You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bebek Gelişimsel Dönüm Noktaları: 3 Aya Kadar

Bebek Gelişimsel Dönüm Noktaları: 3 Aya Kadar

Admin
Bebek Gelişimsel Dönüm Noktaları: 3 Aya Kadar
Karın üzerindeyken başını ve göğsünü kaldırabilir


Bebeğiniz için dirseklerine yaslanarak başını ve göğsünü dik tutmak büyük bir zafer olacaktır. Bu yüzden onlara her gün uyanık olduklarında "karın zamanı" verin. Başını kaldırıp ileriye bakmasını teşvik etmek için bebeğinizin önünde bir oyuncak tutun. Bu onların boyun kaslarını güçlendirir.





Ellerini açar ve kapatır

Bebeğiniz bu günlerde ellerine çok mu bakıyor? Onları açıp kapatabileceklerini yeni keşfettiler. Ellerinde hafif bir oyuncak veya çıngırak bastırın ve onu kavrayacak, keşfedecek veya sallayacak ve ilgilerini kaybettiklerinde düşüreceklerdir.





Ayaklar sert bir yüzeydeyken bacakları aşağı doğru iter

Sizden biraz yardım alarak bebeğinizin birkaç saniye beklemesine izin verin. Ayakları yerde olacak şekilde onları ayakta tutun, aşağı doğru itip bacaklarını düzelteceklerdir. Denerlerse birkaç kez zıplamalarına izin verin. Ne macera!






Sarkan nesnelerde tokatlayabilir ve el oyuncaklarını kavrayabilir ve sallayabilir

Bebeğiniz el- göz koordinasyonunu öğreniyor . Onları bir bebek spor matı altına yatırın ve sarkan oyuncaklar için tüm vücutlarını vuruşa ve kapmaya atacaklar. Kucağınızda otururken önlerinde bir oyuncak tutun ve ona ulaşmaya çalışmasına izin verin.





Gözleriyle hareket eden nesneleri takip etmeye başlayabilir

Bebeğinizin gözleri artık aynı anda hareket edebilir ve odaklanabilir. Yarım daire içinde tüm yol boyunca hareket eden bir nesneyi takip edebilirler. Hareket eden şeyleri izlemeyi severler! Beşiklerinin üzerinde bir nesne sallayın. İzlemek favori bir aktivite olacak.





Tanıdık nesneleri ve uzaktaki insanları tanır

Bebeğiniz doğduğunda sadece bulanık şekiller görebilir. Artık biri odaya girdiğinde bir yüzün ana hatlarını tanıyabilirler. Hatta odanın karşısından size gülümseyebilirler! Onları sık sık bebek arabası veya bebek arabasıyla dışarı çıkarın ve görecekleri her şeyi keşfetmelerine izin verin.






Öksürme sesleri çıkarabilir ve başını bazı seslere doğru çevirebilir.

Bebeğiniz inler, aahing ve oohing mi? Konuşmanın ilk adımı olan sesleri taklit etmeye başlıyorlar. Onlara geri dönün ve iki kişinin nasıl konuştuğunu anlamaya başlayacaklar. Bebekle de gerçek kelimeleri konuşun. Kelimeleri söyleyemeden çok önce anlayacaklar.






Sosyal bir gülümseme geliştirmeye başlar

Bebeğiniz 6. haftadan itibaren sesinizi duyunca gülümsemeye başlayabilir. Bu, kendilerini ağlamanın ötesinde şekillerde ifade etmeyi öğrendikleri için ilk sosyal becerileridir. Bebeğiniz sizi gördüklerinde mutlu olduklarının farkındadır. Ve cevap verdiğinizde, onların da sizi mutlu ettiğini bilmelerini sağlarsınız!





İnsanlarla oynamayı sever ve oyun durduğunda ağlayabilir

Bebeğiniz artık insanlarla oynamayı seviyor. Ellerini birbirine vurun ya da genişçe uzatın ya da bisiklet sürüyormuş gibi bacaklarını pedal çevirin. Kopyalamaları için yüzler yapın. Oyun süresi bittiğinde ağlarlarsa endişelenmeyin - sizinle oyun süresinin bitmesini sevmezler.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.