You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bazı yiyecekleri yersem emzirilen bebeğime gaz geçer mi?

Bazı yiyecekleri yersem emzirilen bebeğime gaz geçer mi?

İnsta: @bebekkocu
Bazı yiyecekleri yersem emzirilen bebeğime gaz geçer mi?
Emzirilen bebeğiniz (veya biberonla beslenen bebeğiniz), ne beslediğine bakılmaksızın gaza sahip olacaktır. Gaz, sindirim sürecinin işleyişinin bir parçasıdır ve herkes - bebekler, çocuklar ve yetişkinler - buna sahiptir. Bebekler bu konuda yaşlı insanlardan daha az kibardır ve önemli bir şey değilmiş gibi davranmaya eğilimlidirler.

Çoğunlukla, bebeğiniz gaz çıkardığında endişelenecek bir şey değildir. Ve bu, yememen gereken bir şeyi yediğin anlamına gelmez. Bebeğinizde aşırı gaz varsa veya bundan çok rahatsızsa, diyetinize veya onu emzirme şeklinize bakmak isteyebilirsiniz.

Muhtemelen bebeğinizin karnını rahatsız etmeden istediğiniz zaman istediğinizi yiyebilirsiniz. Ancak bebeğinizin gıda duyarlılığı nedeniyle gazlı olduğunu düşünüyorsanız, sizin için gaz oluşturan gıdaları diyetinizden çıkarma zahmetine girmeyin. Garip gelse de brokoli, lahana, sarımsak, baharatlı yiyecekler ve patates cipsi sütünüzü etkilemez çünkü bu yiyeceklerden duyabileceğiniz gaz, GI kanalınızdaki lokal bir reaksiyondur.

Bebeğiniz için en olası suçlu , diyetinizdeki süt ürünleridir - süt, peynir, yoğurt, puding, dondurma veya içinde süt, süt ürünleri, kazein, peynir altı suyu veya sodyum kazeinat bulunan herhangi bir yiyecek. Buğday, mısır, balık, yumurta veya yer fıstığı gibi diğer yiyecekler de sorunlara neden olabilir. Diyetinizi ciddi şekilde sınırlamayınBebeğinizin besin duyarlılığı olabileceği önsezisine göre, ancak belirli bir yiyeceğin bebeğinize sorun çıkardığından şüpheleniyorsanız, ne olduğunu görmek için bir hafta boyunca onu ortadan kaldırmayı deneyebilirsiniz. Bazı yiyeceklerin sisteminizi tamamen temizlemesi bir haftadan uzun sürer, ancak birkaç gün içinde bebeğinizin davranışında iyileşme görmelisiniz.

Yemekten kaçındığınızda bebeğiniz iyiyse, yemeği tekrar deneyin ve nasıl tepki verdiğini görün.  Ayrıca , neler olup bittiğini değerlendirmenize yardımcı olabilecek bir emzirme danışmanıyla da konuşabilirsiniz .

Sütünüz bolsa bebeğiniz "laktoz yüklenmesi" denilen şeyden muzdarip olabilir . Bu, bebeğiniz sindirim sürecini yavaşlatmak için daha az yağ içeren çok fazla ön süt alırsa olur. Sonuç olarak, sisteminde laktozu sindiren enzim işini yapacak kadar hızlı salınmaz.

Bununla başa çıkmak için, her emzirmede sadece bir taraftan emzirin veya diğer tarafa geçmeden önce bir taraftan iki kez emzirin. Bununla birlikte, her seferinde yalnızca bir tarafta emzirmeyi denemeden önce sorunun bu olduğundan emin olmak için bir emzirme danışmanıyla konuşmanız önemlidir . Aksi takdirde istemeden sütünüzün azalmasına neden olabilirsiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.