You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Adım adım tez yazmak..

Adım adım tez yazmak..

Yönetici
Adım adım tez yazmak..
[Resim: tez%2Bnedir.jpg]


Merhabalar,

Doktora tezi yazmak niyetindeyim. 

Bunu yaparken adım adım yaptıklarımı bu konu altında paylaşacağım ki, bir tez nasıl yapılır en baştan canlı olarak deneyimleyebilin istiyorum.

Öncelikle ilk defa tez yazmıyorum, dolayısı ile adım adım bu tezi yazarken yaptıklarımı okumanız yararlı olacaktır.

Daha önce yazdığım bazı yazıları da buraya ekleyerek süreci devam ettireceğim.

Öncelikle tez yazmaya başlamadan önce şu konulara bir göz atmanız yararlı olacaktır;

- Tez nedir? Tez konusu nasıl belirlenir? =  https://hemsirelikyukseklisans.blogspot....lenir.html

Bu arada konuyu takip edip , anlayamadığınız yerlerde yorum yapmayı ihmal etmemenizi rica ediyorum.

Hadi başlayalım...
[Resim: iyeJCl.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Cvp: Adım adım tez yazmak..
Öncelikle tezimin konusu hakkında pupmed ve google scholar yani google akademik den bazı araştırmalar yapıyorum.

Aklımda çalışmak istediğim konular olsa da, bu konuların daha önce ne şekilde çalışıldığını görmek adına 500 ün üzerinde konuya kısaca bakıyorum ve alanım acil servis olduğundan ve hemşireler ile ilgili bir tez yazmak istediğimden dolayı bu araştırmayı acil servis ve hemşireler üzerinde yoğunlaştırmaya çalışıyorum.


İşte üzerinde durduğum konuların bir listesi;

- Acil serviste kas-iskelet ağrısı için zamanında analjezi uygulamasının iyileştirilmesi .

Bu konuda bir tez yazılabilir belki, hemşireler genellikle hastayı ilk karşılayanlardır. Dolayısı ile ağrıyı yönetmekte hemşirelere iş düşüyor. Ancak tam anlamı ile hemşireleri tek başına ilgilendiren bir konu değil.

Bu tezde amaç; hastanın triyaj sürecinden başlayıp ağrı kesici yapılmasına kadar geçen süreyi değerlendirmek ve hatta bu süreyi azaltma konusunda çalışmalar yapmak olabilir.

Örnek tez; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31986116


- Acil serviste ağrı yönetiminin geliştirilmesi

Bu konuda yukarıdakine benzer ancak, burada ağrının algılanması, yönetilmesi adına bir çalışma yapılmış. Örnek tez; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31831588

- Acil servisin triyajında hemşireler : şefkat ve empati.

Danışma ve İlişkisel Empati Önleminin (Brezilya versiyonu) hemşireler için uyarlanması; hemşireler tarafından bildirilen empati ile hastalar tarafından algılanan empati arasındaki uyumu değerlendirmek; şefkati hemşireler tarafından bildirilen ve hastalar tarafından algılanan empati ile ilişkilendirmek.

Örnek tez; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31340342


- Acil Tıp Merkezlerinde Düşüncenin Hemşire- Hasta İletişim Becerilerine Etkisi .

Yansıma, olaya derin bir yansımayla veya belirli bir klinik pozisyondan oluşur. Bu çalışmanın amacı, acil servislerde çalışan hemşirelerin hemşire- hasta iletişim becerileri üzerine yansımasının etkisini belirlemekti .

Örnek tez; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31249816


- Acil servislerde hemşirelerin mesleki yeterliliği : içerik geçerliliği kanıtı.

AMAÇ:

Matris'in teorik-mantıksal modelinden ve acil hemşirenin Mesleki Yeterlilik Profilinden ortaya çıkan Belirleyici Sorunların (Kimlik soruları) içerik geçerliliğinin kanıtını doğrulamak .

Örnek tez; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30942346


- Acil hemşirelerde özerklik ve ahlaki sıkıntı arasındaki ilişki .

Hemşirelerin özerkliğinin azaltılması, karar vermelerini ve uygun müdahaleler için yeteneklerini bozabilir. Bağımsızlığın düşürülmesi ahlaki sıkıntıya yol açabilecek etik muhakemeyi engeller.

Örnek tez; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30473492


- Ambulans ve acil servis hemşireleri arasındaki aktarımlardan duyulan memnuniyet : gözlemsel bir çalışma.

Acil serviste (ED) kapsamlı bir devir , bakım zincirindeki kalite ve güvenliği artırmak için büyük önem taşımaktadır. Devir teslim memnuniyeti devir teslim kalitesini yansıtabilir. Handovers memnuniyetini etkileyen değişkenleri keşfetmek için yapılan araştırmalar azdır. Bu çalışmanın amacı ambulans ve acil servis hemşirelerinin elden çıkmalarından duyulan memnuniyeti etkileyen faktörleri belirlemektir.

Örnek tez; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30201007


- Lisansüstü sağlık profesyonellerinin kardiyopulmoner resüsitasyon yapma tutum ve beceri düzeyleri.

Kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR), kardiyopulmoner tutuklama sonrası mağdurları tedavi etmek için kullanılan acil bir prosedürdür. Gondar Üniversitesi Eğitim Hastanesi'ndeki lisansüstü sağlık profesyonelleri birçok travma ve kritik hastayı yönetmektedir. Kardiyopulmoner tutuklamadan sonra hayatta kalma şansı, yeterli tutum ve beceri düzeyleri ile arttırılabilir. Bu çalışma, lisansüstü sağlık profesyonellerinin CPR yapmadaki tutum ve beceri düzeylerini değerlendirmeyi amaçlamıştır.

Örnek tez; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28123315


- Acil Hemşirelerin Afete Hazırlık Gereksinimleri.

Doğal ve insan kaynaklı felaketler insanları, toplulukları ve sağlık sistemlerini etkiler. Hemşireler sağlık sisteminde kilit bir rol oynamaktadır ve afetlere uygun müdahale için hazırlıklı olmalıdırlar.

Örnek tez; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26839868



Tüm bu tez ve makalelerin yanı sıra 500 e yakın özet okudum, bunlar beni ilgilendirdiğini düşündüğüm ve üzerinde çalışmak isteyebileceklerim olarak ayırdıklarım.

Bundan sonraki süreçte bir tanesini seçip, buna benzer daha çok çalışma aramak ve bulmak olacak...... 

Süreci adım adım yazacağım elbette...
[Resim: iyeJCl.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Cvp: Adım adım tez yazmak..
Merhaba uzun zaman oldu ilerleme kaydedemedim. Nedeni salgın elbette etik kurullar kapalı idi. Açılır açılmaz hızlıca devam ettim işlemlerime.

Belirlediğim konu hakkında bir etik kurul başvurusu yaptım. Bunu artık online yapabiliyorsunuz. Çoğu yerde aynıdır sanıyorum. 

Online yada elle etik kurul dosyası hazırlıyor olsanız da yapacaklarınız benzer.

Etik kurul dosyası hazırlama;

- Öncelikle belirlediğiniz konu hakkında tezler okuduğunuzu ve nasıl yaptıklarını incelediğinizi varsayıyorum,

- Tezinizin adını, konusunu, amacını, hipotez sorusunu, anketini, anket izinlerini, yöntemini.... bilmelisiniz. Zaten okuduğunuz özet örnek tezlerde hepsi var, bunları birleştirip kendi fikrinizi ortaya çıkarmalısınız.

Ben size adım adım anlatacağım.....

Araştırmanız hakkında;

Öncelikle araştırmanızın yani tezinizin adını koyun.

Eğer zorlanıyorsanız bu konuda yazdığım makaleye göz atabilirsiniz; https://hemsirelikyukseklisans.blogspot....ozeti.html

Tezinizin adını koyduktan sonra bunun halk dilinde anlaşılır şekilde yazılmış halini de isterler, ingilizcesini de isterler, bu aklınızda bulunsun bunları da not edin.

Destekleme

Teziniz için destek yani maddi talebiniz var mı? Bunu isterler ama genelde destek talep etmeyiz hızlıca geçsin uğraşılmasın diye, ama eğer çok maddi harcamalarınızın olacağı bir tez ise tabiki talep edebilirsiniz.

ARAŞTIRMAYA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER

Araştırdığınız konu ne, hangi alanda araştırma yapılıyor, amacınız nedir?, araştırmaya dahil edilecek kişiler neye göre belirlenecek, ne kadar kişi araştırmada olacak, kapsamı nedir (genelde anket olur), tek merkezli mi? yani ülke içinden veya dışından ortak yürütülen bir çalışma mı? Kısaca bunlara değinirsiniz.

ARAŞTIRMADAKİ GÖNÜLLÜ POPÜLASYONU

Bu çalışmadaki gönüllülerin bir yaş aralığı var mı? kimler katılır kimler katılamaz? Sağlıklı bireyler mi? yoksa hastalar ile mi yapacaksınız? Kaç kişi araştırmaya dahil edilecek.... bunları yazacaksınız..



Bunların dışında, araştırmanın konusunu amacını hangi yöntemler ile yapacağınızı tekrar açıklayarak toparlayacaksınız. Nerede araştırma yapılacak buna değineceksiniz. 

Anket

Araştırmada kullanacağınız anketi ekleyeceksiniz, bu anketi kim nasıl geliştirmiş, nerelerde kullanmış bu geliştiricinin izni var mı? kullanmanıza bu izni de ekleyeceksiniz. 

Literatür

Kaynaklarınızı ekleyeceksiniz. En az 10 tane.

Helsinki sözleşmesi

Bu sözleşmede gene imzalamanız gereken bir sözleşme bu hazırdır çıkarıp imalayıp ekleyeceksiniz.


Sonuç

Bu anlattıklarım hemen hemen her yerde aynıdır ve okulunuz size toplu olarak verir. Bunları toparlayıp bir dosya haline getirip gerekli yerleri hem hocanız hem siz imzalayacaksınız ve etik kurula vereceksiniz.

Sorularınız var ise yazmaktan çekinmeyin...... Sonraki aşamaları da anlatacağım.
[Resim: iyeJCl.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Cvp: Adım adım tez yazmak..
ETİK KURUL SONRASI İŞLEMLER
Tezinizi etik kurula sundunuz, normal şartlarda bu tez 2-4 haftada onaylanır veya sizden düzeltme isterler.

Düzeltme;

Eğer düzeltme olacaksa zaten büyük ihtimal siz dosyanızı verirken bu size söylenir ve düzeltir tekrar verirsiniz. O an anlaşılamayan bir yanlışlık var ise gene kurul düzeltme verir siz düzeltip gelirsiniz ve bu süreci tekrarlamış olursunuz.

Düzeltme olmadan kabul;

Eğer düzeltme istemeden tezi kabul eder iseler siz bir evrak verirler bu evrak ile beraber sonraki aşamalara geçersiniz. 


Sonraki aşamada gene etik kurul gibi bir dosya hazırlamanız gerekir bu seferki dosya enstitünüz içindir.

İçerisinde gene enstitü web sitenizden alacağınız bir dizi evrak vardır.

1- Anket izin belgeniz

Bu belgeyi anketi oluşturan kişiye mail atarak elde edebilirsiniz, kişi size mail olarak kullanabilirsiniz der ve bu mailleşme ekran görüntüsü sizin anket izin belgeniz olur bunu tezinize de ekleyeceksiniz, ayrıca şu an oluşturulan dosyaya da ekleyeceksiniz.

Nasıl alacağım, anketi muhtemelen incelediğiniz literatürlerden buldunuz, aynı literatür de bu anketin izin belgesi de muhtemelen vardır ve bu izin belgesinde kime mail atıldığı bellidir. Siz de aynı maili aynı kişiye atarak cevap bekleyeceksiniz. 

2- Anket

3- Başvuru formu raporu;

Bu rapor etik kurula verdiğiniz rapor.

4- Özgeçmişiniz

Bu zaten etik kurul da da doldurduğunuz bir özgeçmiş, bunlar genelde taslak halindedir, doldurup eklersiniz.

5- Tez İzleme Komitesi Öneri Formu

Bu formu danışman hocanızla konuşup dolduracaksınız, zaten tezin konusu amacı adı vesaire aynı olacak. Burada dikkat edilmesi gereken komite hocalarıdır. Tez danışmanınız bu hocaların ismini size verir, siz de bu forma yazarsınız. Tez izleme komitesi genelde 3 hocadan oluşur; 1 danışman hocanız, 2 ana bilim dalı başkanı, 3 dışardan bir anabilim dalından hoca ( bu aynı üniversite farklı ana bilim dalı da olabilir, farklı üniversiteden herhangi bir ana bilim dalı da)

6- Tez önerisi bireysel değerlendirme formu

Bu raporda tıpkı etik kurul raporu gibidir. İçerisine etik kurula verdiğini tez konusu amacı yöntemi gibi bilgileri aynen yazarak dolduracaksınız.

7- Tez konusu öneri formu

Basit bir form, tezin adını ve konusunu yazacaksınız.

8- Hastane anket izni almak için dilekçe,

Bu dilekçe tez hocanızın ağzından enstitünüze anketi yapacağınız hastaneden izin almaları için yazılacak bir dilekçe.


Tüm bu belgeleri dosyalayacaksınız, tez danışmanınıza imzalatacaksınız, ardından ana bilim dalı başkanınıza imzalatacaksınız ve en sonunda ya siz ya onlar enstitünüze bu dosyayı gönderecekler.

Yardım almak istediğiniz bölümü yazın tekrarlayalım.......
[Resim: iyeJCl.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Cvp: Adım adım tez yazmak..
Tezimin onayı etik kuruldan çıktı.

Olumlu bir onay oldu, evraklarımın arasındaki çalışma yapacağım hastaneden izin almak için tez hocama yazdırdığım dilekçe ile tez evrakların tümünü etik kurul onayı dahil, üst yazı ile enstitüye yolladım.

Eskiden hastaneye gidip bizzat izin alırdık lakin şimdi olaylar online oldu.

İzni üniversite enstitüsü kendi yazışarak alıyor...

Hastaneden izin alma süreci;

Bu süreçte;

- Enstitü evraklarınızı çalışmanın yapılacağı hastanenin bulunduğu il sağlık müdürlüğüne yolluyor, oradaki inceleme sonrası il sağlık müdürlüğü de hastaneye yolluyor...

- Eğer hastanede TUEK kurulu varsa ki vardır, yazınız izin için bu kurula geliyor. Bu kurul aynı etik kurul gibi bir kurul, burada gerekli incelemeler yapılıp etik kurul onayı gibi hastanede anket çalışması yapma onayınız çıkıyor...


Benim evraklarım reddedildi,,,

Nedeni ise yoğunluk denildi....


Red geldi ne yapacağım????


Bunun üzerine hastane TUEK e çıkıp red sebebini ve düzeltmek için neler yapabileceğimi sordum....

Pandemi dolayısı ile yaşanan yoğunluk sebebi ile reddedildi dediler....

Hocama geri mail atıp durumu anlattım ve onay dilekçesini yeniledim, dilekçeme yoğunluk sebebi ile anketlerin daha uzun bir süreye yayılacağı, yüz yüze görüşme yerine anketlerin online ağırlıklı yapılacağı ve tez çalışmasını yürütecek kişinin de hastane personeli olduğu eklendi...

Bu ekleme ile tekrar başvuru yaptım....


Evraklar hastaneme ulaştı,, kontrol ettim, bu ayki kurula yeniden girecek ve olumlu olacağı yönünde bildirim de aldım... Sonucu bekliyorum......
[Resim: iyeJCl.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Cvp: Adım adım tez yazmak..
Tekrar merhaba geldiğim aşamayı güncellemek ve bu aşamaları kısaca toparlamak adına bir güncelleme yorumu yazmak istedim;

Şimdi toparlayalım.....




DOKTORA/SANATTA YETERLİK PROGRAMLARI YETERLİK SINAVI SONRASI SÜRECİNE DAİR BİLGİLENDİRME


Notum; Doktora yeterlilik sınavını vermiştik bundan sonrası için devam edelim......

Bilindiği üzere doktora/sanatta yeterlilik programında Tez Önerisi Savunması ve Tez İzleme Komiteleri ile ilgili işlemler Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 38, 39, 40, 45 ve 46. maddeleri ile düzenlenmiştir. Ana bilim/Ana sanat dallarınca yukarıda belirtilen maddelerin farklı yorumlanmasından kaynaklı olarak zaman zaman çeşitli mağduriyetlerin yaşandığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle, ilgili maddelerin uygulanmasındaki muhtemel yanlışlıkları ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetleri asgari düzeye indirebilmek için aşağıda belirtilen hususlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi önem arz etmektedir.


1- Tez İzleme Komitesi (TİK) Atama

Tez İzleme Komitesi (TİK), doktora/sanatta yeterlik programı yeterlik sınavının başarıyla tamamlandığı tarihten itibaren geçerli olmak üzere en geç bir ay içinde danışmanın görüşü, ana bilim/ana sanat dalının önerisi (Tez İzleme Komitesi Öneri Formu, PP1.2.FR.0051) ve Enstitü yönetim kurulunun onayı ile oluşturulur. Tez izleme komitesinde tez danışmanından başka ilgili ana bilim/ana sanat dalı içinden ve dışından birer üye yer alır. TİK üyelerinin uzmanlık alanlarının, tez konusu ile uyumlu olmasına, özellikle disiplinlerarası tez çalışmalarında ilgili disiplinin öğretim üyelerinin görev almasına dikkat edilir. İkinci danışman atanmış ise komite toplantılarına izleyici olarak katılabilir. Tez İzleme Komitesinin kurulmasından sonraki dönemlerde, danışmanın gerekçeli görüşü alınarak ilgili ana bilim/ana sanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üyelerde değişiklik yapılabilir.

Notum; Pandemi dolayısı ile bir ayda biz bunu vermedik ancak devletin lisansüstü eğitimde pandemi gecikmesi adına verdiği ek süreden faydalanarak sonunda bu komiteyi oluşturabildik. Burada benim yaptığım formları doldurup tez hocama vermek oldu. 



2- Tez Konusunun Belirlenmesi ve Tez Önerisi Savunması (TÖS)

Tez konusu en geç TİK oluşturulana kadar öğrenci ve danışman tarafından belirlenerek ana bilim/ana sanat dalı başkanlığı tarafından enstitüye önerilir ve enstitü yönetim kurulu kararıyla kesinleşir. Tez konusunun doktora/sanatta yeterlik programı yeterlik sınavının başarıyla tamamlandığı tarihten itibaren geçerli olmak üzere en geç altı ay içinde Tez İzleme Komitesi önünde sözlü savunmasının yapılması zorunludur. 

Notum; bu savunmayı da yaptık. Yukarıda bunları yazdım zaten. Tezin konusu ne bu konunun bize, bölüme, bilime ne katkısı var... neden önemli, sonuçları bize ne verecek nerelerde kullanılabilir vesaire her şeye bu savunmada değinerek bir savunma dosyası hazırlıyorsunuz. Bu dosya veya form zaten taslak halinde enstitülerinizde var alıp dolduruyorsunuz. Bunun yanında savunma yaparken hocalarınıza görsel şölen sunmak için bu formu slayt haline getirebilirsiniz, ardından bu slaytı bir pdf haline dönüştürebilirsiniz. Slaytı sunarken pdf yi de hocalarınıza önceden mail atar birer çıktınızı da savunmanıza getirebilir ve hocalarınıza dağıtabilirsiniz.

Bunların örnekleri bende var dileyen arkadaşlara gönderebilirim. Tez olayım bittiğinde de bunları buradan yayınlarım şu an süreç devam ettiğinden açık açık yayınlayamıyorum.

Öğrenci, tez önerisi ile ilgili raporu, gerekiyorsa etik kurul kararı ile birlikte sözlü savunmadan en az 15 gün önce komite üyelerine dağıtır. Tez önerisi savunmasına geçerli bir mazereti olmaksızın en geç altı ay içinde girmeyen öğrenci başarısız sayılarak tez önerisi reddedilmiş olur.

TİK üyeleri tarafından öğrencinin sunduğu tez önerisinin sözlü savunmasının değerlendirilmesinde “Tez Önerisi Bireysel Değerlendirme Formu (Form: PP1.2.FR.0052)” kullanılır. TİK, tez önerisini kabul, düzeltme veya reddedileceğine salt çoğunlukla karar verir. Komite tarafından tezin değerlendirilmesine ilişkin “Tez İzleme Komitesi İzleme-Değerlendirme Tutanağı (Form: PP1.2.FR.0053)” doldurularak ana bilim/ana sanat dalı başkanlığınca işlemin bitişini izleyen 3 gün içinde enstitüye gönderilir.

Tez önerisi (uygun bulunmadığı veya savunmaya girmediği için) reddedilen öğrenciye yeni bir danışman ile TİK atanabilir ve/veya yeni bir tez konusu belirlenebilir. Tez çalışmasına aynı danışman ve TİK ile devam etmek isteyen öğrenci 3 ay içinde; danışman/tez konusu/TİK değişen öğrenci ise 6 ay içinde tekrar tez önerisi savunmasına alınır. Tez önerisi, bu savunmada da reddedilen ya da tez öneri savunmasına ikinci kez girmediğinden dolayı tez önerisi reddedilmiş kabul edilen öğrencinin program ile ilişiği kesilir.


3- TİK Toplantıları

TİK toplantıları her yılın 01-30 Haziran ve 01-31 Aralık tarihlerinde birer defa olmak üzere yılda iki kez toplanır. Tez önerisi savunmasının başarılı olarak sonuçlanmasından itibaren başlayan izleme süreci yönetmelikçe belirlenen dönemlerde ve fakat makul zaman aralıkları öngörülerek yürütülmelidir. Yönetmelikte zamanın belirlenmesinde vurgu yapılan aylar dikkate alındığında bu makul sürenin yaklaşık 6 ay olduğu açıktır. Toplantı sonunda “Tez İzleme Komitesi İzleme-Değerlendirme Tutanağı (Form: PP1.2.FR.0050)” doldurularak 3 gün içinde enstitüye gönderilmelidir.
İlk TİK toplantısı, tez önerisi savunmasını takip eden ilk dönemde (Ocak-Haziran veya Temmuz-Aralık) yapılır.

Tez izleme komitesinin toplanma süreci, öğrencinin toplantı tarihinden en az bir ay önce, komite üyelerine iletilmek üzere ana bilim/ana sanat dalı başkanlığına dilekçe ekinde raporunu sunmasıyla başlar. Toplantılar bütün TİK üyelerinin katılımı ile yapılmalıdır.

Ocak-Haziran ve Temmuz-Aralık aylarında birer kez toplanan TİK, çalışmanın mahiyeti, seyir değiştirmesi veya beklenmedik bir gelişmenin ortaya çıkması gibi nedenlerle bir sonraki tez izleme takvimi beklenmeksizin, aynı dönemde tekrar toplanması mümkün olmakla birlikte, bu toplantı bir sonraki döneme ait veya asgari toplantı sayısının bir parçası olarak görülemez.

Öğrencinin tez konusu, tez izleme komitesi önünde yapılan sözlü savunmanın “başarılı” bulunmasıyla kesinleşmiş olur. Bu nedenle, çalışmanın sonraki aşamalarında muhtemel tez başlığı/konusu değişiklikleri, tez izleme komitesince teklif edilmelidir.

Öğrencinin tezinin sonuçlanabilmesi için tez önerisi savunması hariç en az üç tez izleme komitesi raporunun sunulması gerekir. Bu şart, doktora/sanatta yeterlik çalışmasının sonuçlanabilmesi için aranan asgari süreyi –ki bu süre tez önerisi savunmasından itibaren en az 3 yarıyıldır- belirlemek amacıyla tespit edilmiştir. Dolayısıyla tez izleme süreci, üç rapor döneminin gerçekleştirilmesiyle sona eren bir süreç olmayıp, öğrencinin, tez çalışmasını sonuçlandırana kadar yerine getirmesi gereken bir yükümlülüktür.



Şimdi;


Benim tez önerim kabul edildi, ardından etik kuruldan onay aldı, ilk tez savunmamı yaptım ve hastanemde izin alma süreci başlamıştı......

Bu bağlamda hastaneden önce yoğunluk ve pandemi dolayısı ile red gelmiş ve daha sonra tekrar yazışmaları ile bu sorunu halledip bu hafta onay almıştım.

Şu an yapmam gereken ivedi bir şekilde tez izleme komitesi raporunu sunmak... Bu ilk rapor olacak ve bununla beraber 3 rapor sunmadan tez bitmeyecek bu da şu demek her şey güzel gider ise tezim 9 ay sonra bitecek gibi görünüyor....


Güncellemeleri ara ara yazarım....
[Resim: iyeJCl.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren MediFORUM - Türkiye'nin sağlık forumu sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.