You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cam vs Plastik Biberonlar

Cam vs Plastik Biberonlar

Admin
Cam vs Plastik Biberonlar
On yıllar önce, ebeveynlere sunulan tek biberon camdan yapılmıştır. Ama cam ağır ve kırılabilirdi. Böylece daha hafif ve kırılmaz plastik şişeler çıktığında, cam şişe neredeyse modası geçmiş oldu.

Bununla birlikte, biberonlarda bulunan bir tür plastiğin gelişmekte olan bebeklerde potansiyel olarak zararlı değişikliklere neden olabileceğine dair son raporlar, ebeveynleri belki de eski moda camın o kadar da kötü bir şey olup olmadığını merak etmeye bıraktı.

Hangisi daha güvenli, cam mı plastik mi? İşte biberonlar hakkında bazı bilgiler ve biberonların nasıl güvenli ve etkili bir şekilde seçileceğine ve kullanılacağına dair ipuçları.






Biberon Endişeleri

Cam şişelerle ilgili sorun oldukça açık - gece geç saatlerde beslenmenin ortasında bir tane yere bırakın ve temizlemek için bir oda dolusu kırık camınız olacak. Cam ayrıca ağır ve hantaldır. Öte yandan, cam şişeler sağlamdır ve potansiyel olarak bebeğin mamasına girebilecek herhangi bir kimyasal içermezler.

Plastik biberonlar hafif, güçlü ve kırılmazdır. 2012 yılında FDA, biberon ve damlatmaz bardak üretiminde bisfenol A kullanımını yasakladı. Polikarbonat plastikteki kimyasalın belirli kanserlere, beyin ve üreme sisteminde değişikliklere ve erken ergenliğe yol açabileceğine dair endişeler vardı . ABD'de satılan tüm biberonlar ve damlatmaz bardaklar artık BPA içermez.

2013 yılında FDA , mama kutularının astarında bisfenol A bazlı epoksi reçinelerinin kullanımına son vermek için bir gıda katkı maddesi değişikliğini destekledi . Üreticiler bu ürünlerde BPA kullanımını bırakmıştı, bu nedenle bu hareket büyük ölçüde destekleyiciydi.






Biberon Seçimi

Esasen dört tip biberon vardır: plastik, tek kullanımlık astarlı plastik, cam astarlı plastik ve tamamı cam.

BPA yasağı, potansiyel olarak zararlı kimyasal içermediklerini bilerek yeni plastik biberonları güvenle satın alabileceğiniz anlamına gelir. Örneğin, size aile üyeleri tarafından verilen şişeler gibi eski plastik şişeler kullanıyorsanız, alttaki geri dönüşüm simgesini kontrol edin. #7 sembolü veya PC etiketi (polikarbonat anlamına gelir), şişenin muhtemelen BPA içerdiğinin bir işaretidir. #1, #2 veya #4 sembollü şişeler polietilenden, 5 numaralı şişeler ise polipropilenden yapılmıştır. Her iki şişe de BPA içermediği için güvenle kullanılabilir.

Tek kullanımlık şişe astarları da tipik olarak BPA içermez (etikette "BPA içermez" kelimesini arayın). Yine de, tek başına biberonlardan daha pahalı olma eğilimindedirler çünkü her beslenmeden sonra onları değiştirmeniz gerekir.

Bazı plastik şişelerin içinde, kimyasalların bebeğin mamasıyla temas etmesini önlemek için bir cam astar bulunurken, dışarıdaki plastik, bunların kırılmasını önler.

Cam şişeleri denemek istiyor ancak kırılmalarından endişe duyuyorsanız, bazı şirketler şişeyi korumak için şişenin üzerinden geçen silikon kılıflar yapar.







Çocuğunuzun Biberonunun Bakımı

Çocuğunuzun biberonunun bakımıyla ilgili bazı ipuçları:

Anne sütünü veya mamaları asla plastik şişelerde saklamayın . Bebeğiniz yemeye hazır olmadan hemen önce biberona dökün. Arta kalan ne varsa atın.
Polikarbonat şişelerde sıcak su veya sert temizleyici kullanmayın, çünkü bu aynı zamanda plastiğin daha çabuk bozulmasına neden olabilir. Bunun yerine, nazik bir temizleyici ve ılık su kullanın.

İçlerinde çatlak veya talaş bulunan cam şişeleri değiştirin.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.