You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bebekler ve diş çıkarma

Bebekler ve diş çıkarma

Admin
Bebekler ve diş çıkarma
Bir bebeğin dişleri çıkmaya başladığında rahatsız edici olabilir. Çoğu çocuk altı ay civarında diş çıkarmaya başlar ve otuz aylıkken tam diş setine sahip olur, ancak bu çocuktan çocuğa çok değişir.

Diş çıkarma, birçok çelişkili, düşük kaliteli bilginin mevcut olduğu bir durumdur. Ebeveynler, çoğu yanlış ve hatta bazıları tehlikeli olan birçok tavsiye alırlar. Hazır ürünler bile yarardan çok zarar verebilir.

Yaygın bir yanılgı, bebek dişlerinin diş etlerini keserek buna bağlı ağrıya neden olmasıdır. Aslında, taç ortaya çıkmadan önce, sakızın o kısmı hormonlar tarafından zaten parçalanmıştır.

Diş çıkarmaya birçok semptom atfedilmiştir, ancak çalışmalar bunların çoğunun başka nedenlerden kaynaklandığını göstermiştir. Bebeğinizde kızarıklık, ateş veya ishal varsa , bunlar alakasız semptomlar olarak alınmalı ve buna göre tedavi edilmelidir. Gerçek diş çıkarma belirtileri şunları içerebilir:
  • Huysuzluk
  • Ağrılı veya hassas diş etleri
  • Sıcaklıkta küçük bir artış (ancak ateş yok)
  • Nesneleri çiğneme ve aşırı salya akıtma

Çocuğunuzun diş çıkarma semptomlarını agresif bir şekilde yönetmemelisiniz, ancak biraz rahatlama sağlamak için yapabileceğiniz birkaç şey var.






Diş Çıkarma Çözümleri ve Tedavileri

Bir bebeğin diş çıkarma ile ilgili ağrısının derecesini doğru bir şekilde değerlendirmek imkansızdır. Çoğu insan diş çıkarma ağrısının derecesini abartır veya alakasız ağrıları diş çıkarma ile suçlar.

Bununla birlikte, diş çıkarma ilaçları söz konusu olduğunda yapılması ve yapılmaması gereken bazı basit şeyler vardır:

Yap:

Enflamasyonu azaltmak ve ağrıyı azaltmak için soğuk kullanın. Kaşık, ıslak bez, emzik veya diş kaşıyıcı veya oyuncak kullanabilirsiniz. Bu nesneleri soğutun. Onları dondurmayın. Çocuğunuz bir şey kullandıktan sonra hemen yıkanmalıdır. Yüksek enfeksiyon riski nedeniyle, bir bebeğin ağzına kirli bir nesne koymasına asla izin vermemelisiniz.

Bebeklerin yatıştırıcı bulduğu karşı basınç kullanın. Çocuğunuzun diş etlerini temiz bir parmak veya havluyla nazikçe ovun. Soğuk terapinin faydalarını da eklemek için parmağınızı soğuk suya daldırabilirsiniz. Diş çıkarma krakerini çiğnemelerine izin vermek de yardımcı olabilir, ancak şekersiz olduğundan emin olun.

Bebeğiniz özellikle sinirli olduğunda, ibuprofen (Motrin, Advil) veya asetaminofen (Tylenol) gibi reçetesiz satılan bir ağrı kesici kullanabilirsiniz. Sadece çocuk formüllerini kullandığınızdan ve etiketteki tüm talimatları uyguladığınızdan emin olun.



Yapma:

Diş çıkarma boncukları kullanma. Bunlar hem boğulma tehlikesi hem de enfeksiyon riski taşır.

Lidokain veya benzokain içeren ilaçlar kullanma. Bu topikal anestezikler bebeğiniz için zararlı ve hatta ölümcül olabilir.

Reçetesiz satılan homeopatik ilaçları kullanma. Etkili olduklarını kanıtlamadılar. Daha da önemlisi, genellikle listelenmemiş veya etiketin reklamından daha yüksek miktarlarda bulunan zararlı bileşenler içerirler.

Diş çıkarmaya atfedilen bazı ağız ağrılarının lokal enfeksiyonlardan veya reçetesiz satılan ilaçlardan kaynaklanan tahrişten kaynaklanabileceğini unutmayın. Sert nesneleri ısırmak da ağrıyı hafifletmek yerine şiddetlendirebilir. Genel olarak, diş çıkarma ile uğraşırken muhafazakar ve hijyenik bir bakım rejimini takip etmek en iyisidir.






Doktor Ne Zaman Görülür?

Bebeğiniz aşırı ağrı çekiyor gibi görünüyorsa veya diş çıkarma yemesini veya içmesini engelliyorsa, bir doktora danışmalısınız.

Bebeğiniz diş çıkarmaya başladıktan sonra uygun diş bakımına ihtiyaçları vardır. Diş çürüğü, erken çocukluk çağının en yaygın kronik hastalığıdır. Bakteriler belirli şekerleri metabolize ederek dişleri demineralize eden ve çürükler oluşturan asit üretirler. Diş bakımı konusunda bebeğinizin birincil doktoruna danışılmalı ve ilk diş hekimi ziyareti yaklaşık bir yıl sonra planlanmalıdır.

Dişler ortaya çıkmadan önce günde iki kez diş etlerine temiz bir bez sürün. Dişleri çıkmaya başladıktan sonra, günde iki kez yumuşak bir fırça ve küçük bir florürlü diş macunu ile dişlerini fırçalayın. Tükürmeyi öğrenene kadar, pirinç tanesi büyüklüğünde bir lekeden fazlasını kullanmayın.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.