrusor kasılır ve iç sfinkter rektal boynu açmak için gevşer. Dışkılama arzusu yoksa, dış anal sfinkter akıllıca büzülür ve iç sfinkterin gevşemesini mekanik olarak önler.