You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sağlık alanında 2.lisans bölümüne öğrenim durumu tayini yapılır mı?

Sağlık alanında 2.lisans bölümüne öğrenim durumu tayini yapılır mı?

Genel müdür
Sağlık alanında 2.lisans bölümüne öğrenim durumu tayini yapılır mı?
Biyolog olarak kadrolu çalışan bir sağlık personelinin hemşirelik bölümünü kazanması halinde öğrenim durumundan nakil isteyip isteyemeyeceği




Sağlık Bakanlığı Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, aynı yönetmeliğin 4.maddesi (ı) ve (j) bendine göre; "657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre istihdam edilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı çalışanlarını" kapsamaktadır. 

Yine aynı yönetmeliğin 16.maddesi (g) bendine göre; "Sağlık ile ilgili bir alanda en az dört yıllık örgün öğrenim gördüğünü belgelendirmesi halinde, öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere, bir defaya mahsus olmak üzere atanabilir."denilmektedir.




Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre; Sağlık personelin öğrenim durumundan yer değişikliği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre istihdam edilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında yer alması ve sağlık alanında en az 4 yıllık örgün öğrenim gördüğünü belgeleyerek bir defaya mahsus olarak yapılır. 



Yani yapılır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.