You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bebekler İçin Su Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bebekler İçin Su Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Admin
Bebekler İçin Su Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Bir bebeğiniz varsa, muhtemelen sağlıklı kalmaları için yeterli su ve besine sahip olduklarından emin olma konusunda endişelisinizdir. Bebeğiniz anne sütü veya formül mama içse bile, bu onları nemli tutmak için yeterli mi? Evet. İşte bilmeniz gerekenler.




Bebekler Nasıl Susuz Kalır?


Bir yetişkin olarak su , içebileceğiniz en nemlendirici şeydir. Susuzluğunuzu giderir ve tüm sistemlerinizin dengeli kalmasına yardımcı olur.

Ancak bir yaşından küçük çocukların yetişkinler gibi suya ihtiyacı yoktur. Aslında onlar için tehlikeli olabilir. Bebekler tüm ihtiyaçlarını anne sütünden veya formül mamadan alırlar .








Bebekler Ne Zaman Su İçmeye Başlayabilir?

Bir bebek altı aylık olana kadar sadece anne sütü veya formül mama içmelidir . İlk aylarda ihtiyaç duydukları tüm hidrasyon ve beslenmeye sahiptir.

Onlara yaklaşık 6 aylıkken püre veya sofra maması vermeye başladığınızda bile anne sütü ve formül mama sudan daha önemlidir. Ama onu tanıtmaya başlayabilirsiniz.

Bebekler 6 ila 12 aylık olduklarında anne sütü veya formül mama suya göre öncelikli olmaya devam eder. Ancak önce anne sütü veya formül mama verirseniz, daha sonra bir seferde 40-60 ml su verebilirsiniz. Bu yaşta günde 120- 240 ml su yeterlidir. Daha fazlası su zehirlenmesine neden olabilir. 






Suyun Bebek İçin Güvenli Olduğundan Emin Olmak

Bebek mamasını karıştırmak için su kullanmadan veya bir bebeğe ilk kez su vermeden önce, musluk suyunuzu test etmeyi düşünün. Musluk suyunda diş çürümesini önlemeye yardımcı olan florür bulunabilirken, bebekler için güvenli olmayan seviyelerde kurşun da içerebilir .


Test edilmemiş kuyu suyunuz varsa.
Su kaynağınız yakın zamanda kirlenmişse.
Bebeğinizin bağışıklığı düşükse‌.
Suyunuzda kurşuna maruz kalma ve kimyasal kalıntılarından endişe ediyorsanız, bir filtreleme sistemi kurun veya bunun yerine damıtılmış su kullanın. Damıtılmış su satın alabilir veya 10 dakika kaynatarak kendiniz damıtabilirsiniz.


Mamanın suyla karıştırılmasıyla ilgili hususlar. Mamayı karıştırmak için musluk suyu kullanıyorsanız, bir seferde yalnızca bir şişe karıştırın. Mamayı toplu miktarlarda karıştırmak için musluk suyu kullanmayın.

Benzer bir kural, kaynattığınız su için de geçerlidir. Kaynamış suyu bir saat içinde soğutun ve 24 saat içinde kullanmazsanız atın. Mamayı karıştırmadan önce daima suyun tamamen soğumasını bekleyin. Sıcak su bebeğinizi yakabilir.

Mamayı satın aldığınızda, suyla karıştırmak için kabın üzerindeki talimatları dikkatlice izleyin. Talimatlar markaya göre değişir. Bu, bebeğinizin doğru miktarda besin ve hidrasyon almasını sağlayacaktır.

Çok fazla mama karıştırmak kabızlığa veya dehidrasyona neden olabilir. Çok az mamayla karıştırmak yetersiz beslenmeye veya su zehirlenmesine neden olabilir.







Bebekler İçin Suyun Riskleri

Genç yaşta çok fazla su içmek çok tehlikelidir. Su, sodyum seviyelerinde aşağıdakilere yol açabilecek bir dengesizliğe neden olur:
  • nöbetler
  • Beyin hasarı
  • Koma
  • Ölüm

Su zehirlenmesi, aşağıdaki gibi davranışlarda değişikliklere yol açar:
  • Bilinç bulanıklığı, konfüzyon
  • uyuşukluk
  • Kas krampları ve seğirme
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Nefes almada zorluk‌
  • zayıflık

Su zehirlenmesi belirtilerine dikkat edin ve herhangi bir endişeniz varsa derhal doktorunuzu arayın.







Bebeğiniz Büyüdükçe Su

1 ila 3 yaş arasında, yürümeye başlayan çocuğunuzun günde 4 bardak sıvıya ihtiyacı vardır. Bu hem su hem de anne sütü veya mama içermesi gereken bir geçiş dönemidir. Çocuğunuz büyüdükçe, daha fazla suya ihtiyaç duyar. Büyük çocuğunuzu yeterince su içmeye teşvik etmenin birkaç yolu vardır.

Taze meyveli aromalı su. Birçok çocuğun meyve suyu şekerle dolu olduğundan su, meyve suyundan daha sağlıklıdır. Çocuğunuz meyve suyunun tadını tercih ediyorsa, suyunu tatlandırmak için taze meyve kullanın. Limon, çilek, nane ve salatalık harika ilavelerdir.

Daha fazla meyve ve sebze sunun. Çocuğunuzu su içeriği yüksek daha fazla meyve ve sebze yemeye teşvik edin. Bunlar, onları istediklerinden daha fazla su içmeye zorlamadan susuz kalmamalarına yardımcı olur. Nemlendirici sebzeler arasında salatalık, domates, kabak, kereviz ve marul bulunur. Nemlendirici meyveler arasında çilek, karpuz, yaban mersini, kavun ve greyfurt bulunur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.